Ei bine nu cred ca va fi nevoie de operatie de apendicita decat daca vomiti ce mananci si altele mai bine te duci la medic sa vezi ce e cu apendicita nu vrei sa ajungi ca mine la mine a explodat apendicita dar nu vreau sa te sperii, mai poate fi splina de la prea mult efort si pe mine ma doare splina sau mai poate fi aerofogie de la prea mult efort si aer tras pe gura te doare pe la coaste incearca sa inspiri pe nas si sa expiri pe gura pe toata durata meciului si sa bei apa dar nu chiar in exces.Cel mai bine e sa mergi la medic sa nu te bazezi pe siteuri si forumuri sa mergi direct la medic sper ca te-am ajutat bafta!
Sall!
Este ceva destul de grav si va trebui sa te operezi.
S-ar putea sa ai Apendicita...
Bafta!
Funda?
Principalele cauze
sindromul colonului iritabil
constipaţie
abcesul şi infarctul
splenic
ulcerul micii curburi a stomacului
aerogastrie (înghiţi mult aer când mănânci)
abces subfrenic (colecţie cu puroi situată sub coaste, intern)
pielită (inflamaţia pieliţei interne a rinichiului)
litiază renală
Sursa: durere abdominala in partea stanga: cauze si tratament | Unica.ro http://www.unica.ro/......tanga.html
De splină ai auzit?
Dacă nu spor la citit.
Splina este unul din cele mai importante organe ale sistemelor limfatic și imunitar. Acesta este situat în partea stângă a abdomenului.
Dureri de splina : Cum se manifesta
Clinic pacientul acuza dureri la nivelul splinei (dureri de splina) atunci cand aceasta este marita, ceea ce se numeste splenomegalie. Mai pot aparea : jena (durere) in zona splinei, oboseala, astenie, senzatie de satietate precoce. La examenul efectuat de doctorul specialist, in mod normal splina nu poate fi palpata, splina ce devine palpabila este patologica si indica un semn de boala. Odata ce splina se mareste, aceasta isi va intensifica si functia de inlaturare a celulelor imbatranite si de multe ori se asocieaza si afectiunea numita hipersplenism care duce la anemie, care clinic se manifesta prin slabiciune, paloare, astenie si adinamie.
Dureri de splina : Principalele cauze
Cauzele durerilor de splina pot fi: inflamatorii, congestive, proliferative, sindroame hemolitice, tezaurismoze, neoplasme, ciroze. -Cauzele inflamatorii cele mai intalnite sunt date de A) infectiile bacteriene, splina fiind organul cel mai implicat in apararea antibacteriana. Exemple intalnite in practica: septicemia cu piogeni, endocardite, febra tifoida, bruceloza. B) Infectii virale: mononucleoza infectioasa, hepatita acuta, rubeola. C) Tuberculoza : in tuberculoza putem intalni splenomegalie si un tablou clinic particular ce include: febra, adeno/hepatomegalie. D) Parazitare: malaria, toxoplasmoza, leishmanioza, chistul hidatic. -Boli de collagen: lupus eritematos systemic, Sindromul Felty, Boala Still, toate duc la o splenomegalie moderata si putin dureroasa. -Cauze proliferative: leucemii limfatice si mieloide, boala Hodgkin, metaplazia mieloida cronica. -Tumori splenice: chistul hidatic, hemangioame, sarcoame. -Sindroame hemolitice ce duc la marirea splinei sunt: anemii hemolitice autoimmune, talasemii, boli cu deficit de enzime ce duc la hemoliza, boli ale hemoglobinei.
Dureri de splina : Ce trebuie facut imediat
In cazul in care durerea la nivelul splinei apare la efort, acesta trebuie interrupt imediat, repausul in general ameliorand durerea. Urmatorul pas este consultul unui doctor specialist. Medicina traditionala are numeroase remedii ce se adreseaza splinei, iar tratamentele pe baza de reflexoterapie se refera la masarea zonei reflexe a splinei.
Dureri de splina : Cand trebuie mers la medic
Daca observati o durere la nivelul splinei, persistenta sau intermitenta, ce se accentueaza la efort sau apare periodic, primul pas este consultarea unui medic specialist, de exemplu un hematolog sau un medic internist care va va efectua un set de analize care vor indica cauzele unei posibile patologii ale splinei.
Dureri de splina : La cine apare mai frecvent
Apare frecvent la pacientii cu boli ale ficatului, la pacientii cu anemie hemolitica, in cazul unui efort intens si prelungit, la cei cu boli infectioase cronice si la cei cu boli proliferative ale sangelui.
Dureri de splina : Recomandari
O durere aparuta la nivelul splinei necesita o serie de investigatii care vor ajuta la elaborarea unui diagnostic complet. Aceste sunt: ecografia abdominala, examenul CT sau RMN la nivelul abdomenului, analize de sange, laparoscopia exploratorie si foarte rar biopsia splenica (risc mare de sangerare). Aceste investigatii sunt recomandate de medical specialist si necesita un examen clinic in prealabil.
Este durerea de splina si la mine a fost la fel ca la tine e de la prea mult alergat, efort etc. nu e nimic grav. Nu te lua dupa ceilalti apendicita este in partea dreapta. stai fara grija dupa un timp de relaxare si fara efoat fizic iti va trece si daca iar faci efort te va durea din ce in ce mai putin. o spun din propria experienta
Asa spuneam si eu, dar din contra. eu duminica trebuie sa depun efort.
Ma in primul rand nu e de la apendicita deoarece e in partea dreapta jos iar in partea stanga e fierea
Te doare in partea stanga... ai facut prea mult efor nu e neaparat de la apendicita... incerca sa te relaxezi o ora si ceva si apoi ia-o de la capat.
Mănâncă o banana înainte de a depune efort, vei diminua durerea.
User252426 întreabă: