| Mosotti a întrebat:

Doresc sa spun ceva despre depresie si anxietate. Spune colegul nostru simplu ca nu se vindeca depresia cronica, cum asa? Destui se vindeca daca-si urmeaza tratamentul cu sfintenie, de exemplue prietenul meu a avut anxietate de mic, s-a trezit la 36 ani sa se trateze cand era sa cada jos de rau, s-a tot agravat, i-am zis si nu s-a dus la medic, e programator, are minte dar nu stiu de ce nu s-a dus. A luat Spitomin 30 mg/zi dat de medic si s-a vindecat, a luat 2 ani, dupa aia a ramas bine fara tratament, deci nu generalizam ca nu se vindeca, dar a primit trat corect si l-a urmat. Nu am inteles de ce oamenii nu urmeaza trat.

sadrian46 spune ca leacul depresiei este miscare, iesitul si etc, si recomanda sa aiba acela un ideal in viata. Nici nu conteaza ce zice ala in cartea aia de 200 pagini. Chiar am discutat cu medicul despre chestiile astea, a spus "ei nu au studii de medicina, medicamente, mecanisme dar se baga". O depresie serioasa sau anxietate, ori si si, nu se duce fara tratament, chiar si aia moderata, se poate agrava si se poate lasa cu suicid. Asta chiar prietenul meu medic de pe FB a spus-o. Din moment ce are un om depresie, intai sa treaca si apoi vin de la sine toate alea nivel 0 pana la 3 sau ce o fi. Daca ajungi sa-ti pui problema ca trebuie aia si aia, deja nu e ok, iar daca te fortezi te chinuie, e ca si cum vrei sa accelerezi cu frana pusa la masina, e aiurea. Se trateaza depresia si de la sine ii vine omului sa faca ce trebuie, in mod automat. Bine sa fie depresie, nu o suparare normala si sa o luam ca depresie.

Si la intrebarea ta Simplu, nu pot spune care e cel mai bun antidepresiv sau anxiolitic, depinde de om. Unuia ii merge un AD foarte bine fata de oricare altul, altuia ii merge bine altul, sau la 10 insi le merge acelasi lucru foarte bine. De ex unuia de pe romedic nu i-a mers nici 10 AD-uri, a luat unu Brintellix, si asta ii merge bine. La altii merge Cipralex foarte bine. Iar pentru anxietate merge bine de ex Spitomin 30 mg, asta merge la multi, si nu are efectele secundare unui AD, dar multi medici nu il dau, isi face efect ca si un AD in minim 21 zile. Incep cu ce nu trebuie, direct cu un AD SSRI plus un anxitolitic benzo trei sapt ca sa ia anxietatea mai sus data eventual de AD, apoi scot benzi si ramane AD care-si face treaba si pe anxietate, dar SSRI face praf sexul, Spit nu. Sau da alte combinatii gen haloperidol plus carbamazepina, sau baga antipsihotic de-i face leguma pe aia si vin si spun ca trat nu ajuta, ca e aiurea sa luam, ca i-a facut praf, si lumea generalizeaza fapta unui medic naspa. La unii merge si un AD+ doza mica antipsihotic f bine.
Altii dau Remeron care nu ataca sexul pe timp trat, dar sedeaza si urca pofta de papau, la altii le merge f bine si nu sedeaza, dar la mai putini. E bun anxiolitic.

Altii baga un AD SSRI si Bubropion, primul e pe serotonina, al doilea pe dopamina si noradrenailina, deci e relativ rau de tot.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
102 răspunsuri:
| Mosotti explică (pentru RAY):

Da, stiu ca o sa fie dupa genetica ce medicatie merge, a crede, da, ai dreptate nu inseamna a sti, si e normal sa zica cineva "cred", daca nu este sigur de ceva. Si da, Ketamina se zice ca e un f bun AD, cica ar veni si la noi in Romania in curand treaba, dar m-am speriat cand am auzit cum e in SUA, ii interneaza pe aia o saptamana, le baga din asta de au halucinatii, amorteli, si la unii nu merge, mi-ar fi cam teama sa incerc. Cica e injectabil insa am auzit ca ar fi varianta orala, sa vedem, dupa o serie de o saptamana s-ar spune ca ii tine luni de zile bine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Mosotti):

Femeia câteodată e pe lângă rău nu știu care e problema ei eu unu nu o judec dar e cam superficiala uneori. Nici eu nu am cunoștințe multe dar când nu știu ceva nu răspund.

| Mosotti explică (pentru anonim_4396):

Pai eu nu pot sa-ti zic cat timp sa iei tratament, medicul spune, desi si acolo este pe incercate, la unii e bine dupa 7 luni, la altii dupa 2 ani, ca sa nu mai pice treaba. Teste IQ gasesti pe net cate vrei, si la psiholog sunt la fel ca model.
Se spune ca dupa ce te-ai simti bine, ar trebui sa iei minim inca 6 luni sa nu mai recazi, dar e relativ, totu e sa gasesti trat potrivit, mai ai de testat din lista care ti-am dat-o aici.

