| Silvia93 a întrebat:

De pe 1 iunie ma doare deasupra fundului in partea dreapta. Iau ce medicamente mi-a dat la farmacie insa nu imi trece absolut deloc.
Nu pot calca bine pe piciorul drept si ma doare foarte tare cand stau dreapta. Muschi nu poate fi, nerv nici..cred ca este osul dislocat sau ceva. La spital nu am cum sa ajung ca ma doare si nu pot merge + ca imi este frica.
spuneti-mi va rog,serios, ce poate fi? Ce pot face?
Ieri ma simteam mai bine, puteam merge dreapta si mai ok pana m-am culcat..si m-am trezit dimineata iar ma doare.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
20 răspunsuri:
| K0sti a răspuns:

Atunci stai cu frica si cu durerea, daca nu te duci la doctor!

| Androraul a răspuns:

S-ar putea sa fie dslocat ceva nu stiu exact nu sunt doctor dar ai putea sa suni un taxi sau un prieten sa te duca la spita ps:sa te faci bine

| mihai69 a răspuns:

Poate fi și semn de apendicită acută.
Orice ar fi, dacă te doare ceva, musai mergi la doctor! Orice amânare nu face decât să agraveze treaba!

| AdyIndia a răspuns:

Asa am fost si eu, am zis ca este apendicită, am fost la medicul de familie si dupa un consult s-a constatat ca am nisip la rinichi, mi-a dat sa beau foarte multe ceaiuri, eu zic ca un control la medic nu strica! Decat sa stai cu durearea, mai bine faci un control pana nu se agraveaza mai rau!

| wizzkid a răspuns:

Ti-ai fisurat osul, pentru ca nu te doare mereu, asa iti dai seama de fisura, iar daca stai asa o sa se mareasca fisura, o sa iti dea ei calciu si inca 2 medicamente si o sa se repare singur

| totuldesprenaturasiaventura a răspuns:

Nervul sciatic.trebuie sa faci fizioterapie si gimnastica medicala

| Silvia93 explică (pentru K0sti):

Am anxietate sociala nu suport spatiile mari si aglomerate! De aia nu pot merge nu ca nu am eu chef!
Ce raspuns! Daca era doar un moft fi sigur ca ma duceam dar aici tine de altceva.

| Silvia93 explică (pentru mihai69):

Apendicita acuta da alte semne cum ar fi umflarea abdomenului, varsaturi, 0 pofta de mancare, diaree, febra..si nu le am.

| K0sti a răspuns (pentru Silvia93):

"La spital nu am cum sa ajung ca ma doare si nu pot merge + ca imi este frica."...lasa anxietatea, si du-te la spital! Aia cu anxietatea e moft! Bea un whiskey si-ti trece! Bafta!

| mihai69 a răspuns (pentru Silvia93):

NU întotdeauna... Oricum, opinia rămâne: durere = medic. Nu vrei să mergi la spital? nu prea mai ai alte opțiuni; eventual apelează la 112, sau la serviciul de asistență medicală la domiciliu, cu plată, al clinicilor private.

| Silvia93 explică (pentru mihai69):

Salvarea nu are ce sa imi faca decat sa ma ia si sa ma duca la spital.
Iar asistenta medicala la dimiciliu e 380 lei.

Of daca ai cunoaste macar 1% din anxietatea aia sociala probabil nu ai comenta asa happy. E tortura psihica nu moft. E ca si cum stai fara anestezie pe o masa de operatie in timp ce esti operat, simti dureri simti frici simti de toate si nu poti face nimic sa treci peste.
In fine, las`o asa happy

| Silvia93 explică (pentru totuldesprenaturasiaventura):

Durerea s-a mutat pe partea stanga acum sad tot nervul ala e?
o tanti mi-a spus sa nu fac miscare...tu zici sa fac gimnastica medicala sad

Tu ai buba la mansarda, nu la fund! Vin peste tine si te scap de anxietate de nu te vezi! Termina cu prostiile si du-te la doctor!

Nu am bani pentru doctori, stii cum sunt doctorii in Romania.

Las ca pentru un control nu-ti trebuie o caruta de bani, ca doar nu te opereaza!

Nu,dar ma plimba de colo colo si eu nu pot sa merg happy

Da, salvarea te ia și te duce la spital, dar „te bagă mai în față" și în plus, ai deja o evaluare făcută de un medic, nu cu supoziții de pe un forum. Sau poate nu te duce nicăieri, dacă evaluarea medicului respectiv relevă un diagnostic ușor; în plus, mai îți dă și tratament!
Oricum, e corpul tău, faci cu el ce vrei. Pentru anxietate, există anxiolitice; iei un xanax și câteva ore poți suporta orice. Dar și pe ăsta, tot un medic trebuie să ți-l dea.

E și presupunerea colegului o variantă; problema este ce anume a produs iritarea acelui nerv - nu cumva e o fractură de disc? Ei, asta doar la radiografie (sau chiar RMN, mai bine) s-ar vedea - așadar...

| CoquiNessa a răspuns:

Gandeste-te ce anume ar fi putut sa provoace acea durere.
ai facut vreo miscare brusca, faci vreun sport si te-ai lovit, fortat?
daca nu, trebuie facut un RMN, dar astepti pana la 2 luni de zile pe lista de asteptare, si asta pare ceva urgent.
trebuie facut un consult la un ortoped bun intai.

legat de anxietate, iei un taxi, sa nu ai contact cu lumea.
sau si in taxi ai probleme?