Eu am reusit sa scap de niste ticuri cu mare vointa si autocontrol.La fel poti face si tu.
E destul sa realizezi macar o secunda ce faci, dupa care sa renunti la gestul respectiv.Bineinteles,de fiecare data.
Din cauza supararilor, nervilor, sau emotiilor eu imi rod unghiile de stres sau de emotii
De ce te expui la rasunsuri rautacioase? Mergi la un psiholog si te va ajuta mai mult.
De vina este emotivitatea.
Daca nu poti cu autocontrol (si este greu), vorbeste cu parintii, spune-le prietenilor (dar prieteni, nu din aia.) sa te sustina, sau in ultima instanta vorbeste cu psihologul. Dar nu cred ca e chiar atit de grav daca iti dai seama ce faci. Succes si nu uita sa-ti amintesti sa te controlezi. Bafta!
Este un tic pe baza de stres. Poti pur si sipmlu sa iti legi la mana un elastic, iar atunci cand incepi sa rozi ceva, iti rogi cea/cel ma bun/a prieten/a sa traga de acel elastic ca sa te atentioneze sa nu mai faci asta. Cu timpul o sa te dezobisnuiesti. Bafta!
Pixul ca pixul, dar ce facem cu unghiile? Am un coleg în clasă care le roade şi pe alea de la picioare. Ideea e să rogi pe cineva să îţi facă semn în momentul în care mai bagi ceva în gură.Sau în momentul în care îţi vine să duci ceva la gură, să te opreşti.Îţi trebuie voinţă.
1. Bagi microbi în gură.
2. E inestetic, râde lumea de tine.
Da ca nu e nimeni langa mine ca sa imi atraga atentia? Ca mama mea se mai culca de pranz iar eu raman singura la calculator si mai iau ceva si il rod.
Îţi pui o oglindă în faţă, eu aşa făceam, îmi băgam părul în gură, lănţişorul etc.