Tu am impresia ca nici macar pe astea nu le-ai testat care se dau frecvent, de ex Mirtazapina, Trittico, Bubropion adica Elontril, alte SSRI-uri, la SSRI-uri se oscileaza intre Cipralex, Seroxat si Sertralina (Zoloft, Serlift). Mai este unu care nu prea se da, Fevarin, tot SSRI si poate merge la unii la care alte SSRI nu au mers! Gaseste tu trat bun sa vezi cum iesi, nici nu cont ce depresie e, vei ajunge ca ala sanatosu sa nu conteze si sa te simti bine. Da, tu ai putin ciclotimie, ba mai iesi din ea, ba cazi iar, dar e tot aia, tot nu e bine, trebuie sa ramai bine mereu, tot depresie e. Normal ca te afecteaza, asa e in depresie, si pe mine ma afecteaza chestii care nu trebuie, sau ma afecteaza mai accentuat decat trebuia.

Nu ai TAB adica tulburare bipolara intrucat nu ai episoade de hipomanie sau manie, adica hipomanie e dulce, e o stare mai buna decat normalu, un fel de euforie cumva, mania e grava, aia fara internare nu se scapa, ai hipomanie cand iesi din ea? Sau ajungi la normal doar?

ADHD nu e retard, este deficit de atentie, agitatie, neatentie, impulsivitate, atat. Ptr a afla, se afla si dupa simptome, dar si dupa proba clinica adica se ia ori Strattera ori Concerta timp de o luna, si daca nu agita si calmeaza, e ADHD, daca agita si face rau, nu este. Dar medicii nu prea testeaza cu proba clinica, se iau dupa simptome. Zice ca apare la copii, aiurea, poate fi si la adulti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Mosotti):

După o luna doua întrerupeam după stăteam câteva luni asa ca nu îmi permiteam după din nou reluam și luam o luna doua cam de 5 ori la rand sau 4 într un an. Eu sunt uimit de unde o apărut acest tinitus permanent ca am citit ca poate fi și de la anxietate sau depresie sper ca nu o apărut ca am tot întrerupt brusc tratamentul ca îmi bag piciorul, nici măcar 1 minut nu se oprește doctorul orelist mi o zis sa ma obișnuiesc cu el îți dai seama ce incurajare și mi o dat de înțeles ca chiar dacă as găsi cauza tot nu as scăpa de acest tiuit în urechi.

| Mosotti explică (pentru anonim_4396):

Pai ziceai ca, cu xanax si seroxat nu-ti era bine. Daca a trecut anxietatea e bine, cine stie, poate seroxatul a facut bine doar pe anxietate, da, uneori nu e sufocanta, dar reapare depresia la ceva la care n-ar mai trebui sa apara. Creierul este un organ in sine, depresia si anxietatea e de fapt rezultatul unei boli de organ pana la urma, tiroida poti sa tii-o verifici simplu la analize ceri TSH si FT4, nu doar TSH cu dau medicii, ca exista cazuri cand TSH e normal si FT4 nu e. Ei se iau dupa TSH mizand ca daca este sus, FT4 e jos si deci e hipotiroidism, ca TSH e hormonul de stimulare si urca, cand celalalt e jos, insa nu mereu. Daca ai facut deja si nu ai nimic, atunci nu ai cum sa ai de la alt organ.

Da, cu cearta in familie, nu erai bine vindecat, acum sigur ca mai conteaza si mediu, daca in timpul trat dai in tine psihic, normal ca e nasol, e ca si cum construiesti un zid, nu lasi sa se intareasca, si dai in el. Sigur ca o vindecare vina mai repede cand mediu + trat sunt okey, adica sa ai si bucurii sau ceva care stii ca vroiai, ca vrei. Gandeste-te ca la ceva negativ pica nivelul de neurotransmiatori prea jos, daca nu mai pica asa jos la acelasi factor e bine, ca la depresivi cam aia e chiar si la factori de mediu buni, cand e ceva rau, pica sub o limita, limita sub care nu pica un om sanatos orice ar fi.

