| SERIALS a întrebat:

De la ce apare pârțul? Din ce cauza?
Azi m-am partait involuntar de cateva ori, foarte incet, si ma sperie lucrul asta, deoarece s-a produs neintentionat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| dannyel86 a răspuns:

De la bacteriile care descompun hrana apar gazele intestinale.
E un proces absolut normal, dar e necesar sa ne abtinem in public; zgomotul, dar mai ales mirosul, ne pun in situatii stanjenitoare fata de ceilalti.
Putem elibera gazele atunci cand suntem la toaleta sau intr-un loc in care nu mai exista si altcineva.

| SERIALS explică (pentru dannyel86):

Asta e problema, ca era fara miros, si foarte incet, dar eu am auzit. Asta ma sperie, probabil din cauza laptelui, ieri am mancat mult lapte cu cereale

| CuriousStuff a răspuns:

S-a explicat mai sus de ce apar, ce vreau eu sa completez este ca e o problema atunci cand incepi sa scapi gaze spontan, din senin, fara sa vrei si fara nici-un stimul, adica e oarecum normal sa scapi gaze daca tusesti, stranuti sau depui un efort mare. Insa daca se intampla spontan si lucrul asta o sa se mai repete e cazul sa mergi la medic, pentru ca asta se numeste incontinenta sfincteriana/anala si drumul mai departe este spre a scapa si materii fecale fara sa vrei, daca nu tratezi.

| AlexCristi97 a răspuns:

Ai cate un dislike la fiecare clip de la minewinking sper sa faca si altii asa sa nu iti mai promovezi tâmpeniile pe TPU.

| SERIALS explică (pentru CuriousStuff):

Nu sunt sigur ca e part, probabil e un zgomot din interiorul stomacului, ca am mancat multe bucate ieri

| Leo2001 a răspuns (pentru AlexCristi97):

Mersi!

| CuriousStuff a răspuns (pentru SERIALS):

Partul si cu sunetele intestinale nu prea se pot confunda...
Sunetele intestinale sunt perfect normale si nu ai cum sa le controlezi, insa cand vine vorba de parturi e alta poveste.

Am mai auzit aceleasi sunet si am observat ca e sunet intestinal, pai de ce apar astfel de sunete? din cauza ca am amestecat diverse mancaruri?

| CuriousStuff a răspuns (pentru SERIALS):

Pentru ca in intestine exista atata materii solide, lichide dar si gaz, si daca le combini pe toate si mai pui si peristaltica (adica miscarile normale ale intestinelor) e ca si cum ai avea niste noroi, apa si aer intr-un balon pe care il tot rasucesti, invarti, strangi... Inevitabil se produc sunete.

Multumesc de explicatii