| Boocky a întrebat:

Dupa ce mi-am reluat viata sexual si dupa un contact sexual putin mai dur, mi-au aparut mancarimi persistente in zona vaginala si o substanta alba branzoas fara miros pe orificiul vaginal...cine a avut asa ceva, va rog sa ma informati cu cate ceva...cat de grav si cat a dorat tratamentul?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
caramela
| caramela a răspuns:

Buna dimi! cred ca te confrunti cu Candidoza vaginala, si eu am avut cand eram insarcinata, iar un tratament fara un consult ginecolog, nu te sfatui sa urmezi, grav in opinia noastra nu poate fi, dar fara un consult amanuntit de un medic competent nu poti sti cat de grav este, ce microb ai capatat, s-au poate ai si un altfel de complicatii, nu ezita si fa un control cat mai urgent, problemele de natura medicala(mai ales genetice) sunt probleme ff serioase.pa pa si multa sanatatehappy

4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Ai candidoza probabil. Nu este grav daca incepi tratamentul ca mai repede. Trebuie sa mergi la ginecolog care, in urma consultului si a unor analize de secretie, iti va da tratament. Femeile care incep prompt tratamentul si il urmeaza cu strictete, alaturi de masurile speciale de igiena, pot scapa foarte repede de infectie (doua saptamani). Dar am vazut femei care si-au ignorat infectia mai multe saptamani, lasand-o sa se cronicizeze sau au luat tratamentul incomplet si au tras de o infectie cu candida si 2-3 ani. E important ca la terminarea tratamentului prescris sa mergi din nou la ginecolog si sa faci analize de secretie, chiar daca nu mai ai simptome, fiindca altfel infectia poate recidiva.

| doctoressa a răspuns:

Buna! Cel mai probabil ai o candidoza vaginala. Ar fi bine sa mergi la medicul ginecolog pentru un examen bacteriologic din secretiile vaginale si tratament. Mai multe detalii despre candidoza vaginala poti citi aici: http://www.i-medic.ro/boli/candidoza-vaginala
Multa sanatate!

| Boocky explică:

Mersi frumos de raspunsuri... am fost la consultatie.am o infectie simpla. am inceput tratamentul si e pentru 7 zile...+2 daca nu dispare secretiile vaginale

caramela
| caramela a răspuns (pentru Boocky):

Buna dimi! nu ai pentruce, ne bucuram ca ai urmat sfatul de a te duce la control, sanatatea e pe primul loc, cutoate ca nu asa procedam, dar ne dam seama cand, uneori e prea tarziu...straight face multa sanatate!:*:**: