| scully a întrebat:

Diabetul se transmite genetic? Adica daca tata are diabet si eu am aceeasi grupa sangvina ca si el, se poate sa am si eu pe viitor? Funda. big grin

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
17 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Da, diabetul este o boala ereditara.

| bombonika18 a răspuns:

Sunt doua variante. ori ai tu diabet, ori esti purtatoare

| Goooogle a răspuns:

Nu in nici un caz. Spre deosebire de anumite trasaturi, diabetul nu pare sa fie mostenit conform unui model simplu. Cu toate acestea, unele persone au un risc mai mare de a dezvolta diabet decat altele.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru bombonika18):

Purtatoare de diabet?
Stai jos 3.

| ღLiFeHaSMeAiNgღ a răspuns:

Depinde...De exemplu tensiunea se poate transmite din tata in fiu, depinde pe cine mostenesti (pe tatal tau sau pe mama ta)... Dar daca ai grija sa nu manaci atat de mult dulce si sa nu te stresezi mult, nu o sa ai. Oricum, diabetul se poate vindeca.

| yellowalien a răspuns:

Cica ar exista studii care atesta ideea ca diabetul se transmite genetic, insa mai important decat factorul genetic e stilul tau de viata. Daca nu consumi alimente care duc la instalarea diabetului (dulciuri, fast-food, grasimi, bauturi acidulate, alimente foarte sintetizate cu multe E-uri etc), daca practici un sport sau faci miscare in mod regulat si iti pastrezi masa corporala in parametri normali, nu vei avea probleme.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Deci diabetul poate fi ereditar, dar m ai des diabetul îl dezvolti, adică îl faci tu. Din cauza nervilor, alimentației sedentarismului obezității. Cel m ai des tip de diabet este tip 2 adică cel fără insulină, din ăla am eu, se spune că diabetul de tip 2 se face după vîrsta de 50 ani, nu este total adevărat, eu l am făcut la 25 ani, deci tatăl dvs ce tip de diabet are? Ce vîrstă? Vă doresc multă multă sănătate, diabetul tip 2 se poate echilibra prin regim, dacă renunță la pîine, la fumat la alcol, poate avea glicemia bună adică 100, dacă face excesa abuzuri, poate avea și 400 glicemia, totul depinde de ce mănîncă, și dacă nu se enervează, nervii sînt o altă cauză a hiper glicemiei, adică glicemie mare.

| Zenithf a răspuns:

Figura este ca obiceiurile alimentare se mostenesc, si de aici persoanele care au bolnavi in familie sunt presupuse ca au un factor de risc mai mare.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru ღLiFeHaSMeAiNgღ):

Ai gasit tu tratamentul pentru diabet? Daca da spune ne si noua, chiar sunt curios.

| ღLiFeHaSMeAiNgღ a răspuns (pentru suntserios):

Nu numai ca previn diabetul, dar migdalele ajuta si la vindecarea acestuia, a aratat un studiu recent realizat in SUA.

Cercetatorii de la Universitatea New Jersey au descoperit ca migdalele pot ajuta la tratarea diabetului de tip 2, care se intalneste in 90 - 95% din totalul cazurilor de diabet. In plus, migdalele previn si bolile de inima, conform Daily Mail.

Practic, dupa cum se mentioneaza in Journal of the American College of Nutrition, migdalele imbunatatesc sensibilitatea la insulina si micsoreaza nivelul colesterolului rau, in cazul celor cu predispozitie mare spre diabet, respectiv cu un nivel mare de glucozei din sange.

Statisticile arata ca nu mai putin de 55 de milioane de oameni din Europa sunt diagnosticati cu diabet.

suntserios

Mda... ajuta la tratare si prevenire nicidecum nu il vindeca, altfel nu ar mai fi 55 de milioane de bolnavi de diabet.

Omuleeeeee..."Nu numai ca previn diabetul, dar migdalele ajuta si la vindecarea acestuia, a aratat un studiu recent realizat in SUA. "
Asta ce inseamnaaaaaaa? CA POATE SI SA VINDECEEE...
Si am mai gasit ceva... Dintre dietele bazate pe 80% „hrana vie" si care pot ajuta diabeticii se pot aminti: dieta organica (bazata pe legume netratate si carne provenita de la animale crescute natural), dieta vegana (strict vegetariana, fara nici un produs de origine animala) si cea crudivora (legume, oua, lapte, toate crude).
http://www.sfatulmedicului.ro/arhiva_medicala/vindecarea-diabetului
Citeste asta!

suntserios

Prosti 55 mil de oameni care au diabet ca nu mananca migdale ca s-ar vindeca.

