Ce inseamna "foarte mult"? Organismul are nevoie de odihna. 4 ore nu sunt suficiente. E chiar foarte putin. Poate acum dormi normal.
4 ore e doar jumatate din necesarul de somn pe zi. Nu era deloc bun vechiul tau obicei.
Nu stiu cate ore dormi acum dar ar fi bine sa dormi 8 ore noaptea. Preferabil intre orele 22 si 6. Ar trebui ca sa te organizezi in acest sens, sa-ti faci un program de somn pe care sa-l respecti. E nevoie de vointa la inceput. Poate nu-ti va veni sa dormi la acea ora si vei adormi mai greu. Deasemenea e posibil sa-ti fie greu sa te scoli la ora propusa dar ar fi bine sa o faci. In timp organismul se va obisnui cu acest program si va deveni mai usor de urmat.
Să nu o schilibrezi.
Dacă situația socială îți permite, să dormi când îți este somn.
Așa face și leul în junglă sau în savană.
Ca sa iti raspund la intrebare : Eu am avut aceeasi problema.
Am inceput sa mananc regulat ( 3 mese la un interval de 4 ore ), un litru jumatate de apa cel putin pe zi. Legume, fructe la masa de seara.
Cu o jumatate de ora inainte de a dormi ( daca ai prietena / nevasta stai cu ea de vorba in intuneric sau sex ) fara a mai avea tv-ul sau telefonul on.
Sport cand poti ( 15 min dimineata sau seara ) ori poti opta la munca solicitanta in timpul zilei.
~Dezechilibru
~Echilibrează. De exemplu si eu acum 3 zile faceam asta dar sunt expert dupa ce am fost aproape de deces de vreo 5 ori in viata, am invatat cat de cat sa ma echilibrez. E o vorba "cine stapaneste armonia, stapaneste universul" Asadar, revenim la exemplu concret, dormeam pe la 3 ma trezeam la 11. De cateva zile m-am pus pe la 12 noaptea cel tarziu, si ma trezeam la inceput pe la 9, acum deja la 7-8 sunt treaz si energizat. Fă sport, te ajută.
P.S.: Ah da, și dă-mi atenție mai multă