Da, zaharul creeaza dependenta, fiind considerat un drog alimentar destul de periculos.
Pune mana si citeste, fiindca sunt destul studii si articole medicale care spun asta.
ia de citeste aici, un articol medical al oamenilor de stiinta din America:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2235907/
Pentru ca-i foarte mult zahar in acel suc si corpul vrea acel zahar.
zaharul este ca un drog, de aceea iti place atat de mult si ai pofta pentru a manca dulce sau a bea sucuri.
Depunde cum ți-ai obișnuit (educat) organismul.
La fel se întâmplă și cu aceia care s-au învățat cu carnea. Dacă le dai soia oricât de bine ar fi gătită, nu le-ar place.
Sau ca unul care s-a obișnuit să mănânce condimentat. Fără condimente pentru el mâncarea nu ar mai fi bună.
Tu trebuie să-ți educi organismul să îi facă plăcere pentru apă. Adică să renunți din ce în ce mai mult la suc, până când sucul nu-ți va mai place.
Asta se intampla pentru ca corpul uman functioneaza cu apa. Sucul fiind creat din chimicale, fructoza, zahar etc. nu ofera ceea ce cere organismul. Ai nevoie de apa pentru umezirea ochilor, lacrimi, urina etc. Sucul nu are compozitia apei si in niciun caz corpul tau nu va folosi suc spre exemplu pentru lacrimi sau pentru a iti umezii ochii . E ca si cum ai bea apa cu sare. Setea oricum poate provenii si din alte motive, spre exemplu, rinichii elimina si pregatesc 1 litru si jumatate de apa pentru a fi eliminata prin urina. Atata timp cat corpul elimina apa, trebuie si pusa inapoi. Sete iti va fi mereu, poate nu pe moment dar sete iti va fi mereu. In functie de organism, ai nevoie de la 2 l de apa pe zi pana la zeci de l. Apa este facuta din H2O, iti dai seama ce vreau sa spun probabil.
N-ar trebui sa te documentezi tu inainte de a contrazice pe cineva? https://bit.ly/3manVuM
Decât să mă documentez de pe site uri din Romania, din spusele unor doctori români mai exact, de ce sa nu mă documentez de la niste oameni care au făcut studii în țări precum America, studii finanțate de guvern. M am documentat, de asta am și contrazis. Pe langa asta, ți se pare logic ca nevoia de zahar să influențeze setea? Sau faptul că zahărul creează dependenta? Ai mâncat vreodată zahar? Nu are rost sa continui.
Asta este o boala: "strainii sunt mai buni decat romanii". Este boala celor cu coloana vertebrala curbata, lingai. Si, n-ai observat ca dupa ce mananci ceva dulce ti-e sete? Te rog sa ma crezi pe cuvant daca n-ai observat pana acum! Ia da-mi exemplu de un studiu, finantat de guvern!
Nu are sens ce spui, nu cred că știi ce înseamnă cuvântul lingau. Și, sincer, străinii sunt mai buni ca românii, sa nu fim patrioți degeaba și să acceptăm adevărul. Nu e neapărat vina lor, ci a guvernului. Nu se dau fonduri pentru nimic în tara asta oamenilor care fac cercetări. Și să explic cum sunt ceilalți mai buni decât romanii în câteva cuvinte : care sunt țările în care se produce vaccinul covid spre exemplu? Sau, de cine a fost făcut. In plus, doar așa ca idee, zaharul ăla de spui tu, nu ajunge in sânge, ulterior în creier, atât de repede. E absolut imposibil sa mănânci ceva dulce in momentul asta și să ajungă glucoza la creier in 5 secunde. Probabil depinde și de ce mănânci ca sa ți se provoace setea, daca mănânc o prăjitură cu multa frișcă spre exemplu, oricum o sa îmi fie sete pentru că poate îmi rămâne pe gat sau rămâne gura sau gatul uscat. Nu sunt neapărat chestii științifice, sunt și logice. O zi faina, nu mai continui.
Cetatene! Nu-mi da mie lectii! Am mai multe vacante si concedii cati ani de viata ai tu. Stiu ce vorbesc. Zaharul produce dependenta. Eu ti-am dat un link la un articol de specialitate. Tu nu mi-ai dat nimic, numai vorbaria ta. Poftim! Iti dau un link nou: https://www.healthline.com/......ctive-drug
Un medic spune ca provoaca dependenta.
Cercetările efectuate pe sobolani la Connecticut College au aratat ca biscuitii Oreo activeaza mai multi neuroni in centrul placerii creierului sobolanilor decat cocaina (la fel ca si oamenii, sobolanii ar manca mai intai umplutura).
Nu esti man dependent de niciun zahar. Stai sa asculti niste prostii. Se stie clar ca sucul nu tine de sete. Te mai si sperie ca esti dependent de zahar . O dependenta ar insemna sa ai nevoie de acel zahar in fiecare zi, si daca nu ai consuma acel zahar sa faci de exemplu crize, sa te inrosesti, nu stiu, intelegi tu ideea. Tu crezi ce vrei dar, chestii de genul sa tot auzi, dependenta de zahar. Nimic nu creeaza dependenta de fapt, totul e in capul tau. Esti puternic, rezisti si treci mai departe, nu poti, pierzi. Iti dai seama daca ai dependenta de asta de spun ei daca poti sa te abtii, daca poti de exemplu sa nu consumi zahar 1 zi si sa nu ai nimic urmatoarea zi nu ai dependenta. Good luck.
Da! Nu te lua dupa Sekim. Face comentariile astea doar din spirit de contradictie. Probabi este un tanar care se maturizeaza mai greu! Crede-ma, am discutat acest subiect si cu un medic pentru ca sunt foarte gras si am probleme cu sanatatea. El credea ca mananc multe dulciuri desi eu le evit.