:-)) Cine nu ar prefera să moară de bătrânețe decât de o boală?
Este ca și cum ai spune "decât sărac și bolnav mai bine bogat și sănătos".
Revenind la cancer, din păcate cauzele acestuia nu sunt pe deplin cunoscute, sau, mai bine zis, sunt atât de multe încât este practic imposibil să spui "astea sunt cauzele principale, evită aceste lucruri și garantat nu vei face cancer."
Aproximativ 39% din oameni sunt diagnosticați cu cancer la un moment dat în viață. Vestea bună este că multe forme de cancer sunt tratabile și nu rezultă în moartea pacientului.
"Numai" 0, 17% din populatie moare anual de cancer, un procent mult mai mic decât cei care mor din cauza problemelor la inimă.
Multi factori activeaza celulele canceroase: fumatul, expunerea la chimicale, consumul de proteina animala, radiatii, alcool, razele ultraviolete, poluarea etc
Cancerul se face de la viata, mai mult nici doctorii nu stiu. Un lucru insa e sigur -cine moare scapa de el sigur.
Celulele canceroase exista in organismul uman, fara indoiala. Ele pot fi activate prin mai multe cai: alimentatia nesanatoasa, lipsa somnului sau nedormitul la timp (sper ca stii orele in care corpul produce adrenalina necesara), stresul, operatiile estetice mai nou. Conform unui studiu, orice emotie negativa pe care o ai, face ca ADN-ul tau sa se inchida si sa nu poate fi citit. Pe scurt, nevativismul de orice fel poate declansa cancerul. Apropo, nu te teme, cancerul e ca-n cer.
Cauza clara nu se cunoaste, se cunoaste procesul prin care o afectiune duce la cancer, trebuie sa fie mai multe conditii indeplinite si procesul e foarte complicat.
Exista factori favorizanti, totusi, cum a spus cineva mai jos: fumatul, consumul de alcool cronic, expunerea prelungita la radiatii ultraviolete, infectia cu HPV si extrem de multe altele... Fiecare cancer in parte are factorii lui favorizanti dar pe langa asta trebuie si imunitatea sa scada si organismul sa fie dat putin peste cap ca celulele canceroase sa nu fie distruse de organism. Zilnic se "nasc" mii de celule canceroase dar organismul nostru le detecteaza si le distruge. Sincer, nu prea te poti feri de cancer, daca e sa-l faci, in faci. Pentru ca sunt atatia factori incat si sa duci o viata 100% sanatoasa tot o sa ratezi unul si pe fondul unei emotii puternice sau a stressului sau orice altceva, sistemul imunitar poate sa aiba rateze o celula canceroasa si gata. Dar poti sa stai linistita, cancerul asta nu e asa de negru precum pare, multe forme de cancer daca sunt depistate la timp pot fi tratate si se poate scapa. Depistarea asta se face daca iti faci cate un control medical cel putin o data pe an.
Apropo, mai e si factorul genetic... Daca cineva a avut cancer in familie e mai predispus sa faca si el cancer decat o persoana care nu a avut. Si aici chiar nu ai ce si cum sa mai influentezi. De asta persoanele care stiu ca au rude cu cancer trebuie sa fie tinute sub observatie si sa fie consultati regulat (in special analize care sa depisteze tipul de cancer pe care l-a avut acea ruda).
Multa sanatate.
Nimeni din familia mea nu a avut cancer, bunicii mei au murit linistiti in somn de batranete, tata are diabet ca se stresa mult, se enerva, mama nu are nimic, doar probleme cu fiere. Eu am alergie alimentara si atat. In fiecare an merg la control si e negativ tot, dar radiatii ultraviolete ce sunt? Scuzati-ma, ca nu stiu...nu fumez deloc de cand m-am nascut, nu beau alcool, nici-un fel, mananc doar mancare naturala, preparata de acasa, tot natural mananc ca fiindca stau la tara, evit fast-food, chips-urile, sucurile acidulate de ani de zile, alerg mult, muncesc, nu ma stresez, beau apa multa, multe ceaiuri, mananc de toate, doar naturale si proaspete de la tara. Gen salate, ciorbe, fructe, legume. Am sanse sa fie risc de cancer? Doamne fereste.
