| mdc98 a întrebat:

Dupa ce incepi sa iei anticonceptionale, dupa cat timp poti avea contact sexual neprotejat? Dupa cate zile isi fac efectul? Astazi a fost prima zi cand am luat.
Mi-au fost prescrise de medicul ginecolog pentru ovare polichistice, iau Yasmin, deci in acest sens nu cred ca ar fi posibil sa imi faca rau? Adica nu sunt luate de capul meu.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Holiday a răspuns:

Scrie in prospect exact.

| Dana1999 a răspuns:

Încep sa și facă efectul din primele zile.

| Eireann a răspuns:

7 zile in general, ca sa fii sigura.

| corbulalbrosu a răspuns:

DACA prima pastila AC Yasmin de pe prima folie/blister a fost administrata (folosita) in prima zi de menstruatie in acel caz efectul contraceptiv total, de 100% a metodei contraceptive se instaleaza in organism exact din acel moment (din prima zi) si chiar din prima zi se pot intretine acte sexuale neprotejate si sperma poate fi ejaculata in vagin fara teama sau vreo retinere.
INSA, daca prima pastila AC Yasmin de pe prima folie/blister a fost administrata (folosita) din cea de a 2-a. 3-a, 4-a sau a 5-a zi a menstruatiei zi (niciodata si dupa a 5-a zi de menstruatie) in acel caz efectul contraceptiv total, de 100% a acestei metode de contraceptie se va instala in organism incepand din momentul in care a fost administrata cea de a 8-a pastila AC de pe prima folie folosita. In cazul in care pastila AC a fost folosita din a 2-a zi sau urmatoarele zile de menstruatie, in acel caz in primele 7 zile se va folosi obligatoriu prezervativul sau ovulul spermicid in cazul in care sunt intretinute acte sexuale pana in a 8-a zi a ciclului. Multa sanatate!

| mdc98 explică (pentru corbulalbrosu):

Am vazut ca mi-au aparut bubite rosii pe piele care ma mananca, si am intrerupt.