Chiar dacă nu ai predispoziție genetică spre așa ceva, nu înseamnă că e și imposibil să faci. Nu înseamnă că trebuie să renunți la dulciuri în totalitate, să nu mai pui gura pe o bucățică de ciocolată, ci să ai o alimentație sănătoasă, astfel încât să poți păstra o greutate normală, întrucât obezitatea e asociată cu un risc mai mare de diabet. Să ai un stil de viață sănătos în general, să faci sport, să eviți stresul pe cât de mult posibil, să dormi cele 8 ore pe noapte; cam astea țin de ce poți controla tu.
Un simptom îngrijorător care de foarte multe ori nu este luat în seamă și este pus pe seama unui metabolism devenit peste noapte „accelerat", cică, este scăderea bruscă în greutate, fără a interveni la alimentație, fără a face efort fizic în plus, pentru că diabetul determină nepătrunderea glucozei în celule(glucoza intră în celule cu ajutorul insulinei, pentru a produce energie. Insulina e direct implicată în producerea diabetului. Când sunt afectate celulele producătoare de insulină, nu se mai secretă insulină și apare diabetul de tip 1, iar când pe celule nu sunt suficienți receptori specifici pentru insulină, apare diabetul de tip 2. Cel din urmă e întâlnit la persoanele care suferă de obezitate și apare mai des la cei mai înaintați în vârstă; primul e mai frecvent la copii și la tineri). Totuși, pentru a obține măcar minimul de energie necesară, corpul va începe să consume din propriile depozite(adică din depozitele de grăsime) și apare acea stare de „cetoză" care va duce la un miros de acetonă/mere putrede. Bineînțeles că apare și glicemia foarte mare(glicemia este nivelul glucozei din sânge), pentru că nefiind suficientă insulină sau insulină care nu ajunge unde trebuie, nu mai are cine să scadă glicemia. Ca organismul să poată elimina glucoza în exces din sânge, va elimina și o cantitate mare de apă(ca să o dilueze) cu ajutorul rinichilor, deci apar: urinare frecventă și, implicit, deshidratare și sete excesivă.
Http://www.sfatulmedicului.ro/.......Raspunsul este foarte complex, intra pe site-uri specializate ca cel de mai sus sa te lamuresti cat de cat.
Lostlyric a evaluat răspunsul tău Daca manci multe dulciuri si te... ca fiind şi eronat.
numa genii pe aici, e logic ca zaharul pe o perioada lunga de timp determina obezitatea, vorbim de 3000, 4000 de calorii zilnic timp de 10 ani, personele obeze au glicemia mai mare ca o persoana cu o greutate mare, practic indirect zaharul poate provoca diabetul,
https://ehealthromania.com/simptome-diabet/
"Practic indirect" - revizuieste si ca notiune, si ca sens, si ca...ce ai vrut tu sa insemne aceasta constructie.
Diabetul este de mai multe tipuri. Ai putea sa te documentezi asupra bolii. Nu trebuie sa fi geniu pentru a te documenta. Iar eu, in tot timpul cat nu ma cred nici geniu, nici persoana inteligenta, tu nu profiti de faptul ca poti evita o intrebare daca nu ai raspunsul corect. Poti sa te folosesti de ce metode vrei pe un site cu intrebari. Inclusiv a face haz de necaz. Insa, daca te arunci in a oferi un raspuns, ofera-l corect. Altfel, am tot dreptul sa-ti consider raspunsul eronat. Nu ma opreste nimeni. Nu ma opresc nici informatiile detinute vizavi de boala.
Hai gata cu complimentele ca dau in diabet, obezitatea este corelata cu diabetul gradul 2
http://www.sfatulmedicului.ro/......atei_16427
zaharul nu este sanatos, fructele, legumele sunt sanatoase
Reciteste, rogu-te, intrebarea omului. Apoi reciteste-ti toate raspunsurile. Daca esti o persoana care evalueaza oamenii dupa nivelul de genialitate, o sa-ti poti evalua si singur raspunsurile. Eu doar am bifat evidentul.
Cat despre adresarea "omule"...ne cunoastem? Poate sunt o japoneza cu 8 tentacule de caracatita.
Diabetul mostenit este celd e tip 1.
Dar, ao sanse mari sa faci diabet, chiar daca nu a avut nimeni din familia ta! Diabetul de tip 2 nu este mostenit, ci facut de tine, din cauza dulciurilor foarte multe, sau daca esti gras, ori nu faci deloc exercitii fizice, din cauza stresului masiv samd.
anonim_4396 întreabă: