Vezi aici, tradu cu Chrome sau Mozilla:
https://www.actiononsalt.org.uk/salthealth/salt-and-the-kidneys/
Versiunea scurta e ca sarea creste nivelul unor anumite substante in rinichi, care nu mai capacitata sa le elimine si raman acolo sub forma de pietricele, care cand ies iti fac totul ferfenita, inclusiv aparatul de pishat.
Nu aș ști să-ți spun explicația științifică, dar fix azi la 4 dimi, făcându-mi paste și vrând să pun apa la fiert, am pus și sare și fiind mai mult întuneric decât lumină, am luat borcanul și am trântit sare grunjoasă peste apă, apoi am realizat că am pus prea multă și am aruncat imediat apa în chiuvetă cu sarea aia și am pus altă apă în oală. Dar ce să vezi, sarea, fiind extrem de multă, dar mai ales și grunjoasă, nu se mai ducea din chiuvetă. A trebuit să pun o groază de apă, printre care și destul de fierbinte ca să duc sarea din chiuvetă pe scurgere. Deci de aici deduc simplu, că sarea dacă este în exces în organism și pe deasupra nu este folosită nici necesarul zilnic de apă, de care un om la o anume greutate ar avea nevoie să o consume într-o zi, ca să nu mai zic că dacă și apa e din aia de la robinet și e tratată și para tratată și cine știe ce cloruri sau săruri mai are și aia pe acolo, ia gândește-te pe unde se depozitează toată sarea aia? Păi pe fix acolo pe unde spui tu, dar eu zic că nu rinichii ar fi problema gravă, mai ales dacă o dată ce afli de ea, o ții sub control cu o dietă echilibrată și apă suficientă, ci vasele de sânge circulația, să vezi acolo sare depozitată la greu și dacă mai ești iubitor de zahăr și dulce, mai ales ținând cont și că toate alimentele procesate din ziua de azi, cam au în compoziția lor, atât sare cât și zahăr, ia gândește-te ce se pun pe acolo, depozite întregi de sare și de zahăr. Și nu știu cum o fi, sincer operația de un rinichi și unii chiar mai trăiesc destul de mulți ani și cu unul, dar știu de pe exemple concrete din viața mea, cât de nenorocită e operația de varice și cât de costisitoare e. Dacă poate un rinichi ți-l mai scot pe asigurare (dacă ești aisgurat și ai muncit o viață întreagă cu contract de muncă) e ceva, dar la varice, pe toți i-am auzit că au plătit să o facă. Nici măcar nu au asigurate astfel de operații, dar oricum dacă ai trecut de partea cu financiarul și încă mai trăiești și după o astfel de intervenție, abia atunci urmează iadul, zic eu dublu dacă mai ești și femeie în secolul XXI. Adio epilări, adio bronzări, adio purtat pantofi cu toc, adio rochițe, adio vară adio viață, bun venit chin.
De operațiile pe inima sau de accidentele vasculare ce să mai spun, nici nu vreau să le menționez.
Iar cam tot ce spun aici, mă rog printre multe alte evenimente, genă și alte probleme care desigur și alea pot duce la ce am spus mai sus, evident că sarea și zahărul, sunt niște păcătoase și acceleratoare către aceste disfuncții și boli.
Sarea nu se depune nicăieri, se elimină.
Pietrele la rinichi sunt oxalat de calciu, nu sare. În nefron (cea mai mică unitate a rinichiului; sunt cam 700000 în fiecare şi arată ca o țeavă contorsionată) substanțele care sunt filtrate din sânge sunt ori reabsorbite, ori secretate ori eliminate. Cu cât este mai mult sodiu în nefron cu atât creşte excreția de calciu pentru că receptorii sunt "ocupați" de sodiu. Calciul în nefron duce la formarea de pietre. Dar nu numai sarea creşte riscul de apariție a pietrelor, ci şi unele diuretice sau boli care cresc reabsorbția osoasă
lonelyloser0 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
Razzvan1612 întreabă: