Depresia si anxietatea sunt strans legate de 2 hormoni vitali creierului si organelor, care nu se mai produc din vina celor care ignora cateva reguli simple dar vitale, de adormii seara de seara, de la ora 10. Lipsa acestor hormoni duce la: depresie, anxietate, paranoia, schitofrenia samd.
Cei doi hormoni: serotonina si melatonina se produc NUMAI cand dormim intre orele 10 si 2 noaptea.
Marea majoritate care au depersii si anxietate sunt cei care se culca dupa miezul noptii, privandu-se singuri, de producerea acestor hormoni.
Oar cand treaba tine de ani de zile, deficienta este atat de mare, ca apar problemele psihice si se adancesc.
Imediat cum se operesc si incep sa manance sanatos si sa dorma de la 10 seara, incep sa-si revina. Rezultatele incep sa se imbunatateasca dupa cateva luni de dormit strict, de la ora 10.
Sunt mii de studii care arata ce se intampla in lipsa celor doi hormoni vitali creierului (serotonina, numita si hormonul fercirii) si melatonina.
Se pot lua pastile cu acesti hormoni, dar acestea fiind sintetice, se asimileaza foarte putin din ele, necesitand timp si dormit suficient nopatea, ca productia lor sa creasca natural si sa acopere deficitul.
Ioneasca minte de ingheata apele. Melatonina se produce inainte de somn, taman ea creeaza dorinta de a adormi.
Baga Zwolle, Olanda, 1:40 CEST (30 martie 2020) pe https://www.cambridgeincolour.com/tutorials/moon-night-calculator.htm Ala e miezul de noapte astronomic, nu ce scrie pe ceas. Asa ca Ioneasca va trebui sa raspunda de ce ar trebui sa urmez ora de pe ceas si nu timpul astronomic. Ora de pe ceas este doar o conventie omeneasca.
Au fost zile in care miezul de noapte astronomic era aici la 1:59 CEST.
Din amanunte d-astea iti dai seama ca ce spune ea nu are sens. Cum de exemplu fac adventistii cu meridianul de 180 de grade, vezi https://en.wikipedia.org/......h_in_Tonga
Da ai dreptate nu ai cum sa ai un ideal când tu ai o depresie serioasa și netratata și nici chef de mișcare și sala asta ar însemna să o faci forțat și sa te chinui nu ar veni nimic de la sine în schimb când te ții de tratament lucrurile deciziile și acțiunile vin totul natural deci e altceva. Nu am generalizat când am spus ca depresia cronica nu se vindeca dar chestia e ca la unii da la unii nu depinde și de stadiul depresiei dar știu un utilizator de al nostru care urmează de ani de zile tratament si pur și simplu efectiv omu încă are probleme nu doar ca nu i s-a vindecat depresia cronica dar nici de " tratat" nu poate fi vb el în continuare se simte rău deci e posibil sa fie vb de rezistenta la tratament sau nu știu nu o fi tratat cauza după cum am zis sunt 2 tipuri de depresii cele organice și cele psihice am citit un caz în care o femeie avea depresie cauzata de glanda tiroida și lua ani la rand antidepresive în cele din urma s-a dus la endocrinolog și i s-a dat tratament pentru boala ei tiroidiana cred ca avea gen tiroidita autoimuna hashimoto nu mai știu sigur o luat tratament și o scăpat de depresie deci o găsit cauza medicul psihiatru tratează efectul nu cauza de aceea sunt atâția depresivi care iau antidepresive și se mir de ce încă o au... Sa revenim la ce spui tu da ce spui tu este corect foarte mulți nu îl urmează cu sfințenie tratamentul dat eu chiar am zis ca sunt mulți care lau întrerupt inclusiv eu sau care nu sunt serioși tratamentul trebuie întrerupt la indicația medicul specialist.
Adrian spunea ceva de sala de fitness și mi sa părut funny adică nu știu cum as putea sa merg eu la sala când eu de abia ma pot ridica din pat și sunt mereu trist și fata ma da de gol adică nu as putea sa ma duc într un hal ca asta sa vadă lumea un om mereu cu fata trista și posomorât sa ma pun într o postura proasta depresia din ce am sesizat nu poate fi asa combătută ca mâine te trezești tu și vrei sa muti munți nu ai mai ales când ai mereu o dispoziție Constanta de tot...ul.