Multa sanatate va doresc si eu. Multumesc mult pentru raspunsul dvs. Nu doresc nimanui raul, dar e pacat sa moara multi de la atatea boli.
Radiatiile ultraviolete sunt razele de la soare sau mersul la solar. Dar daca esti obisnuita sa stai la soare nu e nicio problema, probleme apar cand esti dintr-o zona mai nordica, unde nu e foarte mult soare, si te muti in Spania, de exemplu, acolo e un factor de risc, corpul tau nefiind obisnuit cu atata soare.
Riscul sa faci cancer e extrem, extrem de mic, poti sa stai linistita. Printre analizele pe care ai zis ca le faci incearca sa introduci si un Papa Nicolau, daca esti nascuta in 1993 ar fi timpul sa il faci (daca nu l-ai facut deja) si mai ales daca ti-ai inceput viata sexuala, dar si daca nu, tot e bine sa-l faci. La femei si sanii trebuie palpati periodic, asta o poti face si singura, cand faci dus, sa iti palpezi fiecare particica din ambii sani, si daca simti ca e ceva tare inauntru, care seamana cu un bob de orez sau malai (sa zicem) trebuie sa mergi la medic si sa spui ce ai gasit. Palparea asta o poti face o data pe luna/la cateva luni... Nu trebuie in fiecare zi.
Ma repet, nu trebuie sa-ti fie asa de frica de cancer, nu stiu de unde te-ai ales cu frica asta, dar ma repet, nu asa de multa lume face cancer, si multi dintre cei care fac scapa de el cu tratament. Si sunt boli mult mai banale decat cancerul care netratate pot sa faca mai rau decat un cancer... Ideea e ca atunci cand ai o problema de sanatate sa fugi repede la medic si indiferent de ce e sa-ti mentii o gandire pozitiva si sa respecti tratamentul.
Ce vorbesti acolo? Prostii. Crezi e usor cu cancerul? Tu stii ce vorbesti? Cine face cancer, nu scapa usor de cancer cu tratament, multi or murit de cancer si care or urmat tratamentul, timp de multe luni, sau un an, tot or murit. Cine mai invinge cancerul? Serios. E usor de spus, sa spui persoanei daca face cancer, face nu? Sa urmeze tratamentul, chimioterapie sau altceva dar e usor? Deloc. Tot de cancer mori. Ce tot vorbesti?! Cine a mai invins cancerul? Nimeni. Cu cancer nu e usor, retine minte. Pot fi alte boli mai grave decat cancer, dar cancerul e o boala mai periculoasa.
Tocmai ca vad zilnic oameni care se trateaza si (hai sa nu zic "multi") dar unii si scapa de cancer. Nu toate cancerele sunt la fel, sunt cancere care nu sunt asa agresive, sunt cancere care depistate din timp se vindeca foarte usor fara sechele, sunt cancere care raspund foarte bine la tratament. Vorbesc in cunostinta de cauza. Da, cancerul omoara oameni, dar sunt si care scapa. Totul tine de depistare, de stadiul si tipul cancerului. Nu am zis ca e usor sa urmezi tratamentul, dar jumatate din cancere daca sunt depistate si tratate la timp se vindeca, poate chiar mai mult de jumatate. Normal, daca e in stadiu avansat si mai are si metastaze nu, dar daca ajungi acolo inseamna ca persoana in cauza nu stie cum arata un cabinet medical, ignora multe simptome si/sau ia tratamente dupa ureche.
Si mama are cancer face operatie, a fost la medic mai intai a luat niste medicamente nu chimioterapie, apoi acum trebuie sa faca operatie iar am vazut ca esti mai informat, deci in principiu slabe sanse sa mori de la cancer? nu stiu la san stiam ca avea, nu a discutat cu mine prea mult ca am anxietate si m-ar dobori mai rau, nici nu stiu ce sa fac saptamana viitoare are operatie.