Ti-am citit toate intrebarile pentru ca banuiam eu ceva.
Ma simt nevoit sa iti explic niste lucruri pe care sper sa le intelegi.
1) Daca un medic chirurg ti-a zis ca nu ai apendicita, in urma examenului clinic si al analizei sangelui e clar ca nu ai. Nici macar sa nu te mai gandesti la apendicita.
Ca medic chirurg operezi mii de cazuri de apendicita. Daca ar fi fost sa ai, si-ar fi dat seama imediat. Nici nu mai era nevoie sa iti ia sange.
Cand ai apendicita durerea se agraveaza de la ora la ora. Nu ai doar greata. Vomiti in mod repetat. Faci febra. Te ingalbenesti, etc.
Deci, mai ales ca medic chirurg, e foarte usor sa iti dai seama.
2) Aici vreau sa acorzi atentie deosebita.
Toate intrebarile tale sunt in categoria "sanatate" si iti faci griji si despre cea mai mica zgarietura. Faptul ca iti faci prea multe griji inseamna ca esti nelinistit(anxios). Iar la tine tinde mai mult spre ipohondrie. Cand esti stresat pot sa apara in tot felul de simptome precum : greata, dureri abdominale, balonare, diaree, constipatie, dureri de cap, ameteli, oboseala si multe multe altele. Se poate intampla chiar, sa te doara putin burta ca ai mancat ceva nemestecat apoi tu sa crezi in mod eronat ca ai apendicita si sa faci un atac de panica. Deci simptomele tale ar putea fi pe stres. Mai ales daca iti faci analize si medicii iti zic ca nu ai nimic.
Deci uite ce te sfatuiesc eu sa faci.
1)Renunti sa mai crezi ca ai apendicita.
2)Scapi de frica asta de a fi bolnav. Pentru ca daca e sa te imbolnavesti, te imbolnavesti fie ca iti e frica fie ca nu. Deci nu are sens sa te sperii. Ba mai mult decat atat, daca un om bolnav mai e si stresat pe deasupra, asta duce spre o evolutie negativa a bolii.
Uite, un om a crezut ca are coronavirus, dar nu avea. S-a sinucis fiind perfect sanatos. Asta doar din cauza fricii.
3) Mergi la un gastroenterolog. Iti va da sa faci niste analize, poate ai helicobacter si scapi doar cu 2 antibiotice.
4) Daca si medicul gastroenterolog iti spune ca nu ai nimic, inseamna ca trebuie sa iei legatura cu un psihoterapeut si un psihiatru. Am fost si eu atat la psihoterapeut cat si la psihiatru. Mi-a placut foarte mult sa discut cu ei. Daca e pe stres, ar trebui sa inceteze simptomele daca medicul iti zice ca nu ai nimic.
Mult succes!
Si nu uita sa fii curajos ca un soldat
Nu de la mazare nu chill! Dar odata s-a pîrtîit unul langa mine si am facut apendicita. Probabil mancase fasole, deci leguminoasa, tot pe acolo...
Mazărea e un laxativ natural datorită fibrelor pe care le conţine
Apendicita apare de la constipaţie, deci în concluzie nu faci apendicită de la mazăre că mazărea favorizează digestia.
Da, chiar da! Nici eu nu credeam, pana nu a facut varul meu! E un aliment foarte periculos!
Nu, apendicita faci numai de la seminte mici care nu pot fi nici masticate, nici digerate, cum ar fi semintele de ardei, de kiwi, etc.