| Dangel a întrebat:

Deci membri ai TPU am 14 ani.Acum cateva zile am, avut rosu in gat si am in continuare.Am luat tratamentul,iar de fiecare data,la o jumatate de zi,mai nou in fiecare zi, sunt foarte aproape sa scap de aceasta problema cu gatul.Insa de fiecare data mai ramane durerea ca o intepatura,apoi peste nopate durerea creste,iar ziua, a 2-a zi scade.Credeti ca ar putea fi de la sistemul imunitar? Sau daca nu,ce ar trebui sa fac? Toata vara,am baut numai apa rece, suc rece si n-am respectat nici o regula de sanatate descoperita pentru evitarea rosului in gat.
Multumesc anticipatwinking

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Rizer a răspuns:

Du-te la medicul de familie, se va uita in gatul tau si iti va prescrie o reteta, eventual un antibiotic, ca ai o infectie! Si mai pastreaza-te si tu numai bea rece, poate ai amigdalele umflate poate si de la asta de inteapa! Bea mult ceai fierbinte!

| GregHouse a răspuns:

He he, ultimele randuri le-ai scris de parca te-ai lauda cu ce-ai facut.
Durerea pe care o resimti este o infectie a unuia dintre organele sistemului respirator (de obicei laringe, trahee si uneori chiar bronhii), deci faptul ca ai consumat bauturi reci nu poate fi cauza decat intr-un doua scenarii: fie mucoasa faringelui s-a iritat (aici durerea e caracterizata ca o usturime), fie cea a esofagului (aici e si mai greu de tratat, dar durerea nu se simte in gat si e mai degraba o arsura).
Sanatate!

| Dangel explică (pentru GregHouse):

Multumesc si crede-ma nu m-am laudat.

| GregHouse a răspuns (pentru Dangel):

Te cred.

| Empathizer a răspuns:

Tratamentul recomandat de medic trebuie luat 7 zile. Nu te vindeci de la prima pastila. Ar fi fost bine sa faci o cultura din exudat faringian, ca sa stii daca ai o infectie bacteriana. Poate faci cateva analize de control dupa ce termini tratamentul: hemograma, VSH, ASLO, fibrinogen, proteina C reactiva, examen de urina si cultura din exudat faringian.

Intre timp, adauga la tratament pulverizatii in gat si in nas cu Bioparox, conform prospectului. Te va ajuta cu durerea din gat.

Răspuns utilizator avertizat