| Hammurabi a întrebat:

Depresia este o afecțiune care poate handicapa sever?
Pe termen lung? (ani de zile)
Vreau doar părerea voastră nu definiții medicale.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde de la caz la caz, aș zice eu. happy
Sunt oameni cu depresii crunte care fac n chestii și-și îndeplinesc îndatoririle în societate și luptă chiar și așa cu viața. Nu se lasă învinși până la urmă de o boală. happy Sunt chiar și dintre cei care nu au totul. Și totuși la naiba, dar cumva supraviețuiesc. big grin

Și sunt alții care au avut o viață bunicică mereu sau chiar au primit multe de la viață (moștenire/familie/anturaj mare și frumos) și ei sunt niște leneși fără pereche, de ai zice că ei sunt depresivii și nu ăia de mai sus. happy Sunt leneși, dezinteresați și neimplicați sau măcar neimplicați în ce ar trebui, ci în schimb se implică în alte teribilisme și nebunii de într-un final își mai pierd și viața tragic, mai tragic decât depresivul, care poate la un moment dat din cauza bolii o fi dorit și el să-șu pună capăt zilelor, dar chiar și așa a dus-o pe creier și picioare.

Deci nu știu ce să răspund, în viața reală, nu depresia te face legumă ci cumulul de tot ce ești tu. Dacă e să crezi sau nu, mai intervine și destinul, norocul/nenorocul.

Dacă ar fi strict medical da, ai spune că depresia face ravagii, iar netratată, în timp, duce la o depresie cruntă. Ideea e că, ar trebui tratată ca să nu te afecteze pe viitor mai grav.

16 răspunsuri:
| trisxx3 a răspuns:

Nu.

| EliLeli a răspuns:

Da, asa am auzit, nu sunt genul dpresiv.

| SingleForOne a răspuns:

Da, depresia netratată corespunzător poate deveni un "handicap sever", întrucât va deveni foarte dificil ca cineva să se integreze frumos în societate sau să aibă relații personale cu prietenii sau cineva special.

"Handicap sever" în sensul în care va combina un mod de gândire și stil de viață cu anumite activități zilnice (acestea deseori negative) care vor rezulta în frecvența ridicată de a face acțiuni extreme.
Nu este o definiție medicală, doar așa o părere.

| alina2k18 a răspuns:

Depresia NETRATATA duce la moartea neuronilor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depresia da, se poate sa o ai pe termin lung și nedefinit, depinde numai de tine cum gestionezi situatia si ce faci ca sa iesi din aceasta stare. Aceasta depresie apare in urma unor stari de tristete, angoase nerezolvate și trebuie tratata cauza, dar asta depinde numai de tine și de vointa ta proprie si personala.

| Drimmero a răspuns:

Poate fi considerata un handicap, dintr-un om sanatos poti ajunge o leguma care nu e in stare de nimic, cine are asa ceva dar mai ales daca nu o trateaza a cam belit-o.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Cand zici handicap te referi la ceva handicap medical sau un dezavantaj fata de restul?

Ca depresia poate cauza multe handicapuri. Inclusiv fizice daca iti faci rau singur.

| Frank51 a răspuns:

Depresia în sine nu produce handicap, dar efectele pe care le are asupra organismului te face mai susceptibil la alte boli.

Dacă nu dormi(sau dormi prea mult), dacă nu mănânci decât în an bisect( sau mănânci 3 căruțe la cină), în funcție de modul în care îți îneci amarul dezvolți o boală exact acolo.