De aia suicidul apare in depresii (astia nu prea zic), pentru ca pica prea tare neurotransmitatorii si suferinta e de nesuportat, omu sanatos e facut sa suporte orice suferinta, altfel se ducea dracu omenirea la cate necazuri sunt.

| Mosotti explică (pentru anonim_4396):

Exact! Cand aud pe unii "trebuie sa fi optimist", pai daca e bine omu e optimist de la sine, nu trebuie sa-si puna aceasta problema, ca oricum si-o pune degeaba, ca nu poate fi daca are depresie mai serioasa. Se bucura de viata de la sine, are motivatie de la sine, face chestii bune de la sine. Cand vad tabelele alea date de pisicologi "sa ne bucuram, sa fim optimisti, sa pretuim viata", mor. Ca si cum omu e tampit si nu stie ca trebuie sa faca alea.

| Mosotti explică (pentru anonim_4396):

Pai nu, nu o judec nici eu, ca nu e normal, oricm intentii rele nu are. Nu, ea crede ca stie, tocmai, aude colo colo, daca aia se dau specialisti aia care spun ce spun, ea spune chestia aia si crede in ea, si pana la urma e normal sa fie asa, caci na, in cine crezi? In specialisti, cand nu sti domeniul si nu poti verifica ce zice ala. Daca e constienta ca nu stie, precis nu ar raspunde. Nici eu nu raspund unde nu ma pricep.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Mosotti):

Da o sa merg și o sa fac un set de analize la tiroida sa vad dacă chiar am ceva sau nu. Sper sa nu am hashimoto sau hipotiroidism

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Mosotti):

Ai mare dreptate numai inepții scot pe gura de aia unii psihologi se duc la alți psihologi ei te învață cum să trăiești prezentul da nici ei nu îl știu da nu generalizez sunt excepții și excepții. Ei au învățat chestiile astea nu le-au trăit pe propria piele și de aia unii mai scot perle de astea ca nici nu știu cu ce se manca depresia vb sa nu adoarmă în teorie toți suntem buni

| Mosotti explică (pentru anonim_4396):

Tinitusul tau e de la anxietate, somatizare, sau de la depresie, orelistul nu stie de asta si o ia de tinitus adevarat, si da, in acele conditii, trebuia sa te obisnuiesti cu el, dar nu cred ca ai. Si asta se vede cand depresia si anxietatea dau inapoi, se diminueaza si tinitusul, nu cred ca e de la lasarea trat, dar sincer nu sunt sigur! In general nu se intampla asta. Si eu in 2006 aveam tinitus suspect, anxietatea mea si depresia se agravau subtil, mai tarziu s-a cam dus tinitusul cand am scapat de anxietate, sau cand pe depresie eram mai bine. Cand da inapoi depresia, cum e cu tinitusul?

Vezi ca si daca nu mai simti anxietatea, ea s-ar putea sa fie si sa se manifeste doar prin somatizari, e perversa rau. Prin asta incearca sa se autointretina, sa te ia frica ca ai boli. Daca doamne fereste nu trece nici dupa ce remite (adica da inapoi, cand revine se numeste recadere), si esti stabil cu starea, si tinitusul ramane, atunci e pe bune si nu stim de unde a aparut, insa nu cred asta. Fa cumva si gaseste trat potrivit!

Nu ceda, nu te descuraja, citeste lista si vezi ce n-ai testat, lupta pana la capat, eu am luptat, am testat absolut tot si astea folosite des, din alea din lista ce am pus-o aici si n-a mers pe depresie, m-am dus f tarziu, se tot agrava, pana s-a agravat ireversibil.
Si ca ma intrebasei cum a inceput la mine, la 12, 5 ani a aparut prima data fin, fara motiv de mediu. Simteam asa fina tristete. A durat un an, dupa aia da disparut complet adica in toamna lui 1992. Dupa aia in feb 1994 fin a reaparut si a tot urcat lento si ireversibil. Si eu m-am trezit sa ma duc la medic abia in 2012! Cand eram praf, asta este. Ma dusesem la psiholog in nov 1997, tot asa ca nu e cazu de doctori, toti ziceau ca nuuuu, si eu am crezut, ca na, nu aveam experienta asa ca Ioneasca, na, psihologu era specialist. Asta e. Mediul nu se schimbase deloc, era okey totul.

| Mosotti explică (pentru anonim_4396):

Da, vedem, si la hashimoto, atat timp cat valorile FT4 si FT3, TSH sunt okey, nu exista efecte negative. Deci sa stii asta, chiar daca diagnosticul iti este pus daca valorile Anti TPO ies ca ai asa ceva, asa se numeste, si cere si Anti TPO, ca aia arata daca ai sau nu boala autoimuna. Adica anticorpi antitidoida care-ti distrug tiroida, si atunci vor pica hormonii tiroidieni.

