anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De vreo 2 zile am poftă ridicată de mâncare, în special de dulciuri și fructe.
Să fie din cauza faptului că sunt răcită sau să-mi fi scăzut glicemia?
Cu tensiunea stau bine. La fel și cu glicemia doar că nu o pot măsura momentan, deoarece mi s-au terminat testele și acele și trebuie să cumpăr de la farmacie dar nu am avut niciodată probleme.
Psihic sunt bine, nu sufăr de nicio boală, am 65 de kg.
Întreb așa, ca idee.
P.S Nu sunt însărcinată.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| NunuNini a răspuns:

Esti racita, ti-a scazut imunitatea. Nu glicemia. Nu fa confuzii.
Fructele au multe vitamine. Dulciurile dau energie.
Corpul cere ceea ce ii lipseste. Asta inseamna "pofta". Daca vrei un organism echilibrat, da-i ce-ti cere. Fara excese.

19 răspunsuri:
supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

E menstra pe aproape? big grin

| Ava1231 a răspuns:

Si daca n ai avut niciodata probleme de ce ai teste pentru glicemie?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Ava1231):

Pentru orice eventualitate.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru supadeceapa):

Cam da.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns (pentru anonim_4396):

Asta e sigur cauza, eu în fiecare lună trec prin asta câteva zile laughing

| Violleta2022 a răspuns:

De ce-ti masori glicemia, ai diabet?

Ce relevanta are doar sa ne spui greutatea ta, daca nu ne dai inaltimea si varsta?
Poti avea 65 la 1.75m si esti perfect nromala, dar daca ai doar 1.50m, atunci cu 65kg esti deja obeza.

Din cate stiu eu, cand esti racita nu ai pofta de mancare, deloc si de obicei chiar slabesti.
Pofta ta de mancare provine probabil de la prea multa plictiseala. Recoamndat sa bei 1-2 cani de apa cand te gandetsi la mancare, ca sa nu mai iei in greutate, ca si aa statul in pat inseamna ca nu arzi nici o calorie.
Recupearere usoara si rapida, dar fara calorii in plus!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Violleta2022):

Nu mă plictisesc.
Am 1.71 și 27 de ani.
Doamne ferește nu am diabet dar dețin un glucometru în casă ca să-mi măsor periodic glicemia ca să știu că e ok.

| Violleta2022 a răspuns (pentru anonim_4396):

Sa stii ca nu-i normal sa ai asemenea aparate la varsta ta in casa, sa te monitorizezi continu, decat daca esti ipodhondra.

| darrio2007 a răspuns (pentru Ava1231):

Bună intrebare!

| AlinMrs a răspuns:

Poate fi si un raspuns al organismului la o anumita schimbare. Poate esti mai stresata, poate ai o infectie cum ai mentionat si sistemul imunitar consuma mai multa energie deci ai nevoie de un aport caloric crescut, poate subconstient asociezi sarbatorile cu recente cu mancare si dulciuri si ai anumite pofte. Pot fi o gramada de motive, acum depinde cat/cum te afecteaza si pe ce perioada de timp. Daca trebuie facut ceva sau nu in privinta asta. Tu iti cunosi corpul mai bine decat noi. Daca te ingrijoreaza mergi la un medic, fa-ti ceva analiza de rutina la sange si ce iti mai sugereaza si poate te lamuresti.

| AlExUtZuL9976 a răspuns:

Stai calmă e normal căteodată să ai poftă "exagerată" pentru mancare și dulciuri. Ești Om, este ceva normal. laughing

| 4ndr33y a răspuns:

Eu am tot timpul pofta de dulciuri si nu ma mai plang laughing

| Lukasssz a răspuns:

Meh,dulciurile sunt ok, dar nu exagera cu ele.

| Mosotti a răspuns:

Pai nu se stie de ce ai pofta aia, iar raceala nu scade glicemia, nu are nici o treaba neaparat.
Poate sa fi scazut putin glicemia asa pur si simplu, nu e exclus.

Daca trece in cateva zile o saptamana, nu e problema, se mai intampla la toti pot aparea perioade de foame si dulciuri, fara legatura cu glicemia.
Daca persista si nu trece, atunci sunt 3 posibilitati:
1 - Ai hopoglicemii permanente de la un timp
2 - Ai hiperglicemie (nu conteaza ca ai fost bine, poti sa nu mai fi bine si de pe o saptamana pe alta).
3 - Nu e nici una din ele si este alta cauza poate fi si pe sistem nervos, pe stres

Parerea mea e ca e pe sistem nervos adica varianta 3. Ai fost stresata, sau poate mai nervoasa cumva, mai agitata. Foarte multi oameni mananca pe stres si le vin pofte si foame mai ales de dulciuri.

Si am exclus varianta 1 si 2 pentru ca precis tatal tau sau mama lui nu au avut diabet, iar daca nu au avut ei, nu o sa-l faci nici tu niciodata ori cat te-ai stresa si oricat si orice ai manca.
Ptr ca fetele mostenesc bolile cronice al parintelui de sex opus, asta e o regula. Dar am enumerat si variantele astea asa doar ca idee, ca posibile cauze.

Dar e bine sa te duci maine si ia teste pentru aparat si testeaza glicemia dar atunci cand ai pofta aia. Ca sa vedem exact.
Ca si daca trece si nu e problema, macar sa stii de unde vine, ca data viitoare daca mai apare, sa nu mai iti pui intrebari.
Daca glicemia e buna, atunci e cum am zis, pe stres.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Mosotti):

Azi văd că mi-a trecut. Am mâncat puțin și nu mai mi-e poftă de mâncare. big grin
Cred că este cum a zis userul NunuNini mai sus.
Răceala mi-a mai trecut iar pofta de dulce/fructe s-a diminuat.
Nu am avut situații stresante, sunt o fire veselă. happy

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Atunci e bine ca a trecut, cine stie ce o fi fost. Inseamna ca a avut legatura cu raceala dar fara treaba cu glicemia.
Mereu sa stii, nu vei avea diabet, tensiune, colesterol sau trigliceride marite daca tatal tau sau mama lui nu au avut asa ceva, adica nu o sa ai boli cronice niciodata, pe astea cel putin.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Mosotti):

Nu, nici una dintre rude nu a avut diabet. Tensiune mărită a avut bunicul și bunica mea, de aceea au decedat amândoi în urma unui accident vascular cerebral dar erau în vârstă, 65 respectiv 76 de ani.

| RAY a răspuns:

Dulciurile consuma calciu la greu,duce la slăbire sistemului imunitar, aia nu e energie, vrei energie baga sport, așa se arde energia, ai 500 de calorii de ars pe zi, 2 ore de mers pe jos, mers rapid

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai e clar, daca nici una din rude nu a avut diabet, nu o sa ai nici tu in viata asta orice ar fi.
Daca bunicu si bunica sunt din partea tatalui tau, e posibil ca si tatal tau sa aiba.