Asa este ai dreptate, din cauza preturilor multi români nu merg la dentist ca nu au bani, este o țara de hoți si multi straini arabi in special care au cabinete stomatologice sau cabinete medicale si ăia fac avere pe spinarea românilor bolnavi si săraci.
Ai impresia că în România este scump?
Și atunci de ce România este una dintre destinațiile favorite ale străinilor pentru turism dentar?
Dacă te-ai fi dus în SUA să-ți pui 13 plombe, să-ți faci 4 extracții, detartraj și să-ți montezi un aparat dentar, te-ar fi costat cel puțin 10.000 de dolari.
Este foarte ieftin fata de alte tari din Europa. Raportat la salariile din Romania poate ca este mult, dar acum orice produs/serviciu este scump cand ai un salariu de mizerie, e normal sa fie la fel si in cazul stomatologiei.
Comparativ cu alte tari din vest este f ieftin. De asta si exista turism medical. Ca noi nu avem salariile din vest, asta e alta poveste.
Bun venit în România, unde statul este absent, in loc să-și facă treaba de stat, adică Educație-Sănătate-Infrastructură, face afaceri în interesul unor grupuri
Este scump intr-adevar dar gandeste-te ca aparatura aia a lor nu est ieftina si nu este asa usor de procurat cred ca si întreținerea ei costa.
Da. E scump. Dar in strainatate e si mai scump. Eu stiu ca cei plecati din tara vin in Romania la dentist pentru ca e mai ieftin decat dincolo.
Chiar dimpotriva, medicina dentara este foarte ieftina in Romania comparativ cu restul Europei.
''De ce in România medicina dentară este atât de scumpă?''
Sa o crezi tu ca-i scumpa!
De ce vin cei din afara care-s plecati la munca si se trateaza in Romania? Ptr ca acolo e exagerat de scump.
Pai numai aparatul e peste 1000 la noi... EUR, desigur. Daca te duci in mod regulat la control, care e vreo 100-150 RON, nu ajungi ca tine sa dai o gramada de bani. Iar 13 plombe nu e "cateva" ci inseamna ca tu aveai praf juma' de dantura, cumulat cu 4 extractii.
Erau carii incipiente, nici nu se vedeau cu ochiul liber.
E scump pentru salariile noastre, dar vezi tu ca romanii când au probleme cu dantura vina ici sa si-o repare nu în străinătate.
Buna.Eu nu cred deloc ca este scump, ci ca e pretul corect pentru atatea interventii.Am purtat si eu aparat dentar, plus facut extractii si alte cele.Ca fapt divers, cunoscutii plecati in alte tari vin la control la dentist aici.
Iar ca fapt divers suna ca si cum aveai o stare a danturii destul de precara.Noi nu prea avem cultura preventiei, ci ne ducem cand situatia devine grava si evident ca trebuie sa platim mai mult.
Ro practica cele mai mari preturi raportat la salriu mediu. Orice in RO este scump, romanii is milionari toti asa ca aia baga preturi pentru milionari.
In afara te costa si mai scump decat arati tu.Pretul este mare pentru RO nu comparat cu alte tari.
Spui tu ca in afara totul este decontat in afara de implant, unde anume?
Eu ce stiu Italia, platesti orice la dinti, Germania nu mai zic, poate Franta sa aiba moca, dar in rest scoti bani pentru orice, cand vine vorba despre dantura.
Ce eu nu am inteles si ce este vazut gresit, is problemele cu dantura.Tocmai aceast domeniu ar trebuie sa fie sustinut de stat, sa fie f ieftin sau gratis, de ce? Pt ca de dinti are nevoie orice om pana cand moare.
Cind te dor dintii nu mai poti sa faci nimic, chestia asta trebuie bagata moca mai peste tot, dar uite ca nici o tara nu este interersata sa faca asta.
Baga aia milioane, miliarde de dorlari in ceratri pentru cancer, pentru alte rahaturi, la care au rezultate zero, in loc sa rezolve dantura oamenilor moca, sau ieftin.
Turism dentar in RO? vad unia pe aici, ce sa faci in RO sa te nenoroceasca aia acolo da vin in RO aia f sxaraci sau rupti in gura rau de tot cu banii, sau care n-ar da 2 lei pentru sanatatea lor, aia ajung in Romania care is mainca de sub fund
Eu am exemple clare ca in RO poti sa si mori, deci te omoara aia la clinici la spitale, la dantura nu mai zic,. dupa ceva timp deja umbli cu dintii in buzunar.
Un RO de aici din america, l-am cunoscut, 40 de ani s-a dus in RO sa faca operatie de aia sati taie din stomac, era cam gras, minca f mult.
Aici i s-a spus ca se urmeaza niste etape, dureaza cam un an pana sa faci operatia sau cel putin 6 luni, urmezi un regim bla bla, apoi se face opratia.
El a zis a si multi de pe aici, romanii fac de toate, a mers in RO aia iau zis da frate acu vrei, acu iti facem si lau omorit
Nui de ris, dar asa s-a intamplat, iau atins pancreasu din ce am auzit, aia merg in continuare, nu ia luat nimeni la rost, uite ce se intampla in RO.
Altu ce sunt amic cu el, zice lasa ma merg in RO cu 3-4 mii fac tot la dinti.
Asa a facut, s-a dus a facut, dupa 2 luni era cu toti dintii in buzunar iau cazut toti, implanturi facute la Timisoara acu umbla sa se duca iar sa vada ce o sa faca
Eu nici moca sa imi faca aia ceva nu ma dau pe mina lor
Costurile în medicina dentară pot varia considerabil în funcție de mai mulți factori, inclusiv complexitatea tratamentului, materialele folosite, tehnologia disponibilă și nivelul de experiență al medicului stomatolog. În România, ca și în multe alte țări, medicina dentară poate fi costisitoare, în special pentru proceduri mai complexe sau specializate, cum ar fi implanturile dentare sau ortodontia.
Există câteva motive pentru care costurile pot fi ridicate:
Calitatea materialelor și a tehnologiei: Materialele de înaltă calitate și tehnologia avansată pot crește costurile, dar pot oferi și rezultate mai bune și mai durabile.
Educația și experiența medicului stomatolog: Medicii stomatologi cu o educație solidă și cu experiență în proceduri complexe pot avea tarife mai mari. Cu toate acestea, aceștia pot oferi un nivel mai înalt de îngrijire și pot fi mai capabili să gestioneze complicațiile sau situațiile dificile.
Costurile operaționale ale clinicii: Acestea includ cheltuielile pentru personal, închirierea sau proprietatea spațiului, utilitățile, echipamentele, asigurările și alte costuri asociate cu administrarea unei clinici dentare.
Lipsa decontării: În România, multe proceduri dentare nu sunt decontate de sistemul de asigurări de sănătate, ceea ce înseamnă că pacienții trebuie să suporte întregul cost.
Este important de menționat că, în timp ce costurile pot fi un factor important, calitatea îngrijirii dentare nu ar trebui compromisă. Alegerea unui medic stomatolog calificat și a unei clinici care utilizează materiale și tehnologie de înaltă calitate poate fi o investiție valoroasă în sănătatea și bunăstarea dvs. pe termen lung.
Dacă costurile sunt o preocupare, este util să discutați cu medicul stomatolog despre opțiunile disponibile. Unele clinici pot oferi planuri de plată sau finanțare, sau pot lucra cu dvs. pentru a găsi soluții de tratament care se încadrează în bugetul dvs.
https://prodentdrgruia.ro/servicii/implant-dentar