Uite aici despre:
https://www.synevo.ro/anti-tpo/
Vezi si valorile de referinta ca sa stii, sa fi documentat.
Ceri FT4, TSH, FT3 si Anti TPO, astea sunt. Chiar daca medicu nu-ti da, fa-le tu la privat, ca ti le face fara probleme. Daca anti TPO iese prea sus, te duci cu analizele la medicul endocrinolog (tiroida e glanda), si vezi ce zice. Daca valorile la primele trei sunt bune, nu-ti va da nici un tratament, ca nu e cazul, ca la ce face anti TPO nu are ce face. Abia cand valorile FT4 pica, abia atunci se da Euthyrox.
Acum sti despre ce e vorba.

| Mosotti explică (pentru anonim_4396):

Pai unii psihologi dat fiind ca nu au facut medicina, nu au experienta si studiul individual chiar daca nu au facut medicina, nu au trecut prin asta, nu s-a probat pe ei chestia si aia este. Da, nu generalizez, sunt psihologi buni care te trimit la medic daca simt ca ai o boala psihica, aia sunt okey. Si stiu daca ai si probleme psihologice de care am zis aici, si terapia rezolva alea, cealalta medicul. Altfel omu e derutat, indus in eroare, timpul trece, treaba se agraveaza sau cronicizeaza (cum e la mine) si gata.

Sa traiesti prezentul nu se invata, asa cum am zis, ori vine din tine ori nu vine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Mosotti):

Când da se ameliorează puțin de tot dar revine la normal. Ai avut tinitus permanent sau intermitent adică ba apărea ba dispărea? Deci tu ai teoretic de 18 ani depresie sau aveai și ulterior ai început sa o tratezi... Da asa am lăsat-o și eu mulți ani netratata da nu știam eu ce sunt alea depresii și psaico maico și acum le trag asta e capu face capu trage bine ca măcar acum știm unde poate duce depresia netratata din greșeli învata omul. Da o sa țin cont de tratamentele pe care le-ai enumerat tu îți mulțumesc frumos și îți doresc multă sănătate și ai tot respectul meu se vede ca ști foarte multe despre acest domeniu și nu numai. Ei și dansa o avea problemele ei ce nu cunoaștem nu are sens sa judecam nu știm prin ce o trecut sau prin ce trece mai ales ca e campionul zilei deci își petrece mult timp pe acest site asta da de gândit...

| SG1995 a răspuns:

Ok, ai dreptate, doar permite-mi să adaug și eu ceva, că e depresie, că e anxietate, schizofrenie, epilepsie, reumatism sau orice altă boală, dacă e cronică nu se tratează niciodată, boală încă rămâne acolo, riscuri de-a reapărea simptomele vor exista întotdeauna, dar datorită tratamentului, dacă persoana răspunde bine la tratament va fi stabilizat, dar cum am zis riscul rămâne
întodeauna. De exemplu eu am epilepsie, la 18 după ce n-am mai avut convulsi de mai bine 5 ani, mi-a fost scos tratamentul, iar acum am 25 de ani, deci cred că numai iau pastile de mai bine de 7 ani, totuși a rămas interdicția de-a conduce vreun vehicul, iar doctori zic că mai târziu, undeva între 35-40 e posibil să apară recidive. Pe scurt orice boală cronică tratată nu e vindecată, e doar stabilizată, și poți fi bine mersi câțiva ani dar boala rămâne, de asta e foarte bine îți faci periodic un control chiar dacă numai ești sub tratament.
Iar ceea ce a zis sadrian46 e adevărat, nu în totalitate, dar adevărat, dar nu în totalitate, nu poți trata depresia doar cu chestii triviale, dar pe lângă tratament este și efortul propriu, persoanele depresive în de cele mai multe ori sunt persoane, interiorizate, socializează puțin, nu ies, iar asta întețește simptomele, deci e necesar pe lângă tratament să te deschizi emoțional, să ieși în oraș, să socializezi, să ai un scop/ocupație pe termen lung ca să îți distragă atenția tale episoadele depresive.

| SG1995 a răspuns (pentru Csander):

Asta ai înțeles tu?

| SitedeHaine a răspuns:

Odata ce incepi sa iei pastile cred ca le vei lua permanent. Doar doza cred ca se modifica, vei lua mai multe sau mai putine. Singura rezolvare a depresiei vine din interiorul tau. Probabil ca daca ai avea o activitate pe care sa o faci zilnic si care sa iti genereze extrem de multa placere nu ai mai avea timp s ate gandesti la lucruri negative. Eu spre exemplu jucam baschet in fiecare zi si ma ajuta enorm!

| Lucian2473 a răspuns (pentru Mosotti):

Seroquel 200 mg mi-a fost recomandat cand am avut problema. Imediat a doua zi mi-a fost scazut cate 50 mg, pana la 50 mg de doua ori pe zi. Dar...si Spitomin. Din cauza ca Spitominul imi dadeau niste... pocnituri in spatele capului am renuntat, de acord comun cu medicul. Am continuat cu Seroquel timp de aproape doi ani, scazand din doza cate 10 mg la fiecare 6 luni atunci cand faceam controlul medical. Dupa 2 ani am renuntat de tot la Seroquel, insa cate 3-3-6 picaturi de Haloperidol mi-a fost prescris sa iau toata viata.
Dar... dupa ceva timp (nu pot umbal cu medicatia in buzunare, dar si din cauza ca uitam) iau Haloperiodl cate 6 picaturi arunci cand... vreau. Ok, sunt 10 ani de la problema pe care am avut-o si pot spune ca sunt ok.

In legatura cu anxietatea, vreau sa spun ca fosta mea iubita care are probleme de anxietate grave, Alprazolamul i-a mers, in combinatie cu Serlift. Alprazolam 50 mg intr-o priza seara iar Serliftul la fel. Dupa un timp medicul i-a scazut doza de 50 mg la 25, adica pastila rupta in doua, seara. Air inca o jumatate, la nevoie, cand simte ea. Eh, cum lasa Alprazolamul cateva zile, cum face atac de panica imediat. A renuntat un timp pentru ca dormea cam mult de la 22 H seara si pana la 10H a doua zi. Vrand sa se angajeze, a renuntat la Alprazolam si Serlift. Dupa o saptamana i-au revenit atacurile de panica. De asta spun, ca nu cunsoc persoane care s-au vindecat complet dupa tratament. Cu orice tratament. Ceva, ceva, macar un tratament pe baza de plante cum ar fi Stresclin, tot trebuie urmat toata viata.

| Lucian2473 a răspuns (pentru anonim_4396):

Multi spun ca anxietatea se vindeca. Posibil, dar nu la toti. Am comentat cuiva de aici ca fostei mele iubite nu i-a trecut deloc. Si, da, cand intrerupea tratamentul, facea atacuri de panica severe. Una e cand e doar o sperietura cauzata de ceva si poti trece peste si alta cand te ia diintr-o data, in maxim 3 minute de nici nu stii ce se intampla cu tine. Pe ea o lua atacul de panica aproape instant, se uita pe pereti, aproape ca nu mai cunostea locul, plangea si ii era frica de moarte. In acel moment nu trebuia lasata singura. Trebuia sa ii vorbesc intr-una. Bineinteles, auzise ca alprazolamul xanaxul asta, da dependenta. Si ea singura isi facea pauza. Insa dr. psihiatru i-a dat doza cea mai mica. Am discutat cu dr problema dependentei si i-a spus ca doza pe care i-a dat-o, cea de 50 mg rupta in doua, nu creeaza dependenta. Gandul ca e dependenta a facut-o sa faca „pauze", ceea ce nu trebuia. O noua dicutie cu ea, cu iubita, am convins-o ca trebuie sa isi ia tratamentul si ca nu este dependenta. Un dependent isi vinde tot ce are cas a faca rost de pastile insa ea nu este asa, o data ce poate sta fara pastile. Aia e, un bolnav de anxietate are nevoie de cineva de incredere, sa ii vorbeasca, sa o convinga ca de anxietate nu a murit nimeni.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Lucian2473):