Da mie mi s-a pus diagnosticul de depresie relaționala deci din cauza lipsei de relații interpersonala acum nu știu dacă e asa fiindcă eu am observat ca am schimbări bruște de dispoziție când ma lasă depresia când ma copleșește cert e ca de acum înainte îmi voi permite sa ma țin de tratament și o voi face cu sfințenie fiindcă eu am o depresie de mulți ani și vreau sa vad rezultatul dar părerea mea este ca odată ce depresia o ajuns într un stadiu cronic chiar dacă tu teoretic o vindeci ea va avea perioade de remisii cauzate de n factori e doar părerea mea și mi o susțin da un episod depresiv se poate vindeca da o depresie cronica nu cred fiindcă eu unu nu am auzit pe cineva sa fie vindecat complet de depresie cronica după ce o renunțat la tratament pana și ei medicii sustin ca ce e cronic nu se poate vindeca în schimb la anxietate e cu totul altceva și da anxietatea se poate vindeca cu tratament. Da ai mare dreptate medicul decide ce tratament ți se potrivește ce ți-e ți se poate potrivi altuia nu i se poate. E ciudat am întrerupt tratamentul de n ori și tot seroxat și xanax mi s-a dat acum îmi voi face din nou programare și îs curios sa vad dacă tot xanax mi se va da cert e ca eu am avut probleme serioase cu anxietatea și nu am ameliorato cu anxiolitice sau cu puterea prezentului ci pur și simplu sa ameliorat de la sine în schimb cu depresia am lupte crâncene dar de data asta voi respecta tratamentul cu sfințenie și chiar vreau sa vad dacă o exista vindecare evident ca trebuie sa ies și din zona de confort și sa îmi schimb stilu de viata dar odată ce nu am primit diagnosticul de depresie cronica îmi păstrez încă o speranța de vindecare. Cipralex conține serotonina? Spitomin 30 mg interesant nu am auzit de acest produs chiar mi ai stârnit curiozitatea. Încedata nu mai am probleme grave cu anxietatea as putea înlocui cu Cipralex și seroxat ce spui de aceasta combinație seroxat conține serotonina xanaxul nu ii mai vad rostul mai ales ca da și adictie.
Ioneasca deține info astea din ce am auzit de pe radio șanț cu cei care nu dorm între ora cutare și ora cutare gata acum toți au schizo și probleme mintale ca nu dorm între 22:00 și 2 noaptea deci o făcut o generalizare tampa rău de tot dar cei care dorm între orele alea și au schizo și depresii și etc tot din lipsa melatoninei sa fie hai ca asta e chiar absurd. Doamna ioneasca vorbește sa nu adoarmă acum toți sunt nebuni din cauza ca nu dorm între acele ore dar cauzele genetice dar cele în care ai rămas cu traume cu șocuri emoționale cu boli mintale cauzate de boli extrem de grave sau din neputinta de a se integra în societate nu le mai punem... Ok fie ca distinsa dmn ioneasca care atunci când nu mai are argumente blochează pe toată lumea.
Persoanele cu boli psihiatrice prezintă adesea un nivel anormal al hormonilor tiroidieni şi, în loc să li se administreze un tratament hormonal, li se dau în mod greşit antidepresive sau anxiolitice, susţin cercetători citaţi de The New York Times.
Leah Christian, 29 de ani, s-a tratat timp de zece ani cu antidepresive pentru că suferea de depresie şi anxietate. Nu a obţinut nici un rezultat. În urmă cu câţiva ani, şi-a făcut o serie de analize hormonale şi a descoperit că suferă de o boală autoimună, denumită tiroidită Hashimoto, o cauză frecventă de hipotiroidism. Femeii i s-a administrat levotiroxină, un înlocuitor sintetic al hormonului tiroidian, iar depresia şi anxietate au dispărut. „S-a dovedit că toate simptomele mele aveau cauză tiroidiană", spune Leah Christian.
Glanda tiroidiană produce doi hormoni: tiroxina sau T4 şi triodotironina, cunoscută şi sub denumirea T3, ambii jucând un rol important în numeroase procese fiziologice, precum reglarea temperaturii corpului, bătăile inimii şi memorie. Expunerea la radiaţii, modificările de la nivelul solului, stresul, o cantitate prea mare sau prea mică de iod în dietă, unele medicamente sau bolile autoimune pot afecta funcţia tiroidei.
O cantitate prea mare de hormoni tiroidieni (hipertiroidie) accelerează metabolismul, cauzând transpiraţii, palpitaţii, pierderea în greutate, anxietate. Pe partea cealaltă, o cantitate insuficientă de hormoni (hipotiroidie) poate cauza oboseală, creşterea în greutate, dar şi depresie, probleme de concentrare şi de memorie. „În prima parte a secolului 20, cele mai detaliate descrieri ale depresiei clinice se regăseau în literatura de endocrinologie, nu în cea de psihiatrie", spune Russell Joffe, psihiatru la North-Long Island Jewish Health System
De acea susțin ca sunt boli psihice de ex depresia și anxietatea de 2 tipuri organice și psihice de aceea trebuie tratat cauza nu efectul cu tiroida am dat un exemplu dar sunt mai multe. Psihiatrii nu au cum sa știu asta asa ca dacă Cauza nu e de ordin de la psihic tu tratezi efectul nu cauza.
Deci da el o fost unii dintre norocoși ca o primit tratament corect o dat peste un specialist care i-a dat ceva ce sa pliat exact pentru ce o avut el. Nu toți avem norocul asta sa ni se dea tratamentul corect sunt atâția utilizatori care sau plâns ca au avut efecte secundare de la tratament sau ca se simțea mai rău decât înainte de a le lua cu tratamentul asta și cu diagnosticarea unei boli psihice e cum zicea distinsul domn Adrian e ca pe pian. Nu îți poate da nimeni un diagnostic 100% real. Acum încercăm pana dam de medicul salvator dar chestia e ca poate dura ceva timp pana ni se da tratament corect. Și ce am pierdut nu mai putem readuce înapoi +ca sunt bani dați pe apa sâmbetei sa nu mai zic ca unii sau îngrășat și 20 kg de la antidepresive și efectele lor secundare. Uneori cea mai buna cale poate fi un psiholog sau psihoterapeut, depinde de situație și gravitate.
Dacă oamenii ar cunoaște pe Dumnezeu, s-ar încrede în El și nu ar mai fi suferit de probleme psihice.
Cum copiii sunt dependenți de părinți, tot așa toți oamenii sunt dependenți de Dumnezeu. Numai că cei mai mulți oameni, din mândrie vor să dovedească lumii și/sau lui Dumnezeu că pot să-și ducă singuri poverile vieții. Asta este nebunie curată.
Depresia vine ca urmare a lipsei relației cu Dumnezeu. Chiar și Domnul Hristos a trecut prin așa ceva când a strigat pe cruce: "Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?" Nu suferința fizică a dus la moartea Lui, ci durerea din inimă cauzată de despărțirea de Dumnezeu Tatăl. El a trecut pe aici în locul nostru, pentru ca noi să avem încredere că și în cea mai adâncă depresie avem sprijin prin credință. Dumnezeu Tatăl nu Și-a părăsit Fiul în acele clipe; ci El era ascuns în norul care a cuprins întreaga țară, în ceea ce unii ar fi spus că sunt fenomene meteorologice supranaturale.
Oamenii depresivi ar găsi vindecare dacă și-ar îndrepta privirile către Domnul Hristos. Ei ar putea face asta dacă ar citi cartea "Viața lui Iisus":
https://www.viatasisanatate.ro/viata-lui-iisus
Depresivii trebuie să experimenteze ei înșiși în mod personal o relație cu Dumnezeu. Ar avea două avantaje din aceasta; ba chiar 3:
- și-ar distrage atenția de la ei înșiși;
- ar găsi vindecare
- se vor bucura de mântuire, de viața veșnică care începe chiar de aici. Vor găsi cel mai înalt scop al vieții -mai înalt decât îl poate oferi lumea, și mult mai satisfăcător decât își pot imagina.
Pentru că atunci când omul va descoperi cât de mult este el iubit de Dumnezeu, va iubi pe Dumnezeu și se va iubi și pe el. Atunci omul va găsi plăcere în a trăi frumos și sănătos în toate aspectele vieții. Va iubi viața și va iubi pe oameni; ba chiar și pe dușmani. Mai înainte de vindecarea trupului, Dumnezeu vindecă sufletul. Problemele psihice sunt de o importanță mai mare decât cele trupești.
Dar prejudecățile sunt ce-a mai mare piedică în calea vindecării oamenilor. Dacă nu renunțăm la ele nu vom găsi vindecare. Dumnezeu nu ne vindecă după cum ne așteptăm noi, și nici pe jumătate. Vom continua dar să ne văităm în așternuturile noastre și să trăim dependenți de medicamente având ca singura speranță suicidul, sau ne vom veni în fire și fie ce-o fi vom alerga la Dumnezeul nostru care va avea milă de noi, la Dumnezeul nostru care nu obosește iertând? (Isaia.55:7)
Spui ca ai fost bine cu xanax. Banuiesc ca este acel Alprazolam. Dar ai intrerupt tratamentul apoi ai fost din nou la medic si ti-a prescris axact acelasi fel de tratament.
Una sa stii: Anxietatea, ma refer la cea in care se face crize de frica si plans, nu se vindeca nicioadata. NU ai voie sa intrerupi tratamentul. De la primul tratament, cu vizite regulate la psihiatru, medicul iti poate scadea doza pana la 25 mg pe zi seara si alte 25 mg la nevoie, ziua. Tratamentul asta sa-l urmezi cu sfintenie chiar daca crezi ca esti ok.
Apropo de Spitomin. Se prescrie in cazul pacientilor care au halucinatii.
Ce parturi mentale! Chinezii si japonezii or fi toti depresivi, din moment ce marea lor majoritate nu se sinchisesc de Dumnezeu, iar ceilalti zei sunt pentru ei cum sunt ielele si zburatorul pentru crestinii ortodocsi. Asta inseamna sa aplici mecanic niste clisee ale unor predicatori semi-analfabeti.
