Ei bine, probabil ca nervul maselei din cauza frigului. Incearca sa iti tii gura mai la adapost intr-un fular si ai grija sa nu mananci sau sa bei rece o vreme.
Asa cum se specifica in avertismentul de mai jos ...ai nevoie de un consult specializat.
In cazul in care nu ai nervul scos la maseaua respectiva...ei bine poate fi o inflamatie a nervului care netratata la timp poate duce la abces, poate fi si o care pe interiorul dintelui (caz in care aceasta nu este vizibila). In cazul in care durerea "amorteste" daca in zona respectiva ajunge un lichid cald/rece cu siguranta este o inflamare a nervului. Daca anul trecut ai reparat tot ce ai avut de reparat cu siguranta constientizezi nevoia de a preveni in loc sa repari. So, fuguta la dentist.
Si eu tot la fel am patit! Si de vreo trei zile ma doare si ma doare vreo 5 minute groaznic si dupa imi trece si ma durea asa la fiecare 3-4 ore. Azi vad ca ma doare daca o ating sau daca mananc. Nici la mine nu se vede carie sau ceva si nu vreau sa ma duc la dentist ca si eu am reparat tot. Ma gandeam ca o fi de la frig, sau de la apa ca am baut rece sau mancat sau ceva, trebuie sa treaca pana la urma. Sanatate!
Sau sa devina si mai rau...stomatologia pare a fi un joc de noroc . Evangeline, nimic nu doare fara motiv. Linistea ta in momentul de fata costa probabil 10 Lei ( consultatia la dentist).
Ori ti sa inflamat nervul, ori maseaua nu a fost curatata bine si este cariata pe inauntru, ori te doare fiindca este anotimpul rece si tea tras u curent orice ar fi mai bine mergi la dentist si iti va spune el ce ai si ce este de facut.pentru durere poti lua o pastila de aulin sa mai treaca.bafta.
Pentru calmarea durerii poti lua un antiinflamator, diclofenac-forte(jumătate de pastilă dacă esti copil si dacă nu ai ulcer)dar problema rămâne tot nerezolvată-durerea poate să revină; du-te la medicul de familie pentru un consult; Orice răceală netratată dă complicatii!
Pai ea un ibuprofen de 200 sau ceva si du-te la dentist...el este singurul care stie ce are de facut!
Deci am fost azi la dentist si a zis ca nervul murise si ca e o infectie.Mda.Deci acu vb din experienta, sfatul meu e sa mergi la dentist dar sa fie unul bun.
Eu totusi ma gandesc sa fie de la curent iar daca nu-mi trece in 2-3 zile am sa merg la dentist desi mi-e groaza sa mai am deaface cu ei
Da stiu, si eu tot 3 zile am asteptat am zis ca-mi trece si nu-mi trecea. Si acum ma doare si mi s-a si umflat putin.Mai am sa ma duc de vreo 2 ori la dentist. Asta e. Poate o sa-ti treaca.
Eu nu merg stii de ce k a inceput sa ma doara si partea de sus apoi capul chiar in partea care ma doare maseaua si asta cred ca e de la curent
E posibil sa ti se fi inflamat gingia. Daca e asta, nu ai de ce sa iti faci griji pentru ca e temporar. Dar daca anul trecut ti-ai reparat tot la dantura, asta nu inseamna ca nu iti mai pot aparea alte probleme. Vezi ce spune dentistul.