Pt ca in acele cazuri maseaua e atat de erodata incat nu mai. poate fi salvata si trebuie scos nervul.Partea proasta in asta este ca o masea/dinte fara nerv, se erodeaza mult mai repedee decat una cu nervul intact.Pe de alta parte cea cu nerv in ea doare mai tare si e mai sensibila.
Pentru ca nervul este stricat, iar daca nervul iti este scos si toata operațiunea a fost buna, nu trebuie ca dintele sa fie scos.
Probabil cea mai comuna situatie e cea in care apar cariile.Asadar medicul dentist alege sa scoata nervul daca acea carie e destul de adanca pentru a nu se ajunge ulterior la scenarii urate (dureri cumplite, infectii etc.).
Alege sa scoata nervul atunci cand la baza lui se formeaza infectie, cand dintele in cauza este f sensisibil, sau cand ai o carie si este f aproape de nerv si te doare, nu poti sa mai stai asa.
Cam asta is cauzele cand se scot nervii la dinti.
Mulțumesc pentru răspuns, am ajuns zilele trecute la dentris deoarece mi-a căzut o plombă și mami mi-a spus că e posibil ca nervul să nu accepte plomba și trebuie scos și nu mi-a plăcut ideea dar doamna dentist mi-a pus altă plombă și mi-a spus că dacă mă deranjează trebuie scos nervul, înainte să-mi cadă plomba aveam dureri dar acum cu a doua plombă totul e ok
Mulțumesc pentru răspuns, am avut norocul că totul e în regulă acum iar nervul nu trebuie scos
Razzvan1612 întreabă: