In mod normal trebuie sa iti faci vaccinul cat mai repede dupa ce te-ai intepat intr-un cui sau ce ai patit tu. Simptomele nu stiu cand apar, nu am patit asta niciodata.
Ai vrut sa scrii după cîte zile apar simptomele daca nu faci vaccinul anti tetanos?
M am zgâriat intr-un plastic. In plasticul acela de la casa de bilete
Salut, vaccinul antitetanos are actiune 10 ani. Daca stii ca au trecut 10 ani de la vaccin trebuie sa-l faci in maxim 48 de ore de la producerea plagii, rata de mortalitate din cauza tetanosului este infima. Daca te aflii in marja de 10 ani poti sta fara grija, consulta medicul de familie pentru alte informatii.
L-am făcut acum 4 ani, dar țin minte că atunci doctorul mi-a spus că ar fi valabil 6 luni
Simptomele tetanosului apar dupa 1-2 saptamani.
Vezi aici detaliile bolii:
https://www.reginamaria.ro/utile/dictionar-de-afectiuni/tetanos
M-am dus în urgență, nici nu mai știu ce doctor a fost, au trecut câțiva ani
Eu m-am vaccinat anul trecut antitetanos si termenul de expirare a protectiei este de zece ani.
Cred că sunt mai multe tipuri de vaccinuri, eu așa retin că mi-a zis ceva de șase luni
Inca o data: vaccin, nu tratament anti-tetanos. Vaccinul e pentru imunizare inainte de a te infecta, tratamentul e cu antitoxina.
Pe mine tetanosul m-a atacat în 6 ore, mi s-a umflat piciorul și s-a făcut galben, gata să plesnească, noroc ca am gasit la Urgențe pe cineva să facă o injecție anti-tetanos. Nu e de glumit, în 24 ore poți să mori.
Da,e foarte periculos. Au trecut 8 zile de la incident ai de asta sper că dacă până acum n am avut nimic sa fi scăpat
Îmi pare rău să vă contrazic, dar chiar ieri am călcat într-un cui și am fost la urgență unde am precizat căci cu 5 ani în urmă am făcut un tetanos exact pentru aceeași problemă și a zis că nu e mai valabil dacă acum 5 ani am făcut tetanos, la orice înțepătură trebuie tetanos
Radandam întreabă:
Florazul15 întreabă: