| Dangel a întrebat:

Deci membri ai TPU am 14 ani.Acum cateva zile am, avut rosu in gat si am in continuare.Am luat tratamentul,iar de fiecare data,la o jumatate de zi,mai nou in fiecare zi, sunt foarte aproape sa scap de aceasta problema cu gatul.Insa de fiecare data mai ramane durerea ca o intepatura,apoi peste nopate durerea creste,iar ziua, a 2-a zi scade.Credeti ca ar putea fi de la sistemul imunitar? Sau daca nu,ce ar trebui sa fac? Toata vara,am baut numai apa rece, suc rece si n-am respectat nici o regula de sanatate descoperita pentru evitarea rosului in gat.
Multumesc anticipatwinking

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| GregHouse a răspuns:

He he, ultimele randuri le-ai scris de parca te-ai lauda cu ce-ai facut.
Durerea pe care o resimti este o infectie a unuia dintre organele sistemului respirator (de obicei laringe, trahee si uneori chiar bronhii), deci faptul ca ai consumat bauturi reci nu poate fi cauza decat intr-un doua scenarii: fie mucoasa faringelui s-a iritat (aici durerea e caracterizata ca o usturime), fie cea a esofagului (aici e si mai greu de tratat, dar durerea nu se simte in gat si e mai degraba o arsura).
Sanatate!

Răspuns utilizator avertizat
| Rizer a răspuns:

Du-te la medicul de familie, se va uita in gatul tau si iti va prescrie o reteta, eventual un antibiotic, ca ai o infectie! Si mai pastreaza-te si tu numai bea rece, poate ai amigdalele umflate poate si de la asta de inteapa! Bea mult ceai fierbinte!

| Dangel explică (pentru GregHouse):

Multumesc si crede-ma nu m-am laudat.

| GregHouse a răspuns (pentru Dangel):

Te cred.

| Empathizer a răspuns:

Tratamentul recomandat de medic trebuie luat 7 zile. Nu te vindeci de la prima pastila. Ar fi fost bine sa faci o cultura din exudat faringian, ca sa stii daca ai o infectie bacteriana. Poate faci cateva analize de control dupa ce termini tratamentul: hemograma, VSH, ASLO, fibrinogen, proteina C reactiva, examen de urina si cultura din exudat faringian.

Intre timp, adauga la tratament pulverizatii in gat si in nas cu Bioparox, conform prospectului. Te va ajuta cu durerea din gat.