Fosta ta e posibil sa sufere de anx generalizata aia da atacuri de panica horror plus agorofabie dar poate avea probleme serioase și la tiroida. Anxietatea generalizata se vindeca foarte greu e posibil sa nu fi tratat cauza doar efectul și de aia nu i s-a vindecat. Spune-i sa meargă când poate sa vadă cum sta cu glanda tiroida fiindcă și bolile tiroidiene dau anxietate depresii și atacuri de anxietate sau de panica. Da e posibil sa ai dreptate la unii da la unii nu.dar cea mai grava forma de anxietate e anxietatea generalizata se tratează foarte greu trebuie sa meargă și la psiholog și psihiatru
Dacă nu i sa declanșat de la un soc emoțional sau trauma e posibil sa fie de la tiroida sau palpitații de la inima deci cardiolog sau lipsa masiva de calciu. E norocoasa ca o avut sprijin moral eu nu aveam și am avut o anxietate horror..acum sa ameliorat dacă iau tratament și ma țin serios de el posibil sa se amelioreze semnificativ. Anxietatea asta provine din niște frici din trecut și pers are impresia ca i se poate întâmpla la fel oricând și oriunde. Trebuie sa aiba grija sa nu fie sedentara ca atunci te rupe în doua mai ales dacă e și depresiva sa aiba o ocupație cum o și zis un utilizator. Sprijinul moral e cel mai important în astfel de momente. Anxietatea e pasiva ca da și dureri fantoma are sute de simptome. Ar trebui sa adopte și un stil de alimentație mai sănătoasă și sport făcut regulat dacă nu la sala măcar în casa. Utilizatorul ce o deschis topicul știe cel mai bine. De la anxietăți de astea care te fac foarte agitat se poate ajunge Lla psihoze dacă e netratata ani de zile mai ales dacă pers e predispusa la asa ceva asta ar fi scânteia care ar da în psihoze
.sau paranoia. Aerul poluat alimentația ne fac din ce în ce mai vulnerabili în fata bolilor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Agorafobie* spune-i sa evite cititul despre anxietate și sa nu se mai mai gândească la ce a fost și ce va fi despre viitor sa trăiască prezentul spune-i sa urmearsca clipurile lui Laurențiu marga pe YouTube sau de ce nu sa ii trimită cerere de prietenie pe Facebook și sa între în grupul anxioși lor. De anxietate nu o murit nimeni da nici bine nu au ajuns. Tehnologia evoluează într un mod alarmant dar domeniu psihiatric nu știu parca stagnează. Eu unu personal nu cred ca niște pastile poate vindeca ceva ce e cronic asta e părerea mea fiindcă după renunțarea la tratament anxietatea se va remite dar totul depinde de psihicul fiecăruia.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Lucian2473):

Si cele care nu dau adictie au efecte secundare dacă sunt luate pe timp îndelungat când ai astfel de probleme nu te mai gândești la asa ceva ci doar ca să fi bine și cum poți fi bine doar luând tratament din păcate asa stau lucrurile cu bolile mintale. Ce e determinat genetic cine e predispus genetic sau cum o zis cel ce o pus întrebarea defectul genetic vulnerabilitatea genetica cu astea nu prea te poți împotrivi și lupta. Anxietatea nu e ceva de speriat psihozele și schizofreniile alea sunt pana închizi ochii alea sunt de temut sunt unele tipuri de schizofrenii care nici cu tratament oricum o dai nu ajungi bine singurătatea este cea mai periculoasa când ai probleme psihice. Ca atunci se ajungi la suicid sau la tentative de suicid.

| Pricope_Marius_1997 a răspuns:

S-au apropiat vremuriile acelea de final.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Lucian2473):

Mulți nu au anx generalizata și de aceea spun ca se poate atunci când o ai și o simți pe pielea ta nu prea mai vrei sa spui multe nici nu prea poți. Sunt mai multe tipuri de anxietăți nu doar una. Majoritatea au trecut prin episoade anxioase nu tulburări anxioase sau generalizate aia nu prea vb nici virtual și nici în viata de zi cu zi de abia pot ieși din casa sau pana la magazin dar chiar și pan acolo cu dificultăți mari uite un exemplu cei care au anx generalizata când ies afara e ca și cum ar da în acea zi bacul și nu ar ști nimic lar pica și părinții efectiv dacă nu ar lua bacul lar da afara pe străzi sau ca și cum te ai duce pe un câmp de lupta și ar fi ceva între viata și moarte deci mi greu sa cred ca ar avea asa ceva fosta ta iubita cred ca e o tulburare anxioasa și aia o poate trata bine mersi și sa aiba o viata normala
Asa ca să fie optimista sa nu își piardă speranțele ca într o zi va fi ok happy

| Mosotti explică (pentru anonim_4396):

Deci se mai amelioreaza putin cand mai da depresia si anxietatea inapoi (desi zici ca ai scapat de anxietate, dar ti-am zis ca poate de la trat). Am zis ca am avut tinitus prin 2006 cand anxietatea si depresia mea lento se agrava, si cand am mai rezolvat anxietatea, s-a cam dus tinitusul. Pai si eu de aia am stat netratat, pentru ca nu stiam ce am, iar ceilalti ziceau ca n-am nimic, ca mi se pare, doar de medic unu n-a zis.

Pai Ioneasca si daca sta pe site ce? Nu inseamna ca cine sta pe site neaparat trebuie sa dea de gandit. Stiu oameni pe alte forumuri care au familie, copii, munca si stau acolo destul, mai ales cativa moderatori, si iti dai seama ca stau, ca daca faci ceva nasol, te trezesti cu puncte sau suspend si la ora 8 dimineata desi la 7, 55 nu aveai, si sunt okey cam pe toate, dar in loc sa se duca sa zicem la film, sta pe forum si vede filmul acasa de le trackere sa zicem. Si daca intrebi, zice ca e o pasiune sa stea pe forumuri. Asta e o moda "cine sta pe net nu e okey", suntem aceiasi oameni si aici. Ba din contra, e bine, ca se cunosc mult mai multi oameni, exista si ocazia de facut prietenii si in real la o adica, uneori chiar si relatii, exista si aceste posibilitati, plus socializarea in sine. Plus raspunsuri, pareri la multe probleme din multe domenii

Tragi si tu ponoasele ca nu stiai de depresie, dar ai sanse sa iti revii. Cum a zis medicul "nu neaparat devine mai greu de tratat daca e de mult depresia", dar..acest nu neaparat, inseamna ca se si poate sa fie mai greu de tratat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Mosotti):

Da știu ca am șanse nu mi am pierdut speranța de ioneasca ziceam ca ea locuiește în Australia și poate ea doar merge la job și acasă și tot asa doar am dat cu presupusul ca vad ca o arde prea mult pe TPU dar asta e problema dânsei fiecare face ce vrea arata timp cât ajuta comunitatea cu răspunsuri e ok am făcut o asocierea ca poate femeia e singuratica da îți poți face relații și prin intermediul internetului cel puțin eu asa făceam când era în trend Yahoo messenger cunoșteam multe fete și ma întâlneam cu ele dar nici statul excesiv nu mi se pare ok asta mi-e îmi da de gândit ca acea persoana nu are relații sociale doar virtuale nu iese din casa și din ce am văzut eu unu sunt destui de aia pe aici da nu e de condamnat și nimeni nu are dreptu sa condamne fiecare o arde cum vrea și dacă el/ea considera ca e un factor de protecție stand între 4 pereți e problema lui. Fiecare se descurca cum poate unii am văzut ca sunt foarte inteligenți și nu au noroc în relații sau în plan amoros alții au 4 clase și au cam tot ce le lipsește unora cu studii superioare asa e viata ori ești un supraviețuitor ori un nimic și da tu ai zis bine cocalarii sunt dați dracu și femeile cam genu asta prefera. Contează și cu depresia asta sa nu te dai bătut chiar dacă toate îți merg rău că pe frâne cu tratament potrivit bineînțeles ca se poate vindeca sau trata și sa funcționezi ca un om normal în societate.

| Mosotti explică (pentru SG1995):

La epilepsie asa este, asta nu se vindeca, poate aparea o criza oricand, de aia nu ai voie sa conduci, chiar daca ti-ai revenit si 5 ani si nu mai iei trat, asta este.

Ai mare dreptate, si asta nu am zis, vulnerabilitatea exista mereu chiar daca se vindeca, dar nu doar la depresie si anxietate cronica, dar nu doar la cronica, si la cea care apare prima data si o tratezi, insa daca s-a vindecat aparent, speram sa nu mai apara problema, la multi nu apare, la unii apare, si poate aparea si daca e omul bine, te sparge cand ti-e lumea mai draga. Dar tratamentul poate vindeca in sensul ca poate da o remisie completa a depresiei si anxietatii si poti ramane ani de zile sau mereu asa, dar poate nu.

Daca omul e interiorizat, socializeaza putin, astea-s probleme psihologice si se pot sau nu se pot rezolva la psiholog, dar macar se incearca. Este corect ca daca au si o boala psihica si anume depresie, se poate agrava in aceste conditii. Insa aia cu distrasul nu e chiar asa la o depresie mai serioasa, ca daca e ceva mai serios iti da depresia atentie tie, daca reusesti sa te distragi, nu ai mare lucru inseamna. Trebuie sa nu mai ai de la ce sa te distragi! Si asta vine de la sine cu un trat bun, dar sigur, si cu un mediu bun.

Cunosc cazuri cand asa faceau ce zici tu, si au dat in suprasolicitare, ca mereu se faceau ocupati sa se distraga de la anxietate, dar anxietatea ii cam baga in seama si era nasol, se agrava cu suprasolicitarea, nu e ok, trebuie sa fi bine si stand acasa relaxat uitandu-te in tavan fara sa te gandesti la nimic, sau uitandu-te la un film, nu trebuie mereu sa fi in priza ca sa fi bine. Si tot la medic au ajuns si au scapat automat. Iar daca felul iti este interiorizat, socializat putin, neiesit din casa, ala ii e felu, nu poate face contra chiar daca nu are depresie, daca face, nu ii place, se simte mai nasol. Daca are si depresie e mai rau, ca aia ii ia si energia si cheful pe care-l avea, fie il ia de tot, fie partial.

