Ar trebui sa iti fie rusine pentru ca judeci o persoana care doreste un ajutor. Daca habar nu ai ce este depresia, mergi la biblioteca si citeste despre aceasta afectiune.
Ajutor medical pe TPU? ti se pare gresit faptul ca i-am recomandat un psihiatru? arata-mi tu ce persoana normala si sanatoasa cat de cat psihic se apuca sa consume N pastile de paracetamol, cat despre depresie; prea mult tam-tam se face si prea mult va este mila de astia.
Nu a cerut ajutor medical, ci sfaturi pentru intarirea psihicului.
Din moment ce ai inceput sa o faci nebuna si proasta, asta ce sunt? Sfaturi bune? Este o jignire a unui membru TPU! Cine esti de a judeca persoana? Ce stii tu despre viata ei privata? Nimic.
Nu se trateaza cu pshihiatru, ci cu psihoterapeut o depresie si multa vointa din partea persoanei cat si sustinerea unui membru de familie!
Am trecut prin depresie si stiu cum este. Degeaba esti tare in clont, dar nu ai dreptate, mai ales modul tau de comunicare care este unul egal cu zero. Criticand un om in rau si jignindu-l il faci sa se afunde mai rau in suparari, sa isi doreasca mai mult moartea. Daca vrei sa dai un sfat bun, da-l, dar nu te pune sa jignesti persoanele care habar nu ai despre istoricul lor si mai ales pe cele care nu le cunosti.
De fapt nu are rost sa intru in detalii mai complexe cu tine si sa iti dau si exemple de cazuri concrete.
foarte bine, tine-o in brate cat doresti.eu nu o sa am niciodata mila de persoane cu depresie care isi plant de mila pe TPU si cautand aixi ajutor. asta e tot ce voiam sa intelegi, bafta
Nu o tin in brate, desi nu o critic si nu o judec asa cum ai facut-o anterior, ci ii pot da un sfat sa ii aduc starea de bine.
Se pare ca nu cunosti nimic despre psihologia omului! Pune si citeste manuale si vei invata sa comunici mai usor cu astfel de persoane critice. Nu ai dreptul si punct de a judeca!
Daca ar fi fost o criminala mai spuneam ca nu ii agreezi, dar cand astfel de persoane iau medicamente pentru suicid, au o problema! Doresc ajutorul din partea celor apropiati, prietenilor fie straini sau nu cu o vorba buna si sfaturi. In concluzie, realizeaza ca nu a facut bine si doreste un ajutor!
Astfel de persoane ca tine si multi altii, ajung anumite persoane cu moralul la pamant!
Frate, sunt disperata, am vomitat de 7 ori azi, DOAR APA! Datile trecute cand am luat pastile nu mi s-a intamplat nimic, d-aia tot caut ajutor.
E cineva cu tine acasa? Ar fi bine sa sunati la salvare. S-ar putea sa ai nevoie de niste perfuzii daca nu ai mancat de atata timp.
Incet incet trebuie sa incepi sa mănânci. Ceva usor acum. Si sa bei ceai.
Daca in cel 2 saptamani numai apa ai consumat si nimic altceva, exista si diete curative numai cu apa, doar pentru cei care rezista. Problema este, consumand numai apa si corpul intra in anumite schimbari. Voma, ameteli, stari de greata, instabilitate, fara energie.
Tu daca ai vomitat atat de mult ai eliminat substantele de la paracetamol. Incearca sa introduci in alimentatia ta, supele si nu hrana cu grasimi sau alte alimente care pica greu la stomac.
Bea doar supa fara legume, apoi urmatoarea zi consuma un kefir, acesta iti repara stomacul de pe urma medicamentelor luate. Abia dupa o saptamana poti introduce legumele. Asa cum te hranea mama ta pe cand erai un bebelus, asa faci si tu acum. Usor usor introduci un aliment, pentru a se obisnui stomacul tau. Daca bagi o masa de friptura si nu mai stiu ce, este normal sa ai reflux gastroinstestinal si sa scoti totul din tine.
Daca relatia ta cu parintii tai nu este una tocmai buna, apeleaza la bunicii tai daca sunt firi mai deschise si te pot ajuta cu niste sfaturi si de ce nu sa mergi la un psihoterapeut.
E complicat, stau cu bunica. E o poveste luuunga si pe scurt bunicul e mort, mama e in alta localitate, tata nu e trecut pe acte iar eu stau la bunica cu care ma cert destul de des... In fiecare zi e plecata la munca pentru ca chiar daca e pensionata inca mai munceste si azi dimineata am intrat intr-un mental breakdown. Aseara nu credeam ca o sa vomit asa de rau, ca o sa mi se intample atatea pentru ca am mai luat si alte dati pastile si nu mi s-a intamplat nimic. Speram doar ca imi atac incet ficatul... Acum sincer nu mai vreau asta, vreau sa fiu bine.
Am tras un pui de somn de la 12 la 14 si ma simt mai ok. Sper ca nu o sa mai vomit...
Nu era nimeni atunci. Ca daca era tineam voma in mine ca ma omora bunica-mea ca de ce vomit si ma duce ala spital si daca afla era grav...
Ma simt mai bine acum, multumesc. Am dormit vreo doua ore si sunt mai ok.
