| wolfves a întrebat:

Din ce alimente se ia vitamina D?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| alex15ccc a răspuns:

Somonul, macroul, tonul, sardinele, gălbenuşul de ou, ficatul de vită, cerealele, nucile, merele, lactatele etc. Dacă nici acestea nu sunt suficiente, puteţi apela la suplimentele alimentare cu vitamina D, care se găsesc sub 2 forme: D2 - ergocalciferol (acelaşi tip care se găseşte şi în alimente) sau D3 – colecalciferol (forma obţinută prin expunerea la soare).

4 răspunsuri:
| lexu23 a răspuns:

Somon, ton, hering, macrou,sardine,scoici,halibut,ficatul de vita,lactate,oua, laptele vegetal (soia, orez, ovaz, migdale), ciuperci, carne de porc, ulei de peste, suc de portocale

| alex15ccc a răspuns:

Oricum, acum e vara, ai destula vitamina d de la soare

| wolfves explică (pentru alex15ccc):

Aparent, analizele mele te contrazic, am insuficienta. Plus ca ma voi feri mereu de soare din anumite motive.

| alex15ccc a răspuns (pentru wolfves):

Imi pare rau, nu stiam, incerca si cu vitamine din comert, daca te ajuta.

Întrebări similare