| TYNwtzw09 a întrebat:

De ce mi se face matreata mereu? Fara raspunsuri de genul : Spala-te

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| CassieBee a răspuns:

Matreata apare din mai multe motive, pe fond de stres, exces de sebumm( dermatita seboreica ) sau folosirea unui sampon cu ph ridicat. Iti recomand sampon de urzica, e cel mai bun in combaterea matretii. Si un pont, cand te speli, nu folosi unghiile. Zgarii scalpul si raman cojite. Iar cand te clatesti, foloseste apa putin mai rece decat cea cu care te-ai spalat. Sper sa iti fie de folos.

9 răspunsuri:
| RoxanaCC a răspuns:

Probabil ai un continut de sebum mai intens..mergi la un dermatolog si o sa iti dea ceva pentru asta...

| Bdtd04 a răspuns:

Matreata poate aparea si de la stres. Eu am patit-owinking. Daca te confrunti cu problema asta de mai demult eu as zice sa mergi la un dermatolog

| LolaLollita a răspuns:

Poti face si de la sampon, daca nu iti prieste. Eu ma spal doar cu 2 feluri de sampon. Unul dintre ele este Head&Shoulders, este foarte bun si eficient impotriva matretii. De la restul, cam fac matreatahappy

| facepalmlol a răspuns (pentru CassieBee):

Pai si daca nu cu unghiile, cu ce? Adica cum?
Si, de ce nu apa la fel de calda?

| ema_2625 a răspuns:

Ti se face matreata ori de la schimbarea de temperatura scalpul devine mai uscat sau mai uleios, ori de la sampon.Recomandat,din experienta proprie este sa iti iei ulei de masline pentru hidratarea scalpului si sampon head and sholders pentru matreata.

| ema_2625 a răspuns (pentru ema_2625):

Sau ulei de recin

| CassieBee a răspuns (pentru facepalmlol):

Cu degetele, scalpul e sensibil. Apa mai rece clateste mai bine firul de par, + ca ii da parului luciu.

| Azµre a răspuns:

Datorită excesului de sebum! Fă un tratament împotriva lui cu Alpecin Forte de la farmacie costă 24 de lei!