Nu am fost ok cu xanax... Ci cu xanax bilobil și seroxat deci nici când luam seroxat și xanax nu eram ok, mai ales ca nu ma țineam de tratament dar când am luat și bilobil după o luna și ceva mi o dispărut și depresia și anxietatea eram în culmea fericirii după am avut un eveniment neplăcut care m-a afectat și din nou am dat în depresie dar și atunci combinația asta de tratament am întrerupt o
Dar acum e totul în regula o sa urmez tratamentul cu sfințenie.
E bine de știut cu spumotim nu am știut oricum medicul specialist nu ne prescrie ce vrem noi ci ce considera el. Da l-am întrerupt de mai multe ori din păcate din cauze financiare dar acum nu se mai pune problema. Xanaxul oricum nu e recomandat sa îl iei pe perioade lungi după 2 luni ar trebuie înlocuit cu altceva fiindcă da adictie
Se vindeca anxietatea uneori chiar de la sine nu vb aici de anxietate ci de depresia cronica, și o asa anxietate care ai specificat tu poate fi cauzata de tiroida și atacurile de panica la fel nu e o regula da nu e exclus. Dacă inițiatorul care o specificat ca depresia cronica se poate vindeca de anxietate nici nu mai vorbim.
Acea anxietate care ai descriso tu îmi suna a anxietate generalizata eu nu am asa ceva dar chiar și aia poate fi vindecata însuși medicul specialist mi o zis ca se poate vindeca sunt persoane care au avut asa ceva și sau vindecat nu mai are rost sa trimit linkuri cu dovezi.
aceasta anxietate nu exista în schimb ea exista fiindcă noi suntem interesați de ea
Uite aici dovada ca anxietatea nu este o boala
https://youtu.be/kaIqiuU5hp0
https://youtu.be/QBk4LPkz6mg
https://youtu.be/Gqjnl4_N03Y
Deci anxietatea exista fiindcă noi suntem interesați de ea nu știm sa trăim prezentul trăim printr o proiecție mintala despre trecut și viitor ne facem tot felul de scenarii care ele nici nu exista.
Tu te înșeli bolile care chiar nu se vindeca sunt psihozele, schizofrenia TOC devierele de personalitate cum e tulburarea de pers schizoida acestea nu se vindeca și mai sunt n boli psihiatrice care nu se vindeca doar trata. Tu dacă ma contrazici pe mine automat contrazici un medic psihiatru acreditat deci e irelevant răspunsul tău cu nevindecat ul. Dar da cu tratarea și neintreruperea tratamentului e logic și real ce ai spus.
Depresia este cauzata de dereglari chimice in creier, care vin din vulnerabilitate genetica, si exista functionare defectuasa a serotoninei, dopaminei, noradrenalinei, endorfinelor, mecanismele sunt mult mai complexe, dar asa e in mare, si se probeaza.
Medicamentele nu sunt cu acesti neurotransmitatori (NU sunt hormoni), si nici nu ar functiona daca ar fi asa, pentru ca serot si altele din sange, nu au leg cu aia din sinapsa, ci ele stimuleaza secretia naturala a lor, sau face sa fie mai multa in sinapsa, ca sa stimuleze mai cum trebuie receptorii aia. De exemplu AD-urile din clasa SSRI fac ca in sinapsa sa ramana mai multa serotonina dar aia a creierului, alea NDRI fac ca dopamina si noradrenalina sa faca acelasi lucru, si dovada este ca multi dupa o perioada de trat raman bine dupa aia fara sa mai ia.
Ce este artificial sunt agonistii (stimulatorii) de receptori care simuleaza existenta acelui neurotransmitator, insa astia nu-s ca tratament pentru depresii si anxietati. Adica fac pe serotonina cumva, e doar un exemplu. Dar se mai folosesc si in depresii.
Poate fi depresie fara anxietate si invers, ori ambele, nu-s neaparat strans legate. Daca esti teapan genetic, poti sa faci ce vrei, ca nu faci depresie orice necaz ai avea, orice ora de culcare ai avea. Sigur ca nu e bine, ca nesomnul oboseste, dar nu faci depresii si anxietati. Si am mai zis, dovada e ca din 5 insi sa zicem, pot sa reactioneze diferit la acelasi factor de mediu negativ.
E o mare diferenta intre a crede vs a stii, el a spus ca crede,si eu pot spuna ca cred ca daca te speli pe cap cu apa de ploaie scapi de depresie,anexitate, a crede e a crede,a stii inseamna a cunoaste, a putea dovedi acel lucru, el nu stie, eu crede, conform studiilor
În acest seminar discutăm evoluțiile din ultimii 5 ani în diagnosticul, neurobiologia și tratamentul tulburărilor depresive majore. Pentru diagnostic, comorbiditatea psihiatrică și medicală au fost subliniate ca factori importanți în îmbunătățirea evaluării și a gestionării adecvate a depresiei. Progresele în neurobiologie au crescut de asemenea și ne propunem să indicăm studii genetice, moleculare și de neuroimagistică, relevante pentru evaluarea și selecția tratamentului acestei afecțiuni. De asemenea, sunt discutate studii suplimentare privind psihoterapiile specifice depresiei, aplicarea continuă a antidepresivelor, dezvoltarea de noi compuși de tratament și starea noilor tratamente somatice. Abordăm două probleme legate de tratament: riscul de suicid cu inhibitori selectivi de recaptare a serotoninei și siguranța antidepresivelor în sarcină.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3397431/
Rezultatele tratamentului pentru tulburarea depresivă majoră (MDD) trebuie îmbunătățite. În prezent, nu au fost stabilite instrumente relevante din punct de vedere clinic pentru stratificarea subgrupurilor sau prezicerea rezultatelor. Această revizuire a literaturii a urmărit să investigheze factorii strâns legați de rezultat și să rezume strategiile de îmbunătățire existente și noi. Rezultatele arată că recunoașterea timpurie și tratamentul sunt cruciale, deoarece durata depresiei netratate se corelează cu rezultatele mai slabe. Îmbunătățirea timpurie este asociată cu răspunsul și remisiunea, în timp ce comorbiditățile prelungesc cursul bolii. Au fost explorate biomarkeri potențiali, incluzând volumele de hipocamp, activitatea neuronală a cortexului cingulat anterior și nivelurile factorului neurotrofic derivat din creier (BDNF) și markeri inflamatori centrali și periferici (de exemplu, proteină translocator (TSPO), interleukină-6 (IL- 6), Proteină C-reactivă (CRP), factorul de necroză tumorală alfa (TNFa)). Cu toate acestea, integrarea lor în îngrijirile clinice de rutină nu a fost încă complet elucidată, fiind necesare mai multe cercetări în acest sens. Descoperirile genetice sugerează că testarea activității izoenzimei CYP450 poate îmbunătăți rezultatele tratamentului. Strategii precum gestionarea factorilor de risc, îmbunătățirea metodologiei studiilor clinice și proiectarea tratamentelor structurate pas cu pas sunt, de asemenea, benefice. În cele din urmă, bazându-ne pe ghidurile existente, prezentăm o paradigmă de optimizare a tratamentului secvențial pentru selectarea tratamentelor din prima, a doua și a treia linie pentru pacienții acuti și bolnavi cronici. Tratamente bine stabilite, cum ar fi terapia electroconvulsivă (ECT), sunt clinic relevante pentru populațiile rezistente la tratament, și noi metode de stimulare transcranială, cum ar fi stimularea cu tetă (TBS) și terapia cu crize magnetice (MST) au arătat rezultate promițătoare. Noile antidepresive cu acțiune rapidă, cum ar fi ketamina, pot constitui, de asemenea, o schimbare de paradigmă în optimizarea tratamentului pentru MDD.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6447556/
I-am explicat care e treaba, nu minte, nu cunoaste domeniul si se ia dupa tot felul de scrieri poate.
Nu, in cazuri de depresii si anxietati moderate chiar, care persista de mai mult de 14 zile sau mai mult, in general se trateaza cu antidepresive, ca ne convine, ca nu, si rezultatele se vad. Daca ai asa doar o suparare normala, aia nu e depresie. Netratate posibil sa se agraveze si sa coste chiar viata finalizandu-se cu un posibil suicid, nu este de gluma, si asta o zic doctorii, chiar doctorul psihiatru care mi-e prieten de pe FB a zis-o, am textul si acum acolo.
Daca ai doar probleme psihologice, ca alea nu-s boli psihice, nu se trateaza cu medicatie, deci aici nu intra depresia si anxietatea, alea se trateaza la psiholog prin terapie. Deci solutia se alege in functie de caz.
Pai da! Exact, ai zis foarte bine ce ai zis, asa zic si eu. Cine zice ca sa te opui depresiei, sincer nu prea cunoaste cu ce se mananca o depresie chiar si moderata netratata. Pai sa zic cum a fost la mine:
Faceam sala da? Deci eram activ, mancam sanatos, aveam viata sociala si ma vedeam des cu cei trei prieteni, aveam familie, casa, greutate ideala, muschi asa fin, nu animal din ala, tot. cand s-a agravat mi-a luat energia prima data, ma luptam sa fac sala, de odata m-a luat plansu "ia uite domne, se kk depresia asta in munca mea de 3 ani" doream, ma opuneam. Bon... dupa aia mi-a luat motivatia! Si m-a spart, nu mai simteam ca vreau, nu mai simteam ca are sens sa fac, si gata, m-a facut, deci te face facand ce zic multi sa faci, nu conteaza, ca faci sau nu faci. Daca accelerezi masina la max si se termina benzina, nu inseamna ca nu se opreste. Si la multi este asa. Fara tratament, te rupe, se poate agrava si poti ajunge la suicid, sau daca ramane asa, vorba ta se poate croniciza si poate deveni mai greu de tratat, desi medicul amicu meu de pe FB si romedic (verificat la acte pe romedic, deci e medic), zice "nu neaparat ca devina mai greu de tratat", dar se poate agrava lent.
Ai vazut? Ca ai momente cand iesi din depresie? Daca era de la relational, ramaneai mereu asa. Fi serios, ai boala asta si cu asta basta, oricat ne amagim noi si incepem sa gasim cauze, ca la nivel inconstient sa ne mintim ca de fapt nu suntem bolnavi. E, ala e normalul, cand iesi din ea. Un om sanatos nu are nici pe draci, face infact la un necaz mare poate, dar nu face depresie. Ai avut gene defecte si boala ta a inceput cu mult inainte sa o simti, eroziunea sistemului a inceput si cand a fost prea sus, ai inceput sa simti.
Ai dreptate, unii medici zic ca daca e cronic, trebuie medicatie toata viata, insa nu neaparat, sunt si pacienti care s-au vindecat.
Colegul nostru de aici, nu e bine ca nu i s-a gasit trat potrivit, daca-ti dau acum AD-uri pe care nu le-a probat, o sa vezi ca sanse are, hai sa vedem:
Brintellix, un SSRI mai evoluat care stimuleaza si grupa de receptori 5HT1A, celelalte nu o fac. Am un coleg de suferinta pe romedic (daca vrei iti zic si cine e), la care nu i-a mers nimic, a luat asta si e bine, i-a dat medicul, nu se gaseste la noi, dar doamna doctor are farmacia ei si aduce din Ungaria, deci si asta se poate lua aici cu reteta normala.
Aurorix (Moclobemide), un RIMA (reversible inhibitor of monoamioxidaza), deci iti inhiba enzimele care-ti distruge serotonina, dopamina si noradrenalina, deci ramane mai multa in sinapsa, se gaseste in UE, cu reteta normala, se poate lua apeland la Farmaexpress din Arad.
Tranylcypromine, este un IMAO, AD vechi dar f eficient la multi la care nu merge altceva, tot in UE e, si se poate lua cu reteta normala prin aceiasi firma care nu pune adaos.
Valdoxan, un AD care e si la noi, asta iti blocheaza grupul de receptori 5HT2C si prin asta urca dopamina si noradr in cortexul prefrontal, iar un AD care la unii merge. Asta nu e pe serotonina, ca unii nu au problema pe asta.
Edronax, este un NRI (noradrenaline reuptake inhibitor), merge doar pe noradrenalina, unii au problema doar acolo, e un bun AD, e tot in UE si se poate lua de aici.
Antidepresive triciclice, sedeaza unele dar aia e, la unii merg f bine.
De ex Seroquel in doze mici e bun AD pentru unii, merge desine statator la doze de 25-50 mg, ca in doze mari e antipsihotic, sau asta asa asociat cu un AD.
Unii medici mai open mind au trecut si la off label medicatie, de ex unii dau medicatie de parkinson in doze mici, de exemplu Dostinex sau altele, astea stimuleaza receptorii ca si cum e neurotransmitatorul natural, se numesc agonisti. Si combina cu un AD clasic pe serotonina, dar asta mai rar.
Concerta, un NDRI tare mai tare ca Elontrilu, merge mai bine ala pe dopamina, e medicatie de ADHD, dar se da si pentru depresii.
Strattera, un NRI ca si edronaxul, tot pentru ADHD, dar se da in depresii de unii medici mai ca lumea.
In SUA unii medici dau Suboxone, asta oficial este pentru sevrajul de heroina, neoficial se da in doze f mici pentru depresii care vin din deficit de endorfine si nimic altceva nu merge. Sau oxycontin care e pentru dureri, tot opioid. Se discuta sa fie pusa subo pentru depresie, gasesti info pe net. Asta e agonist, face pe endorfinele si inlocuieste pe alea care nu le mai ai indeajuns, dar partial agonist, nu full ca oxycontinul, adica nu inlocuieste total.
Acuma sa trec la ce m-ai intrebat:
Cipralexul nu contine serotonina, el face parte din clasa SSRI si face ca sa ramana mai multa serot in sinapsa, deci aia naturala, blocheaza pompa de recaptare care ia serot din sinapsa dupa ce ea a stimulat receptorii, nici un AD nu contine neurotransmitatori, toate alea de mai sus fac ce face si cip-ul, doar ca pe treaba lor.
Spitominul este un anxiolitic foarte bun care nu are efectele secundare de la SSRI si anume principal low functie sexuala. Multi medici nu dau (nu are sens sa zic de ce, ca e clar), sar direct la SSRI. Asta stimuleaza 5HT1A (ca Brintellix, doar ca spit doar atat face, nu si altele). Nu da dependenta si nici toleranta, pentru ca nu e benzo, intra in efect ca si un ad dupa min 21 zile, si e trat de lunga durata la o adica, prietenul meu cu asta s-a vindecat de o anxietate de 30 ani, dupa 2 ani de luat, acu e bine fara de 4 ani! Doza este de 30 mg/zi in trei prize de 10.
In mom in care ai trat bun, de la sine te simti din ce in ce mai bine, si toate mecanismele psihice urca si de la sine vei face ce zic altii sa faci contra depresiei. De retinut ca problema psihologice fara boli psihice, nu se rezolva cu tratament, deci sa le separam (separare care nu am vazut-o pe undeva spusa).
Eu zic ca acum ai inteles cate sperante ai si tu si colegul de pe aici!
Cam asta este, daca ai intrebari pune ce vrei tu, ca iti raspund cu placere, si da, eu vreau sa spun ce e de spus si pe TPU si oriunde, ca nu vreau sa pateasca lumea ca mine sa devina netratabili, neducandu-se la medic la timp, ca se iau dupa neavizati ca doctorii sunt prosti, ca dau medicatie aiurea, asa cum mi s-a zis mie. Tot ce spun eu, se verifica in real.
Nu, ea vrea sa faca ceva bun, nu are intentii rele, doar ca nu le are deloc cu domeniul, si de multe ori crezi ce se scrie, ce se spune. Nici eu daca nu ma loveam de problema, nu stiam si nici nu ma documentam amanunte, si na, daca unii se dau specialisti (psihologi si altii, doar medici nu prea), crezi, aia e. Asa ca nu o condamn.
Corect, unii au depresie de la low FT4 (ca FT3 provine din FT4 in ficat de fapt), dar sigur, ca poate fi si FT3 low independent de FT4, dar asta este simplu de aflat la analize, medicul meu a incercat si asta si nu mi-a mers, eu am incercat toate alea de ti le-am insirat in primul post ca raspuns tie, si abia asa pot a ma declara fara speranta. De anxietate am scapat cu Lamotrigina care nu e pentru asta, dar a mers. Aaaa, si lamotrigina in doze de 600 mg poate merge pe depresie.
Depresiile sunt endogene toate, sigur ca un factor de mediu negativ le poate declansa sau agrava, dar nu aia e cauza, asa zisele depresii exogene cu motiv de mediu! Cauza am zis, este genetica defecta, aici unii medici zic ca nu, dar crede-ma, ca asa e. Endogene se considera cand esti bine cu mai tot si apare depresia, de fapt aia e una mai agresiva si atat, aia exo apare la factor negativ, ca e mai slaba, bubuie doar la ceva rau. Aia naspa apare oricum. Tu gandeste-te ca din 10 insi, fiecare poate reactiona mai rau, mai bine, la acelasi factor negativ, asta zice multe zic eu.
Nu conteaza, nu merge din prima, merge a 15-ea oara! Se testeaza pe rand pana merge, nu se renunta, dar trebuie un medic bun, colaborant, open mind, flexibil sa accepta chiar si idei de la pacientul documentat. Lasa banii ca nu cont, ca si daca e omu bolnav, tot nu se foloseste de ei. Se testeaza o luna fiecare, pana dam de cel bun. Daca renuntam, avem sanse 0, daca nu renuntam, avem sanse, deci eu zic ca a doua e mai buna varianta. Si nu cont ca necesita timp, daca nu incercam, timpul va fi permanent cu boala si viata e zero dar garantat si definitiv.
La psiholog am zis ce se trateaza, problema psihologice, nu boli psihice, pentru ca in boli psihice, chiar daca constientizezi, nu ai controlul, in problema psihologice poti corecta tu odata ce realizezi eroarea de gandire si altele, convingeri eronate, credinte eronate, relatii dificile cu oamenii, gandire eronata ca nu esti capabil de aia, ca nu poti aia, dar de fapt poti, gandiri eronate gen "nu mi-am dat seama ca ma comport urat, ca am o depresie, deci pot aia si aia". Cu gandirea asta nici nu mai incerci sa faci ceva ca dinainte crezi ca nu reusesti, e un exemplu.
Spitominul nu se prescrie celor cu halucinatii, ca nu este un antipsihotic, este doar anxiolitic si se da in anxietati, sau ca adjuvant cu un antidepresiv, ca ajuta si pe depresie impreuna cu un AD. Halucinatiile vin din functionarea anormala pe receptorii 5HT2A si pe D-uri, e o hiperactivitate acolo, deci receptorii de dopamina, antipsihoticle acolo lucra, Spitominul nu are absolut nici o treaba cu alea.
De ex Seroquel antipsihotic in doze mai mari 400 pana la 800 mg, blocheaza grupa de receptori de dopamina D2 si grupui receptori serotonina 5HT2A, mai blocheaza si H1 (de acolo sedarea), dar stimuleaza 5HT1A de serotonina grupul de receptori, si de aia in doze mici este antidepresiv, deci asta este. Deci activitatea pe 5HT1A nu are treaba cu halucinatiile, deci ce face Spitomin. Ti-am explicat ca sa intelegi si mecanismul, nu doar sa zic ca nu e asa.
