anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Deci la intrebarea asta am nevoie de ceva raspunsuri!
ma doare maseaua de ieri seara atunci ma durea putin de tot si acum ma doare ingrozitor ce sa fie oare? precizez ca chiar anul trecut mi-a fost plombata asa zisa masea cam in anotimpul promavara.si de atunci nu am avut probleme nu am carie sa se vada stiu ca nu e neaparat sa se vada dar totusi. e posibil sa am asa ceva? e cam putin timp parerea mea ca sa se faca... apropo sunt si racita desi voi ce credeti ca ar putea fii?big grin la dentist nu merg inca anul trecut mi-am reparat tot ce se putea repara in gurahee hee

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
12 răspunsuri:
| Raniia a răspuns:

Pentru calmarea durerii poti lua un antiinflamator, diclofenac-forte(jumătate de pastilă dacă esti copil si dacă nu ai ulcer)dar problema rămâne tot nerezolvată-durerea poate să revină; du-te la medicul de familie pentru un consult; Orice răceală netratată dă complicatii!

| Justmed a răspuns:

Pai ea un ibuprofen de 200 sau ceva si du-te la dentist...el este singurul care stie ce are de facut!

| EvangelineLovin a răspuns:

Si eu tot la fel am patit! Si de vreo trei zile ma doare si ma doare vreo 5 minute groaznic si dupa imi trece si ma durea asa la fiecare 3-4 ore. Azi vad ca ma doare daca o ating sau daca mananc. Nici la mine nu se vede carie sau ceva si nu vreau sa ma duc la dentist ca si eu am reparat tot. Ma gandeam ca o fi de la frig, sau de la apa ca am baut rece sau mancat sau ceva, trebuie sa treaca pana la urma. Sanatate!

| Mishu77 a răspuns (pentru EvangelineLovin):

Sau sa devina si mai rau...stomatologia pare a fi un joc de noroc laughing. Evangeline, nimic nu doare fara motiv. Linistea ta in momentul de fata costa probabil 10 Lei ( consultatia la dentist).

| EvangelineLovin a răspuns:

Deci am fost azi la dentist si a zis ca nervul murise si ca e o infectie.Mda.Deci acu vb din experienta, sfatul meu e sa mergi la dentist dar sa fie unul bun.

| anonim_4396 explică (pentru EvangelineLovin):

Eu totusi ma gandesc sa fie de la curent iar daca nu-mi trece in 2-3 zile am sa merg la dentist desi mi-e groaza sa mai am deaface cu eilaughing

| EvangelineLovin a răspuns (pentru anonim_4396):

Da stiu, si eu tot 3 zile am asteptat am zis ca-mi trece si nu-mi trecea. Si acum ma doare si mi s-a si umflat putin.Mai am sa ma duc de vreo 2 ori la dentist. Asta e. Poate o sa-ti treaca.happy

| anonim_4396 explică (pentru EvangelineLovin):

Eu nu merg stii de ce k a inceput sa ma doara si partea de suslaughing apoi capul chiar in partea care ma doare maseaua si asta cred ca e de la curent

| axeldavid a răspuns:

Ori ti sa inflamat nervul, ori maseaua nu a fost curatata bine si este cariata pe inauntru, ori te doare fiindca este anotimpul rece si tea tras u curent orice ar fi mai bine mergi la dentist si iti va spune el ce ai si ce este de facut.pentru durere poti lua o pastila de aulin sa mai treaca.bafta.

| PsihoLoly a răspuns:

Ei bine, probabil ca nervul maselei din cauza frigului. Incearca sa iti tii gura mai la adapost intr-un fular si ai grija sa nu mananci sau sa bei rece o vreme. happy

| Koala4 a răspuns:

E posibil sa ti se fi inflamat gingia. Daca e asta, nu ai de ce sa iti faci griji pentru ca e temporar. Dar daca anul trecut ti-ai reparat tot la dantura, asta nu inseamna ca nu iti mai pot aparea alte probleme. Vezi ce spune dentistul.

| Mishu77 a răspuns:

Asa cum se specifica in avertismentul de mai jos ...ai nevoie de un consult specializat.
In cazul in care nu ai nervul scos la maseaua respectiva...ei bine poate fi o inflamatie a nervului care netratata la timp poate duce la abces, poate fi si o care pe interiorul dintelui (caz in care aceasta nu este vizibila). In cazul in care durerea "amorteste" daca in zona respectiva ajunge un lichid cald/rece cu siguranta este o inflamare a nervului. Daca anul trecut ai reparat tot ce ai avut de reparat cu siguranta constientizezi nevoia de a preveni in loc sa repari. So, fuguta la dentist.