Ordinea e asa:

1 - Tratament si mediu cat de cat ca sa treaca depresia si anxietatea.
2 - Mers la psiholog ca sa se incerce sa rezolve problemele celealalte.
3 - Urmeaza sa-si revina daca 1 si 2 functioneaza, daca 2 nu merge, iti zic eu ca acel om se simte bine asa cum ii e felul, ca daca nu s-ar simti bine asa, ar face altceva ca sa se simta bine, a incercat si nu s-a regasit in alea, bine, daca nu are depresie si anxietate ar fi putut face altceva, sa fie deschis si asa mai departe.

| Mosotti explică (pentru SitedeHaine):

Ar fi bine sa fie cum zici, dar in multe cazuri nu este. Si nu este asa, ca odata ce incepi sa iei, vei lua mereu, ca daca este cazul sa iei, trebuie sa iei, altfel mereu omul ala nu mai are viata. Medicatia antidepresiva si anxiolitica, in afara de benzodiazepine (xanax, anxiar, etc), nu dau dependenta si nici nu trebuie marita doza neaparat. Nu uita ca in depresie chiar moderata dar permanenta, dispare placerea, daca te uiti in descrierea depresiei ai sa vezi "pierderea placerii la lucrurile care iti placeau inainte", deci dispare in multe cazuri, nu mai poti avea placere orice ai face, trebuie sa se duca depresia, si apoi revine de la sine si faci activitati si iti place.

Daca are omu asa ceva mai slab de tot si confunda cu o depresie mai serioasa, normal ca nu e cazul de tratament. Te simteai bine, ca-ti urcau neurotransmitatorii mai sus la miscare, asta daca ai avut ceva depresie mai slaba, daca nu ai avut, urcau putin mai mult decat normal, si de acolo multi devin dependenti de alergare de exemplu, forteaza sa urce aia mai sus decat trebuie, si apoi vor mereu aceiasi senzatie, sau fara ea, pica sub normal si nu-s bine.

| Mosotti explică (pentru Lucian2473):

Alea din plante sunt frectie in general. Bine ca esti bine asa, dar cum am zis, unii se vindeca, altii nu, nu putem generaliza ca nimeni nu se vindeca, doar ca eu, tu, prietena ta sau inca 2-3 pe care-i stim, nu se vindeca. Spitomin ti-a dat un efect secundar, si de aia s-a scos. Tot anxietate ai? Ptr aia ti-a dat tratament?
Asa cum nu putem generaliza ca toti scapa de tot si sa nu mai ia trat dupa aia, si raman doar cu vulnerabilitatea care poate sa nu mai provoace o recadere.

Pai fosta ta sa se tina de tratament, nu sa se joace, ca daca se joaca, s-ar putea sa ajunga sa nu mai poata lucra doamne fereste. Nu se intrerupe trat de capul nostru. Serliftul e bun pentru anxietate, Alprazolamul iese complet din organism cam in 4 zile de cand nu mai iei, Serliftul cam in 8 zile, deci se explica ca in 7 zile i-a revenit problema. Medicul trebuia sa-i scoata alprazolamul cam dupa 3-4 saptamani, si sa lase serliftul, ca asta e ok, nu da dependenta si sa maresti doza la o adica, si trebuia el singur sa tina anxietatea deoparte. Ca asa nu stim care a avut efect de fapt, Alplra sau serliftul! Ca alpra fiind benzodiazepina, nu se recomanda sa se ia a la long tocmai din riscurile cu dependenta.

50 mg Alprazolam! NU, poate 0, 5 si a redus la 0, 25, doza pentru anxietate este de maxim 4 mg, ai incurcat tu.

| Mosotti explică (pentru Lucian2473):

Ai zis bine in acest post, ca unii se vindeca, unii nu.
Sigur ca la unii da dependenta si se necesita marirea dozei, la altii nu, dar in general acest pericol exista. Da, 0, 25 mg Alprazolam este o doza mica, adica cat i-a dat dupa reducere. Insa totusi putea sa incerce si alt SSRI, nu doar serlift, asta in caz ca asta nu ii mergea, si o tinea doar xanaxul okey. Daca ii mergea si cu serlift, atunci trebuia sa ia constant. Se ia minim 6 luni un trat dupa ce omu se simte bine, tocmai ca sa reduca riscul recaderilor.

| Mosotti explică (pentru anonim_4396):

Nu va face ea ce ai zis tu, mai ales ca e fosta iubita, chiar daca el ii va spune, ea nu va face. Eu eram bine si sedentar si nesedantar, sau rau si asa si asa, deci nu mereu conteaza asta.