| Florazul15 a întrebat:

După câte zile apar simptomele cu tetanos? Pot să apară după 7 zile de la incident sau dacă au trecut 7 zile înseamnă că am scăpat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
18 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

In mod normal trebuie sa iti faci vaccinul cat mai repede dupa ce te-ai intepat intr-un cui sau ce ai patit tu. Simptomele nu stiu cand apar, nu am patit asta niciodata.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Ai vrut sa scrii după cîte zile apar simptomele daca nu faci vaccinul anti tetanos?

| Florazul15 explică (pentru darrio2007):

M am zgâriat intr-un plastic. In plasticul acela de la casa de bilete

| 120bulevard a răspuns:

Salut, vaccinul antitetanos are actiune 10 ani. Daca stii ca au trecut 10 ani de la vaccin trebuie sa-l faci in maxim 48 de ore de la producerea plagii, rata de mortalitate din cauza tetanosului este infima. Daca te aflii in marja de 10 ani poti sta fara grija, consulta medicul de familie pentru alte informatii.

| Florazul15 explică (pentru 120bulevard):

L-am făcut acum 4 ani, dar țin minte că atunci doctorul mi-a spus că ar fi valabil 6 luni

Bula
| Bula a răspuns:

Simptomele tetanosului apar dupa 1-2 saptamani.
Vezi aici detaliile bolii:
https://www.reginamaria.ro/utile/dictionar-de-afectiuni/tetanos

| 120bulevard a răspuns (pentru Florazul15):

E improbabil, ar trebui sa-l suni si sa-l intrebi.

| Florazul15 explică (pentru Bula):

Aoleo...

| Florazul15 explică (pentru 120bulevard):

M-am dus în urgență, nici nu mai știu ce doctor a fost, au trecut câțiva ani

| doctorandus a răspuns (pentru Florazul15):

Eu m-am vaccinat anul trecut antitetanos si termenul de expirare a protectiei este de zece ani.

| Florazul15 explică (pentru doctorandus):

Cred că sunt mai multe tipuri de vaccinuri, eu așa retin că mi-a zis ceva de șase luni

| Florazul15 explică:

Este grav?

| Florazul15 explică (pentru Florazul15):

Da ce? Pot să apară și după 7 zile?

| doctorandus a răspuns (pentru Florazul15):

Inca o data: vaccin, nu tratament anti-tetanos. Vaccinul e pentru imunizare inainte de a te infecta, tratamentul e cu antitoxina.

| MonsterBiker a răspuns:

Pe mine tetanosul m-a atacat în 6 ore, mi s-a umflat piciorul și s-a făcut galben, gata să plesnească, noroc ca am gasit la Urgențe pe cineva să facă o injecție anti-tetanos. Nu e de glumit, în 24 ore poți să mori.

| Florazul15 explică (pentru MonsterBiker):

Da,e foarte periculos. Au trecut 8 zile de la incident ai de asta sper că dacă până acum n am avut nimic sa fi scăpat

| DeliuMarianaAdriana a răspuns (pentru 120bulevard):

Îmi pare rău să vă contrazic, dar chiar ieri am călcat într-un cui și am fost la urgență unde am precizat căci cu 5 ani în urmă am făcut un tetanos exact pentru aceeași problemă și a zis că nu e mai valabil dacă acum 5 ani am făcut tetanos, la orice înțepătură trebuie tetanos