anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce aceia care au rău de mașină nu au și rău de tren?
Vorbesc din experiență proprie și a unor cunoștințe.
Dacă în mașină mică sau microbuz ne venea rău, atunci când circulam cu trenul, nu.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| IComeNuts a răspuns:

La masinile mici, prima problema intervine atunci cand nu se respecta viteza legala. In curbe masina tinde sa te balanseze mai mult pe tine ca om, sunt multe denivelari pe drum, sunt foarte multe intersectii si asa mai departe. Toate astea isi scutura corpul, iar unor persoane le vine rau de la asta.

Cu trenul in schimb, curbele sunt facute astfel incat sa nu suporti aproape nicio forta tu ca pasager. Nu exista denivelari, nu exista situatii cand trebuie sa opreasca trenul prea des etc.

Una peste alta, mersul cu trenul este cam cu 80-90% mai bland fata de corpul tau prin comparatie cu autoturismele.

7 răspunsuri:
| 1234568807 a răspuns:

La masina cel mai probabil e vorba de mai multe chestii, gen cum conduce soferu, zonele prin care mergi si se fac multe manvre, trenu merge doar inainte si are un stil lejer de a merge

| Fatamuntilor a răspuns:

Din experinta proprie
Cand merg cu masina imi vine sau am senzatia de rau
Cu trenul niciodata.
Cand merg cu masina sor'mi la drum mai lung locul din fata imi este rezervat.Dar pentru siguranta iau pastilute
Sor'mea zice ca este in subcontintul meu.Am fost recent cu masina.Cand am trecut de serpentine mi-a zis,, cum esti, bine''? Vezi daca nu te-ai gandit la asta?
Ma gandesc atunci cand mergi cu trenul mai te misti.Pe cand mergi cu masina mica, stai nemimiscat
In fine, la mine cu EMETIX functioneaza.

| darrio2007 a răspuns:

Miscarile trenului nu sunt ca acelea ale masinii.

| mi25 a răspuns (pentru IComeNuts):

Nu are de a face viteza legala cu raul de masina. De regula raul de masina se datoreaza vartejurilor care se formeaza in cap la luarea brusca a curbelor sau a "miscarii" peisajului in sens invers mersului.
Am vazut si oameni care au stat la geamul trenului si li s-au fact rau.

| darrio2007 a răspuns (pentru IComeNuts):

Gresit. Nu are treaba cu viteza. Ci si de modul de conducere al soferului. Poti lua curbele si cu viteza mai mica si tot iti poate fi rau. Iti este rau si daca privesti pe geam in lateral si nu in față. Nu ma refer la modul general, doar unora.

| MrAM a răspuns:

Are legatura cu anatomia si ce avem noi in ureche pentru a ne putea da seama daca suntem asezați vertical, orizontal sau eventual stam in cap si parcurgem cursul ala interesant de meditatie de pe Youtube, joi seara pe la 9 jumate pentru ca nu avem ceva mai interesant de facut. Si sa revenim, acele semnale preluate de,, cumpăna" noastra ajung la? Aici informatia e analizata, descifrata, si reorganizata pentru a da sens intrebari ce p*** mea se intampla aici? Daca chestia asta? e bombardata cu semnale de la transmitatori corpul va intra in doua stari care le cunoaste de ceva timp. Fight or fly? daca alegi sa lupti apar senzatii de palpitatie, iti tremura/ transpira palmele, ti se dilata pupilele pentru a vedea mai bine etc, stari induse de cresterea hormonului de adrenalina. La fel se intampla si cand alegi sa fugi, probabil aici poate intra si starea de greața sau de moarte iminenta. Ma gandesc ca starea asta de greața din masina se datoreaza fortelor ce actioneaza din mai multe direcții intr-o maniera mai agresiva. Cursa cu trenul fiind una cu preponderenta liniara, atat accelerarea cat si decelerarea se face cu mai multa blandețe. Si forlele laterale nu se fac simțite atat de mult ca in cazul autoturismului. Sper ca are inteles ce am zis.

Răspuns utilizator avertizat