| Mariiam a întrebat:

De ceva timp am probleme cu ficatul, simt des dureri în zona aia, şi oboseală continuă, gust de sânge-n gură, hemoragii nazale şi dureri de cap. Ce poate să fie? Dacă caut pe google, imediat îmi dă simptome de cancer, aşa că n-am încredere.
Ar trebui să îmi fac nişte analize? Poate fi hepatită?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
17 răspunsuri:
| Anutzzzaaa a răspuns:

Mai mult ac sigur trebuie sa faci niste analize si sa mergi la un doctor... Este mult mamai bine asa pentru ca in timp se poate agrava... As ca eu zic sa te duci la doctor cat mai repede!

| Public22 a răspuns:

Doamne la asemenea simptome mergi la doctor, nu astepta rezolvare de la noi draga mea!

| Z3R0H0uR a răspuns:

Ai stat foarte mult sa te gandesti sa iti faci niste analize?! Cum se zice " Doctorul este cel mai bun prieten"! Fara frica si cu incredere, du-te si consulta'te pana nu va devenii ceva grav!

| Mariiam explică (pentru Z3R0H0uR):

Mi-e cam teamă de doctori aşa în general, sinceră să fiu, la cât de parşivi şi inventivi sunt unii

| Z3R0H0uR a răspuns (pentru Mariiam):

Nu trebuie sa iti fie teama de lucrul ce iti vrea binele.

| RAY a răspuns:

Nu stiu daca hemoragia nazala, gustul de sange in gura, durerile de cap au legatura cu ficatul nu stiu, daca simti durere ceva e in zona aia poate o infectie dar faza cu sangele nu stiu, eu in locul tau as chema salvarea nu as sta ca nu trece mai ales cand e vorba de sange nu ai habar la ce te expui, mare lucru sasi ea un pic de sange si radiografie la ficat sa vada cei acolo, poti sa ai hepatita, galbanare, infectie la ficat cine stie

| Kirito21 a răspuns:

Serios ai atatea simptome si in loc sa mergi imediat la doctor tu ne intrebi pe noi? Mergi de urgenta la spital inainte ca lucrurile sa se agraveze si mai tare.

| darriya a răspuns (pentru Mariiam):

Si ce astepti sa se rezolve de la sine? du-te la doctor femeieeeeee.roagate sa nu ai ciroza hepatica. consumi alcool? sau poate fi o simpla anemie.cu cat te duci la doctor mai repede cu atat ai sansaesa te refaci si sa nu dai in altele.sanatate!

| RadioactiveUranium a răspuns:

Cand iti curge sange din nas,si oboseala inseamna ca esti anemica. Daca se "aliaza" si durerile in zonele ficatului inseamna ca s-ar putea sa ai o hepatita A, B, C, D, E.Trebuie sa mergi la doctor la asa simptome tu aici crezi ca o sa iti gasesti doctoru' doar poate pe Doctorul Moarte. Funda?

| darriya a răspuns (pentru RadioactiveUranium):

Sunt doar 3 a.b.c si hapatita cronica ciroza care le include pe toate cele 3, nu d si e laughing

| RadioactiveUranium a răspuns (pentru darriya):

Hepatita D apare doar în prezenţa virusului hepatitei B, hepa-tita E se transmite asemănător cu hepatita A, iar hepatitele F şi G sunt încă un mister pentru oamenii de ştiinţă.

MAI INFORMEAZA-TE

Alte tipuri mai puţin studiate au fost hepatitele F şi G. Hepatita F a fost raportată recent în cazuri izolate din Europa de Vest, SUA şi India. Se crede că transmiterea virusului se poate face pe cale digestivă, însă virusul nu se aseamănă cu cel al hepatitei A.Virusul hepatic G seamănă cu virusul hepatic C prin modul de transmitere - transfuzii sanguine şi perioada de incubaţie. Nu se cunosc încă suficient de bine mecanismele îmbolnăvirii, dar se crede că virusul singur nu poate cauza îmbolnăvirea.

Nu am auzit, pe bune!

SFAT:Mai intai te informezi pe urma te contrazici. happy

Ciroza hepatica poate avea o multime de cauze. Unele persoane sufera de ciroza hepatica fara o cauza evidenta, afectiune denumita ciroza criptogenica (fara etiologie cunoscuta). Cauzele cele mai frecvente de ciroza hepatica sunt consumul excesiv de bauturi alcoolice pentru o perioada lunga de timp si infectia cu virusurile hepatitice B sau C.
Daca ai hepatita A (adica "boala copiilor") nu o sa faci ciroza happy

Eu stiam doar de astea 3, cele mai frecvente in lume.am vazut ca sunt tipuri de hepatita de la A la Z, dar astea 3 sunt mai cunoscute! nu cred ca toata lumea stie asta stie doar de cele 3 tipuri

| Mariiam explică (pentru darriya):

Nu consum alcool, decât ocazional, a se înţelege la chefuri. Fumez de 6 ani, dar asta n-are nicio treabă, şi sunt consumatoare de ness. Atât...