"Dintre dietele bazate pe 80% „hrana vie" si care POT AJUTA"
, asta inseamna ca AJUTA la tinerea sub control nu la VINDECARE

Cu articolul te contrazici....am citit ce mi ai dat si uite ce am gasit:

http://www.sfatulmedicului.ro/......stazi_6083

Hai lasa-ma ca deja m-am saturat...Oricum...glicemia este normala pana in 120. Poate scadea daca nu mananci dulce sau nu te stresezi, asa ca daca ai glicemia 60, poti sa mananci dulce (nu foarte muuuuult).

GYMNEMA SYLVESTRE este sigura plantă capabilă să vindece diabetul de tip I şi II prin refacerea celulelor pancreatice secretoare de insulină (celulele beta din insulele Langerhans). Pulberea din frunze de Gymnema sylvestre are ca principali constituenţi activi acidul gymnemic şi gurmarinul (dar şi: răşini, saponine, stigmasterol, quercitol, betaina, colina, trimetilamina).
Gymnema creşte în pădurile Indiei şi este folosită în medicina ayurvedică de peste 2000 de ani ca "distrugător" al zahărului din sânge, fiind cunoscută sub numele de gurmar.

Acţiuni principale :
- refacerea celulelor din insulele Langerhans secretoare de insulină, de aceea Gymnema Sylvestre se poate utiliza şi de persoanele cu diabet zaharat de tip I;
- creste secreţia de insulină;
- creşte capacitatea celulelor de a utiliza glucoza;
- determină inhibarea absorbţiei glucozei în intestin;
- reduce pofta de dulce şi dependenţa de dulciuri;
- reduce nivelul seric al colesterolului şi trigliceridelor;
- este diuretic şi laxativ usor;

Indicaţii :
- diabet zaharat de tip I şi II;
- obezitate şi hiperinsulinism;
- hipercolesterolemie;
- agent împotriva cariilor dentare;
Se recomandă utilizarea permanentă!

Precauţii : Utilizarea combinată de Gymnema Sylvestre şi antidiabetice orale sau insulină poate scădea excesiv glicemia; de aceea se recomandă o mai atentă monitorizare a glicemiei şi scăderea dozelor de antidiabetice orale sau insulină. Nu există studii suficiente privind utilizarea Gymnema Sylvestre la femei însărcinate dar nu există nici contraindicaţii exprese. Consultaţi un terapeut pentru mai multe detalii!

Administrare : 1 linguriţă (2 grame) amestecată cu suc de fructe sau iaurt de 3 ori pe zi, cu 30 minute înainte de masă (dacă este sub formă de pulbere) şi 400-500 mg sub formă de capsule (consultaţi şi prospectele produselor care conţin această plantă)!

Mai multe informaţii despre această plantă şi proprietăţile sale curative:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2170951/
http://medicer-bios.com/0,11,gymnema-sylvestre.html
http://www.gymnema.org/default.asp
http://www.diabetea.com/Gymnema-Treatment-of-Diabetes.html
http://www.disabled-world.com/artman/publish/gymnema.shtml
http://en.wikipedia.org/wiki/Gymnema_sylvestre
Citeste asta!

suntserios

Mda tu nu precipi care este diferenta intre a tine sub control si a vindeca.

Vindecarea inseamna ca dupa o perioada X in care urmezi un tratament, la sfarsitul acestuia, orgamisnul sa ajunga la starea de dinaintea instalarii bolii.

Tot ce ai insirat tu acolo sunt doar modalitati de a tine sub control nivelul glicemiei, dar in momentul in care nu mai folosesti aceste remedii si nu tii un regim strict atunci nivelul glicemie va urca iarasi si organismul va fi incapabil sa produca insulina necesara.

tu ai scris "Se recomandă utilizarea permanentă! "

"GYMNEMA SYLVESTRE este sigura plantă capabilă să VINDECE diabetul de tip I şi II prin refacerea celulelor pancreatice secretoare de insulină (...)"

| Allexys a răspuns:

Si eu am diabet si nimeni din familia mea nu are. Dar daca ai pe cineva din familie este barbati transmit 60% iar femeile 40%. Deci s-ar putea intampla.

Întrebări similare