Răspuns utilizator avertizat
| Geo1987 a răspuns:

Aveți mare grija ca deși boala evoluează progresiv, mulți nici nu își dau seama ca sunt în depresie, se poate declanșa foarte urat în urma unui eveniment cu mare empact negativ, moment în care devii o leguma pe viata. Este tragic sa vezi un om ca dintr-o data devine leguma, dar asta este adevărul, ni se poate întâmpla oricui. Dacă aveți im familie persoane de genul este bine sa știți ca trebuie sa i se facă dosar de handicap pentru a primi beneficiile, în cazul în care comisia considera ca este o situație extrema, prin încadrare la handicap grav exista nenumărate beneficii materiale pentru ca bolnavul sa fie susținut. Încercați pe cât posibil sa mai reduceți stresul din viata de zi cu zi, încercați sa fiți mulțumiți cu ce aveți și încercați sa înțelegeți ca nu puteți controla totul.

| Hammurabi explică (pentru Geo1987):

Păi aici deja devine o ghicitoare?
Cum poate confirma sau infirma comisia că e vorba de o depresie gravă?
Dacă cineva se documentează foarte bine despre simptomele și manifestările depresiei grave și se prezintă în fața comisiei servindu-le ca propriile simptome? Pot fi verificate clinic ca la orice altă boală?
Sau medicul se bazează doar pe spusele pacientului?
Depresia se manifestă și fizic? (chimic, la analize?)

| Freya1 a răspuns:

Da,din câte știu sunt și oameni pensionați pe tema asta.

Dacă ai depresie sevara gândirea ta nu mai e una ok. Daca lași la o parte faptul ca mereu ești trist,depresia îți poate cauza și alte stări de la cele psihice (crize de plâns,agresivitate etc) pana la cele fizice (dureri de oase,de burta,stari de voma,de amețeală etc).Iar toate astea îți pot împiedică activitățile zilnice.

Îți dau un exemplu banal cum ar fi anxietatea sociala. Daca tu ai tulburări anxioase,creierul tău îți trimite stări aiurea corpului (dureri,greata, transpirații, tremur) ceia ce te poate impiedica sa muncești sau sa faci anumite activități în societate, cu colegii, șeful etc.
Acum ca oameni se lupta cu ele sa meargă înainte e partea a doua.Dar sunt alții ce chiar nu pot.

| Hammurabi explică (pentru Freya1):

Dar dacă cuiva îi trece prin cap să simuleze o stare de depresie gravă, o poate face? Poate fi verificat cumva? Analize sau altfel de investigații?
Sau boala asta se bazeză numai pe ce declară pacientul?

| Freya1 a răspuns (pentru Hammurabi):

Se poate verifica la psihiatru.Un psihiatru bun nu cred ca poate fi păcălit.
În fond sunt psihopați și sociopati depistați cu problemele respective de care știm majoritatea ca sunt niște oameni inteligenți ce știu cum sa simuleze sau disimulate chestii, dapoi o depresie ce e chiar vizibila.

În general analizele ies bune, dar starea e mereu aiurea lucru ce te "inebuneste" mai tare.Plus ca un om ce nu suferă de depresie nu se poate preface la infinit,pentru ca în caz contrar și e strict părerea mea chiar dai în depresie.O data ce tu îți induci constant o stare de rău sau de tristete că sa te prefaci,riști sa te și simți ca atare pana la urma.

Deci, dacă duci un om la un medic psihiatru bun pentru câteva ședințe (sa fie un medic ce își da interesul, ce nu poate fi mituit și nici nu are de ce sa minta pentru pacient) poți sa afli dacă acea persoana este depresiva, cât de depresiva e, dacă se poate vindeca etc.

Și ca și o paranteza de sfârșit.Nu știu dacă e pe bune treaba asta, dar din câte am auzit uni oameni ce suferă de anumite boli psihice (nu știu daca se încadrează și depresia aici) au și creierul afectat.In sensul ca se vad anumite modificări la funcționalitatea lui, acum nu are vreo malformație dar la anumite teste din cate am înțeles se vede ca funcționează un pic mai diferit fata de la un om ok fără probleme.(anumiți stimuli nervoși și chestii legate de medicina)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu deocamdata sunt bine, dar recunosc ca gandesc uneori chestii dubioase

| sofisis a răspuns:

Da. Motivele cred ca sunt evidente.