Cosurile nu reprezinta o infectie. Cine a scris articolul pe care tu l-ai copiat habar nu stie.
Procedeul de formare al acneei este urmatorul:
Pe fondul unei hipersensibilitati a glandelor sebacee la un derivat al testosteronului acestea produc sebum in exces.
Din cauza celulelor moarte ale pielii, se mai infunda foliculul sebaceu. Cum celule moarte de regula sunt amestecate cu praf sistemul imunitar reactioneaza si da acea umflatura. Uneori sunt cuprinse zone mari ale pielii, formandu-se chiar noduli si chisturi (atunci cand productia de sebum este foarte mare iar celulele pielii se inmultesc prea rapid.)
Sunt practic 4 factori care influenteaza aparitia acneei
- hiperproductia de sebum (factor obligatoriu, fara o productie excesiva de sebum nu pot aparea probleme serioase ale tenului)
- praful si murdaria din mediul inconjurator
- inmultirea prea rapida a celulelor pielii
- raspunsul sistemului imunitar la agentii patogeni din mediu
Pai majoritatea cosurilor apar la vremea pubertatii.
Dar ele pot aparea si din nespalarea frecventa, curatarea, neangrijirea tenului.
La pubertate apar de obicei, daca nu de la praf, ten gras si neingrijirea tenului.
Cosurile reprezinta o infectie a glandelor care secreta sebum de la nivelul pielii. Uneori se pot infecta si firele de par si pot genera o mica infectie dureroasa la nivelul pielii.In adolescenta fiecare dintre noi suporta o activitate hormonala care produce schimbari continue in organism. Acest aflux de hormoni determina glandele sebacee sa secrete mai mult sebum si, in consecinta, sa cauzeze aparitia cosurilor.De asemenea mostenirea genetica este o cauza la fel de importanta in aparitia acneei. Daca unul dintre parinti sau ambii au avut sau au acnee, este foarte posibil sa ai si tu. Tipul de piele, deschiderea porilor, predispozitia pentru cosuri, toate acestea sunt caracteristici care pot fi mostenite.Cu toate ca nu exista niciun studiu sigur ca alimentatia ar avea vreo influenta, foarte multi medici recomanda totusi o nutritie sanatoasa, care include legume, fructe proaspete si multa apa. Igiena nu este un factor care produce acneea dar poate sa fie unul care o agraveaza. Pielea trebuie curatata mereu dar nici prea excesiv.Alta cauza mai poate sa fie si folosirea neglijenta sau abuziva a diferite produse pentru ingrijirea tenului. Sper ca ti-am fost de ajutor cat de cat, dar gasesti pe internet o sumedenie de alte informatii.Bafta!
Din cauza pubertati si a ormonilor.Dar multi zic ca uti apar daca iubesti.Un zvon.
Atunci de ce este doxicilina recomandata pentru astfel de probleme? Doxicilina este un antibiotic contra infectiilor din corp. Daca acneea este mostenita, atunci cum se numeste acest lucru? Nu se numeste o infectie in sange? Nu-mi zi ca oamenii la 30 de ani care sunt inca predispusi la acnee, au aceasta sensibilitate din cauza prafului si a murdariei.Gandeste-te ca sunt oameni din mediul rural si nu numai, care stau toata ziua pe camp si vin acasa jegosi din cap pana in picioare si n-au urma de acnee.
In practica medicala moderna nu se mai folosesc doxiciclina si minociclina in tratarea acneei, tocmai pentru ca au o eficienta redusa.(nu actioneaza decat pe una din cauzele care deterina acneea) Antibioticele omoara bacteriile care cauzeaza inflamatia. Infectia reprezinta o supraaglomerare de patogeni (in cazul nostru de fata bacterii) care se inmultesc excesiv. Primul simptom al unei infectii este febra...
Noi traim cu bacterii pe toata suprafata corpului, dar numai cele patogene cauzeaza infectii (nu este si cazul acneei, care nu este o infectie ci o inflamatie)
O infectie netratata duce la complicatii precum septicemia.
Oamenii care stau tot timpul pe camp si au o igiena precara, nu au o supraproductie de sebum (care este de fapt cel mai important factor si fara de care nu pot aparea probleme, asa cum am mentionat mai sus)