Depinde de cum definești în cantități "niște". În principiu o diferență de 1.5kg văd și eu la cântar dacă înainte cu o zi îmi fac de cap și mănânc aiurea, asta însemnând mulți carbohidrați( care te fac să bei multă apă), și dulciuri. În schimb când mănânc normal, adică 2 mese pe zi fără gustări și fără mult carbo, valoarea pe cântar e fix cât trebuie.
Da, la asta ma gandeam si eu. Cum as putea scapa de aceasta retentie?
Daca faci sala, fa cardio, lucreaza cu greutăți, mananca mai puțini carbohidrați si mai multa apa, sa nu te descurajezi din cauza la "water weight", ti o spune un baiat care s-a lasat un timp de sala acum s-a reapucat iar
Pai din ce ai scris tu acolo se intelege ca aveai 79, 3kg inainte sa bagi in tine 2 mese + apa. Posibil sa ai si o retentie de apa.
Nu e idiferent, cand te cantaresti si in ce conditii.
Daca te cantaresti dezbracat, nemancat, nebaut si golit (scaun + urina) (=greutatea de baza), atunci poti avea chiar cu cateva kilograme mai putin decat imbracat + mancat + baut bine!
Doar hainele de pe tine pot cantari peste 1-2 kg, la care se aduna:
mancarea si apa anterioara negolita + ceea consumata peste. Acestia pot insuma chiar si peste 3-5 kg!
Contează si daca ii schimbi locul cantarului in momentele cand il folosesti.
E eronat, nu au cum sa iei 800 g intr-o zi, ca doar nu ai mancat 5600 Kcal in plus fata de cat arzi, adica nu ai mancat cam 8000. Daca mancai 8000 da, luai pe bune 800 g grasime intr-o zi.
Este retentie de apa, alimente in stomac, fecale mai multe sau mai putine in colon.
Poate alaltaieri ai mancat ceva mai putin cu mai putina sare si mai putini carbo (si astia retin apa), ieri poate ai mancat mai mult cu mai multa sare si carbo.
Asa patesc si eu. Arata si diferente mai mari, dar eu le calculez si stiu din pix cat am luat sau nu.
Iar daca fac cantarul ca lumea, coincide cu, cantarul.
Daca mananca cate kcal arde si are greutatea buna, se mentine in greutate si daca nu face sala, dar sigur ca e bine sa faca, face doar bine.