anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce e bine sa renunti la paine sa nu mai mananci deloc paine?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Veme a răspuns:

Este bine sa renunti complet la paine daca poti. Daca nu poti este bine sa mananci maxim 3 felii de paine pe zi si sa ai grija sa fie hiperproteica si cu continut ridicat de fibre.
Dar degreaba nu mananci paine daca vei manca produse din grau, porumb, cartofi, orez, fasole uscata, linte, soia. Toate contin amidon, un polizaharid care este nedigerabil de catre om in stare naturala, ceea ce inseamna ca nu este o mancare naturala pentru intestinul uman. Cea mai buna dovada ca nu sunt bune cerealele o reprezinta procentul mare de persoane cu intoleranta la gluten spre exemplu. Accesul la multe calorii din amidon a dus si la procentul mare de obezi. In rezumat este bine sa renunti complet la paine si toate produsele care contin amidon pentru ca sunt nenaturale intestinului uman, ingrasa, si dau alergii.

9 răspunsuri:
| Konata a răspuns:

Buna, pai: nu e bine sa renunti la paine. Si pentru toti ceilalti: o fiinta umana se ingrasa atunci cand mancanca SI nu face miscare, sa stii ca carbohidratele din paine sunt foarte importante..bine nici sa nu faci exces, sa nu mananci o paine pe zi sau 2 laughing, insa sa o mananci moderat. Si celelalte carbohidrate( paste, pizza, catofi prajiti)
Sa ai grija de tinewinking

| Thunderstruck a răspuns (pentru Konata):

Depinde de la organism la organism.Eu mananc in fiecare zi, aproape fara exceptie o paine, nu fac sport aproape de loc(doar cat ma mai balangan pe la liceu) si am (fara a ma lauda) un corp de care sunt extrem de multumit.As manca si 2 paini sincer, dar nu am cand, dimineata cand ma scol mananc putin ca nu am pofta de loc, iar seara cand ajung acasa mananc o paine cu ceva pe ea..ca na, e cel mai usor de facut.Am 1,87, 17 ani aproape si 73 de kg.

| Q69 a răspuns:

Painea ca si cartofii sunt alimentul de baza al romanilor
alte tari nu consuma paine
pana sa apara "democratia" in Romania toata lumea era ferita sa manance o coaja de paine
acum nu mai este buna ...trebuie diete si altele...
o persoana flamanda mananca si lemne si nu mai are nevoie de diete big grin

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Cine ţi-a spus că NU e bine să mai mănânci pâine?

Asta e o PROSTIE!

Bănuiesc că te interesează pentru aspectul fizic/dietă...

Se recomandă consumul de pâine neagră cu tărâţe de grâu sau de pâine de secară, în locul pâinii cu făină albă de grâu - şi, bine-nţeles, în cantităţi REDUSE.

Nicidecum NU este indicat să nu mai mănânci pâine deloc!

| Zenithf a răspuns:

Nu-i bine sa renunti la paine, este bine in schimb sa inlocuiesti painea alba din alimentatie cu paine graham. La fel, este bine sa inlocuiesti zaharul alb cu miere sau zahar brun.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
La fiecare masă principală este recomandată o felie de pâine.
Consumul ridicat duce la îngrășare, 100 de grame conține minim 270 de calorii.
Pa, pa.

| Kaℓi a răspuns:

Painea are multi carbohidrati si ingrasa. Sunt diete care recomanda renuntarea totala la consumul de paine, dar din cate stiu eu nu e recomandat, pentru ca fermentii continuti in drojdia folosita la prepararea painii au un rol pozitiv in digestie. In lipsa lor digestia este un pic mai inceata, alimentele raman mai mult in aparatul digestiv ceea ce e contraindicat si pentru sanatate, si pentru mentinerea siluetei. Cred ca o felie de paine pe zi nu face nimic rau...
Cel mai bine e sa intrebi un nutritionist, pentru fiecare trebuie conceput un regim personalizat in functie de organismul sau.

| Konata a răspuns (pentru Thunderstruck):

Da e adevarat, depinde. Si da, este ok pentru varsta ta.

| Andrutzza326 a răspuns:

Eu nu prea mananc paine.De ce? Nu stiu;)
Uite ce am gasit pe net http://sanatate.flu.ro/articol/Este_bine_sau_nu_sa_mancam_paine_.html

Întrebări similare