Sau e furuncul. Apar des in zona axilei, cu atat mai mult daca te epilezi cu lama de ras, esti mai predispusa. Am avut o colega care a facut un minunat furuncul la subrat. Daca va continua sa se mareasca, zona devine rosie si dureroasa, las-o asa. Nu umbla si nu apasa pe el pentru ca vei face mai rau. Fuguta la farmacie si ia-ti unguent cu Ichtiol de la Tis Farmaceutic(e firma producatoare) si aplica la subrat, aplici apoi peste unguent servetele normale sau tifon, ca sa nu patezi hainele. Miroase oribil, a petrol/motorina, dar e teribil de eficient. E foarte bun si pentru zonele cu acnee de tip inflamator.
https://comenzi.farmaciatei.ro/......-p10038079 Cam asa arata. O sa coste cu 2-3 lei mai mult intr-o farmacie normala gen Sensiblu, Dona, Catena, etc.
Poti sa imi scrii ulterior cum evolueaza si iti pot raspunde. Am ceva experienta cu furunculele, daca intr-adevar e un furuncul. Vei observa pana maine daca va creste, caci initial e micut, dureros si roz-rosu.
Si nu iti mai face atatea griji, sigur nu e TBC sau altceva. TBC in ziu de azi...mai rar E sigur ca inainte mureau oamenii de asa ceva, dar eu nu am mai auzit pe nimeni sa mai faca asa ceva de cand cu evolutia asta dramatica a medicinei.
Mi-a spus ca poate este de la epilat:/ Insa nu m-am mai epilat de 2 saptamani si in momentul asta mi-e frica sa o mai fac. Iar umflatura nu este rosie, este pur si simplu o umflatura tare si dureroasa la atingere.
Daca crezi ca nu te-a linistit medicul de familie ar fi bine sa te vada un dermatolog sau chirurg.
anonim_4396 întreabă: