Hei. nu e ok deloc, să nu te mai gândeşti vreodată la sinucidere.
Ai trecut peste o despărţire?
Ai probleme în familie?
Ai cumva lucruri care te deranjează la aspectul tău fizic?
Care anume e cauza acestei stări?
Mergi la biserica si vorbeste cu un preot, are acelasi efect ca si un psiholog, doar ca nu platesti nimic.
Am 20, cauzele sunt multe, s au adunat prea multe, starile de anxietate le am de 3 ani dar acum un an s au agravat de cand am avut o relatie toxica, am trecut peste sentimentele fata de el dar starile mele de ce inca exista, de ce am crizele astea? M am izolat complet
Să te împaci cu anumite idei, gânduri, să-ţi găseşti o persoană care ţine la tine şi te iubeşte şi să treci peste, să ieşi din stările astea care nu aduc nimic bun.
Poţi să fi stăpână pe tine dacă te şi concentrezi să faci asta, de alţii care li s-a destrămat familia după 10 ani şi aveau şi copii ce să mai zic.
Da,esti in depresie. Faptul că plângi de un an de zile e un semn clar. Ar trebui să mergi la doctor. Consultatiile si tratamentul psihiatric sunt decontate de CAS dacă esti asigurată.
Exista si medici care cer sume relativ mici si medicamente ieftine, în caz in care n ai asigurare. Este păcat sa mai rămâi inca câțiva ani cu anxietate si sa nu poti depăși pragul depresiv. Eu iti recomand sa ti cauți sănătatea caci asta este cea mai importantă.
Sinuciderea nu e o soluție! Viața o să devină minunată peste câțiva ani și o să te uiți în urmă și o să-i mulțumești lui Dumnezeu că nu ai făcut acea neghiobie!
E greu să ai o astfel de suferință, dar totul o să treacă! De milioane de ani totul trece. Nimeni, oricât de important ar fi nu este permanent și nici problemele lui. Gândește-te că sunt mii și milioane de oameni care, în timp ce tu îți plângi amarul, ei celebrează viața și se bucură în multe feluri de ea, pentru că așa e normal. O să-ți treacă, o să vină vremuri mai bune! Roagă-te la Dumnezeu, mulțumește-i pentru fiecare lucru de valoare din viața ta. Nu mai pune presiune pe tine, ocupă-te doar să fii fericită!
Buna, te inteleg, si eu am trecut prin astfel de vremuri, sa stii ca baiatul cu care ai fost e un BOU, cum sa te lase in halul asta, nu conteaza daca v-ati despartit, e vorba de empatie umana, trebuia sa te ajute cand vede cum esti, stai linistita, relaxeaza-te, concentreaza-te pe telurile tale in viata, gaseste-ti pacea interioara, toti avem o pace interioara, gasesteti noi hoppy-uri sau intareste-le pe cele vechi, fii calma si fa drumetii in natura, prin padure si pe munti, ajuta mult asta, sinuciderea NU e o solutie, stai linistita, o sa intalnesti un baiat care sa te iubeasca si sa te stranga la el in brate toata noaptea, sinuciderea inseamna un esec la scopul nostru spiritual in viata asta, trebuie sa depasim toate obstacolele, iar daca pare imposibil...incearca, si incercarea e un act de victorie!, multa bafta si sper sa-ti revii!
La psihiatru e gratis cu trimitere de la mediucl de familie. Mergi si ia-ti o trimitere macar sa evalueze care e gravitatea si sa iti perscrie ceva medicatie in caz ca e nevoie.
Buna!
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Acum poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra http://www.116111.ro/descarca-aplicatia
Asteptam sa te ajutam!
Daca esti asigurat medical, la psihiatru sa mergi este gratis/decontat de C.A.S si la fel si tratamentul pe care ti-l da, nu dai bani pe el.Te sfatuiesti da te duci! Sanatate!