Anxietatea in care au loc crize de plans si frica s-ar numi atac de panica, si unii se vindeca cu trat potrivit, evident ca nu toti.
Nu, dar ce zice el nu se confirma in real, asa ca aia este, iar aia care au avut impresia ca i-a vindecat dumnezeu, au avut ceva care oricum trecea fie cu trat fie fara.
Bilobile nu are treaba. Nu s-a potrivit la tine xanaxul, insa chiar si asa, se poate potrivi alta benzodiazepina, anxiar, bromazepam, medazepam, diazepam, deci astea isi fac efect intr-o ora, nu s-a recomanda a fi luate mai mult de 3 saptamani, ca e risc de dependenta si toleranta. Seroxat nu s-a potrivit nici el, la unii merge. Dar orice tratament in afara de benzo, nu isi face efect mai devreme de 21 de zile, abia dupa 30 zile e relevant, chiar e posibil ca pana atunci sa faca mai rau uneori, dar nu ne descurajam, ca, cunoastem asta si trecem peste.
Dupa cat timp intrerupeai tratamentele?! Un medic care nu testeaza tot ce am enumerat, nu e un medic pasionat si interesat, adica daca nu merg AD-urile cateva astea cele mai folosite. Eu sincer multe le-am testat singur dupa ce m-am tot documentat, si ma duceam la medic deja cu rezultatul, sa nu mai pierd timpul.
O anxietate mai serioasa nu prea trece de la sine, am stat de vb cu trei fete pe FB si de 1 an tot aveau ca nu-si luau trat, dar tot ele se mirau de ce, la una apareau simptome noi si se mira "nu aveam pana acum". Se vindeca orice, depinde de noroc, unii nu au noroc si iau trat toata viata dar sunt bine asa macar.
Da sunt conștient ca am depresie da nu sunt sigur dacă e depresie relaționala tu spui ca ar trebuie sa fii constant depresiv na la mine nu e asa am perioade și perioade. Îmi pare rău să aud asta sincer dar cum sa agravat ce cauze o declanșat aceasta depresie încedata totul decurgea normal și îți mergea toate bune? Asa o apărut pur și simplu din senin? Da ai dreptate mare cu tot ce ai afirmat e vb de o vulnerabilitate genetica de un defect genetic si da sunt unii care au trecut prin chestii nasoale și nu au făcut depresie
Eu în schimb de la orice supărare rămân afectat uneori. Și acum cum ești, ești ok? Cât timp îmi recomanzi sa iau tratament dacă am alt tip de depresie și nu depresie relaționala? Dacă am fost diagnosticat greșit? ADHD parca e la copii nu și la adulți retard cronic? Cum as putea sa aflu ce iq am printr un test psihologic unde ar trebui sa merg la psiholog sa fac acest test?
Schizo, TAB, TOC, psihozele nu se vindeca, este adevarat. Exista anxietatea ca fura prezentul si proiecteaza un viitor sumbru tocmai sa se autoalimenteze, plus ca poate sa simuleze boli fizice (somatizari) de juri ca-s reale, si te rupe.
De ex un depresiv fiind intr-un parc zice cand vede copii "nu mai sunt ca ei, ce trist", cand vede batrani "AAAOLEOO, ca astia ajung eu?", asta e jobu depresiei si anxietatii, sa te rupa in doua din pacate.
Nu știu mie mi sa ameliorat de la sine și aveam anxietate serioasa
Acum îs curios cât o tine da nu aștept sa vad asta o sa iau direct tratament și ma țin serios de el. Cine știe poate au fost unii diagnosticați cu anxietate și ei aveau poate psihoze zic și eu mi se pare ciudat sa iei tratament toata viata pentru anxietate înseamnă că e cum am spus eu anxietatea nu provenea de la psihic ci de la un organ deci sa tratat efectul nu și cauza dar nu e o regula cert este ca mie mi sa ameliorat fără tratament în schimb depresia nu uneori e sufocanta uneori parca nici nu e. Cert e ca eu aveam o viata sociala dar de când nu mai am prieteni parca sa agravat din cauza insingurarii. Nu bilobil mi s-a dat pentru tinitus nu pentru depresie dar în timp ce luam xanax seroxat și bilobil parca nici nu mai aveam depresie dar am avut o cearta în familie si depresia o revenit chiar mai rău decât era inițial acum ma lupt cu singurătatea și depresia dar nici anxietatea nu mo părăsit doar ca e mai ok decât înainte.
Asa este și eu când vad adolescenți îmi tot pun în minte ca asa am fost și eu sau uite cine eram și ce am ajuns la bătrâni înca nu da nu mai e mult pan acolo da când ai depresie pui tot Raul în fata nu prea mai vezi lumina de la capătul tunelului mereu ești negativist și ai gânduri sumbre