| KanezuY a întrebat:

De ce nu este bine sa mancam dupa ora 6(seara)?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
12 răspunsuri:
| Clorox a răspuns:

Faci burtica :3

| mgtow a răspuns:

Cu o 1-2 ore inainte de somn nu e bine altfel nu face treaba buna burta cand te intinzi in pat bine halit

| RoryM a răspuns:

Atunci cand mancam seara, tarziu, se depune, deoarece metabolismul este mai lent, suntem mai putin activi si nu reusim sa ardem caloriile din alimentele consumate.
Si asa e mai bine sa nu mancam.In plus ne simtim mult mai bine decat daca am manca.

| Ruski a răspuns:

Salutare! Nu este bine sa mananci dupa ora 6 seara deoarece seara corpul nu mai asimileaza bine hrana, iar pe langa acest fapt, atunci cand te pui in pat, nu o sa poti adormi deoarece majoritatea sangelui se duce spre stomac, acesta ocupandu-se toata noaptea de hrana in loc sa se odihneasca.

| untu a răspuns:

E gresit! Cina se ia intre orele 18-20! Dupa aceea nu se mai mananca nimic inainte de culcare pana dimineata! Daca este nevoie se bea doar o cana de lapte cald cu o ora inainte de culcare pentru somn!

| peperonies a răspuns:

Cine ti-a zis ca nu e bine?

| KanezuY explică (pentru peperonies):

Parintii mei.

| Emofizicbody37 a răspuns:

Te ingrasi :-)

| peperonies a răspuns (pentru KanezuY):

Pai si pe ei nu i-ai intrebat de ce?

| KanezuY explică (pentru peperonies):

Cica ingrasa, dar nu stiu daca este adevarat.

| peperonies a răspuns (pentru KanezuY):

Nu este.

| CuriousStuff a răspuns:

Pentru ca... mai multe motive.
1. Dupa masa e recomandat sa faci putina miscare, pentru o digestie buna, evident ca daca te culci nu faci miscare.
2. Corpul "munceste" atunci cand digera iar in somn toate incetinesc, aproape se opresc, astfel incetinesti si procesele de digestie si asimilare.
Si altele.
E adevarat ca e indicat sa nu mai mananci dupa 6 seara, asta in caz ca te culci la 8-9, dar daca te culci mai tarziu poti sa mananci si dupa 6. Cum mai multa lume a spus si mai sus, ideal e sa nu mai consumi alimente cu 1 ora jumate-doua inainte de somn.

Întrebări similare