Probabil cea mai comuna situatie e cea in care apar cariile.Asadar medicul dentist alege sa scoata nervul daca acea carie e destul de adanca pentru a nu se ajunge ulterior la scenarii urate (dureri cumplite, infectii etc.).
Mulțumesc pentru răspuns, am ajuns zilele trecute la dentris deoarece mi-a căzut o plombă și mami mi-a spus că e posibil ca nervul să nu accepte plomba și trebuie scos și nu mi-a plăcut ideea dar doamna dentist mi-a pus altă plombă și mi-a spus că dacă mă deranjează trebuie scos nervul, înainte să-mi cadă plomba aveam dureri dar acum cu a doua plombă totul e ok
Alege sa scoata nervul atunci cand la baza lui se formeaza infectie, cand dintele in cauza este f sensisibil, sau cand ai o carie si este f aproape de nerv si te doare, nu poti sa mai stai asa.
Cam asta is cauzele cand se scot nervii la dinti.
Mulțumesc pentru răspuns, am avut norocul că totul e în regulă acum iar nervul nu trebuie scos
Pt ca in acele cazuri maseaua e atat de erodata incat nu mai. poate fi salvata si trebuie scos nervul.Partea proasta in asta este ca o masea/dinte fara nerv, se erodeaza mult mai repedee decat una cu nervul intact.Pe de alta parte cea cu nerv in ea doare mai tare si e mai sensibila.
Pentru ca nervul este stricat, iar daca nervul iti este scos si toata operațiunea a fost buna, nu trebuie ca dintele sa fie scos.
Razzvan1612 întreabă: