| jessyyou a întrebat:

Din cauza dereglarilor menstruale va trebui sa beau niste pastile hormonale duphaston 10 zile( pe care le-am mai folosit si nu am vazut sa aiba efecte secundare), in ziua in care o sa-mi vina ciclul va trebui sa incep sa beau alte hormonale timp de 3 luni(nu stiu cum se numesc dar stiu ca sunt folosite ca anticonceptionale) sau, medicum a zis ca pot sa incerc si vitamine 3 luni sa beau. Ecele anticonceptionale ar putea sa ingrase? sau mai bine sa incerc vitaminele?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Vitaminele NU te ajută cu nimic în cazul dereglărilor hormonale!

AC nu te îngraşă, orin simpla administrare, dar MODIFICĂ metabolismul...
În mod INDIRECT, pot mări pofta de mâncare şi astfel te vei îngrăşa.



Am observat că AC ţi-au fost recomandate de ginecolog pentru dereglări hormonale/menstruale.

Oricum, eu îţi recomand să NU foloseşti anticoncepţionale din cauza GRAVELOR efecte adverse ( pe care le vei resimţi peste 10-20 de ani ); AC le consider "acceptabile" doar în cazul unor afecţiuni patologice ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ).


În cazul dereglărilor menstruale/hormonale îţi RECOMAND diverse remedii naturiste - vezi detalii la linkul :
http://www.ele.ro/......urist-4573

http://www.steaua-divina.ro/......nstruatiei

http://www.secretelenaturii.ro/dereglarile-hormonale/

http://www.terapii-alternative.com/......t_156.html

http://www.i-medic.ro/remedii/remedii-naturiste-pentru-tulburari-menstruale

http://lataifas.ro/......si-plante/


De asemenea, dacă ai dereglări menstruale dese, poţi să bei ceai ( sau tinctură ) de creţişoară şi/sau ceai de coada şoricelului - vezi informaţii la linkul :
http://www.formula-as.ro/......ului-10059

http://tratamente.naturale.din.plante.alb.ro/......um%29.html

http://www.formula-as.ro/2010/923/medicina-naturii-44/cretisoara-12562


Toate cele bune.

| jessyyou explică (pentru bursuc001):

Si care sunt efectele adverse ale anticonceptionalelor pe care le voi simti peste 20 ani?

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns (pentru jessyyou):

"Pentru ca putini sunt medicii care cu adevarat incearca sa gaseasca o metoda contraceptiva de cuplu foarte putin nociva, evitand anticonceptionalele, femeile recurg la aceasta metoda fara a sti, de multe ori, de efectele adverse pe care aceste pastile le au pe termen lung, efecte ce le pot pune in pericol chiar viata.

Adevarul este ca anticonceptionalele sunt MEDICAMENTE, insa unele diferite, in sensul ca nu sunt folosite decat rareori ca metoda curativa, ele reprezentand in primul rand un mijloc de protectie impotriva unei sarcini nedorite. Insa ca orice medicament, si anticonceptionalele prezinta efecte negative, peste 100 ca numar.

Anticonceptionalele folosesc hormoni, iar echilibrul endocrin este foarte sensibil, odata perturbandu-l efectele secundare incep, incet-incet, sa apara pe parcursul a multor ani.
S-a demonstrat prin studii clinice ca incidenta infarctelor cardiace si accidentelor cerebro-vasculare sunt cu 40% mai frecvente la femeile care iau sau au luat anticonceptionale, iar incidenta cancerelor (cancer de col uterin, de san, ficat, ovarian) este de 6 ori mai mare la femeile care au luat anticonceptionale fata de cele care nu au folosit, pe cand la fumatoarele care au folosit anticonceptionale riscul este de 22 de ori mai mare. Efectele negative ale anticonceptionalelor sunt mai agresive odata cu inaintarea in varsta, crescand de la 35 de ani in sus.

Cele mai folosite anticonceptionale sunt cele combinate si cele monohormonale. Cele combinate contin cantitati mici de estrogen si progesteron, actionand impotriva unei sarcini prin inhibarea ovulatiei, modificarea endometrului si ingrosarea glerei cervicale (mucusului). Cele monohormonale contin cantitati mici de progestagen si protejeaza impotriva sarcnii prin ingrosarea glerei cervicale.

Care sunt efectele negative ale anticonceptionalelor?

Aceste efecte negative sunt multiple si fiecare femeie ar trebui sa le cunoasca inainte de a folosi anticonceptionale. Dintre cele mai periculoase (si deloc rare) efecte secundare enumeram:
- La nivelul aparatului genito-urinar: anticonceptionalele produc sangerari intermenstruale, modificari ale secretiei cervicale, amenoree post-medicatie, cresterea in dimensiuni a fibromului uterin (daca exista), agravarea endometriozei, infectii vaginale (candidoza), durerea la contacte sexuale, scaderea secretiei de testosteron la femei care produce scaderea libidoului, scaderea lubrefierii vaginale, infertilitate.
- Creste riscul de cancer ovarian, uterin, de col uterin, sani si ficat
- Afecteaza sistemul cardio-vascular, avand risc pentru hipertensiune si tromboza
- Lanivelul pielii produce urticarie, eritem, cloasma.
- La nivel ocular : discomforul corneei in cazul folosirii lentilelor de contact precum si tulburari de vedere
- Sistemul nervos central: migrene, tulburari psihice, tulburari ale somnului
- Afectarea ficatului si a vezicii biliare: creste riscul de cancer hepatic, risc de hemangiom hepatic (o tumara foarte vascularizata), cresterea transaminazelor, risc de litiaza biliara (pietre la fiere), cresterea concentratiei de colesterol in sucul biliar, incetinirea evacuarii sucului biliar in intestin (vezica lenesa)
- La nivelul sanilor: sensibilitate, marire, durere, secretie, cancer
- Risc de edeme
- Toleranta scazuta la glucoza si diabet
- Modificari ale greutatii corporale
- Tulburari gastro-intestinale: constipatie, meteorism (agitatie intestinala), greata, voma
- Malformatii ale viitorului copil
- Hirsutism (cresterea excesiva a parului pe corp)
- Scaderea imunitatii" - SURSA :
http://www.garbo.ro/......lelor.html


"Exista un risc de aparitie a cancerului la anticonceptionale?
In cazul folosirii anticonceptionalelor, exista un risc crescut evident pentru aparitia cancerului pentru:
- cancer de san, riscul creste in functie de perioada de utilizare, sau la tratamentului cu anticonceptionaler sub varsta de 20 de ani
- col uterin, riscul este mai mare la utilizarea antriconceptionalelor peste 5 ani sau inceperea tratamentului sub varsta de 20 de ani
- cancerul ovarian si hepatic (de ficat) sunt de asemenea considerate favorizat de folosirea anticonceptionalelor pe termen lung, ca si aparitia adenoamelor hepatice (de ficat)

Aceste riscuri sunt evidentiate de studiile National Cancerr Institute (Institului National pentru Cancer) din SUA, care recomanda controlul periodic prin mamografie si autoexaminarea sanilor si testul Papanicolu, tocmai pentru depistarea precoce a modificarilor precanceroase" - SURSA :
http://www.sfatulmedicului.ro/......onale_1186


Vezi alte DETALII în răspunsul pe care ţi l-am dat la altă întrebare :
http://www.tpu.ro/......i-pastile/

Vezi şi efectele negative ale AC pe care le iei ( care ţi s-au prescris ) în Prospectul acestora...

TOATE efectele negative şi respectiv afecţiunile menţionate în Prospect se pot AGRAVA sau pot să apară ( peste 10-20 de ani ) fără o cauză aparentă - această cauză este tocmai folosirea AC în urmă cu 10-20 de ani :(


O seară frumoasă.