| alexandru3107 a întrebat:

Din cauza trosnirii degetelor poate aparea un chist ganglionar? Imi trosnesc degetele de 1 an si ceva si de cateva luni am observat acest chist ganglionar la mana stanga.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| morfeo a răspuns:

N-are treaba poate te-ai lovit de ceva. Si eu imi trosnesc degetele, spatele, gatul de cand ma stiu si nu se poate intampla asa ceva. Du-te la consult

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu,doar tremurat al mâinilor.

| notdecstar a răspuns (pentru anonim_4396):

Nici macar tremurat al mainilor, tinere Zeno. Mituri.

| VoidEternal a răspuns:

Nu are nicio treabă. Sunetul pe care îl auzi când îți trosnești degetele nu are treabă cu ligamente. E vorba de bulele de azot din lichidul sinovial care se sparg. Lichidul sinovial e cel ce se găsește în capsulele articulare cu rol de lubrifiere și curățare. Nu sunt efecte pe termen lung. Un medic si-a trosnit degetele de la o singura mana timp de 40 de ani ca sa demonstreze că nu e nicio diferență între mainile lui.

| Violleta2022 a răspuns:

Dar de fisuri ale falangerelor ai auzit?
De ce-ti trosnesti degetele?
Este un lucru care nu sa face niciodata, ca-ti poti fissura oasele sau poti face rupturi de ligamente.