Am vomitat de 7 ori pana la 12. La 12 m-am bagat la somn si am dormit pana pe la 3, cam pana acum. Ma simt mai bine, nu cred ca o sa mai vomit. Cel putin sper.
Ti-am citit povestea de pe contul pe care l-ai facut pe primul. Este una trista intr-adevar. Totusi iti recomand sa suni la numarul de pe site-ul mentionat, macar sa iti descarci sufletul si sa primesti cateva sfaturi sa treci peste problemele pe care le ai.
Ar fi bine sa devi mai ambitioasa si sa traiesti pentru tine si nu pentru altii. Tu sa iti faci viata pe bunul tau plac si cand vei deveni pe picioarele tale sa iti urmezi un vis cum nu l-ai avut vreodata.
Ma bucur ca esti mai bine. Nu mai lasa descurajarea sa te cuprinda. Alunga-o de la primele semne cand incearca sa apara si spune-ti mereu lucruri pozitive despre tine. Sunt sigura ca esti o fata cu multe calitati.
Sincer, am trecut peste ) E aproape 12 noaptea si eu invat la chitara abcdefu- GAYLE si vreau sa i-o dedic zilele astea baiatului aluia sa vada de printesa a pierdut ) Vai mor de raaas
Efectiv acum sunt bine, ii dedic melodia abcdfu si pot sa-i dau si-o tigaie in cap daca ma mai supara vreodata )
Pe TPU exista un consilier unde te poti descarca de problemele tale si te pot ajuta cu sfaturi.
Se numeste "Asociatia Telefonul Copilului" poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.116111.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Apelurile telefonice sunt anonime, astfel ca nu vei avea probleme si sunt gratuite.
Sanatate!
Vei trăi cu chinuri, dacă mai continui.
Nu transforma supărările în probleme fizice. Corpul tău nu are nici o vină, iar dacă îți bați joc de el, va deveni principala ta problemă.
Vai vai ce facem acum ne jucam de-a sinuciderea? Nu știai ca ăștia care iau pastile ca sa dea colțul scapă?
Buna fetita trista!
Care e povestea ta? Ce te face sa crezi ca nu mai exista nici o scapare? Viata are multe lucruri bune sa iti ofere.
Da, viata poate fi cumplit de dureroasa uneori dar dupa orice furtuna rasare din nou soarele. Trebuie doar sa ai rabdare si sa crezi in tine pentru ca atunci cand crezi in tine poti face minuni. Construieste-ti o imagine pozitiva despre tine si nu pleca urechile la gurile rele care încearcă sa deterioreze acea imagine. Spune-ti in fiecare zi: sunt puternica, sunt curajoasa si voi iesi cu bine din aceasta situatie. Daca tu crezi asta nimic nu te poate opri, pentru ca ceea ce crezi aceea atragi. De aceea e important sa ai convingeri pozitive si vise frumoase pentru care sa lupti.
Eu in locul tau, m-as face cobai pentru institutii stiintifice, daca au nevoie. Sa se testeze droguri si antibiotice pe tine.
Daca tot esti kamikaze asa, macar sa faci si tu un ban cinstit
Eu in locul tau, nu m-as baga in treburile altora.
"Nu veniti cu ajutoarele, degeaba" mergi la un doctor urgent sa îți dea ceva, ai înghitit foarte multe, trebuie tratament. De ce ai făcut asta, tu ști.
Sunt alții, fără picioare, sau fară o mână sunt mult mai pozitivi. Nu ai învațat nimic din jurul tău. Dacă te certi cu parinti, lasă de la tine mult. Dacă după lipsă de un prieten, ai răbdare, toate vin la momentul potrivit. Dacă ai depresie, încearca sa o elimini cumva de la sine. Plimbă-te bucură-te de natură în aer liber, ascultă muzică pozitivă, Andra, 3 sud est etc. Rogă-te în fiecare seară dacă nu o faci.
Uhuu, pfai a plecat depresia ca la formula 1, a trecut prin fata mea- vaajjj.
Doamne, daca ii spui cineva :,, Nu mai fi depresiv" tu ce crezi, cum e omul? :,, Vai, ce idee buna! Pacat ca nu m-am gandit la asta pana acum!" Tu crezi ca eu nu as vrea sa fiu un om fericit? Gandurile nu ma lasa, au pus stapanire pe mine.
Ce stapânire, suferi de ceva dpdv al sanatați nu ai bani, nu ai prieteni, ce se întâmplă?
Ma simteam rau. Aveam un menta breakdown. Nici o zi nu a trecut ca deja imi pare rau ca voiam sa masinucid.
Ai fost o bucurie extraordinară, și ești de când te-ai născut. Nu strica totul, că-i cel mai mare păcat. Bucură-te de ce-i mai frumos! Când depresiile te cuprind, învingele. toți trebuie sa le învingem.
Probabil sunt, probabil nu. Trecutul meu e complicat. Important, acum, e ca nu ma mai simt rau si ca sunt in stare sa gandesc mai limpede fata de azi dimineata.
Buna!
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.116111.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Acum poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra http://www.116111.ro/descarca-aplicatia
Asteptam sa te ajutam!
Parerea mea e ca ai nevoie de mai multa atentie din partea parintilor sau a prietenilor, si nu o zic in sensul de a-ti face rau, ci in sensul de a-ti arata ca ai o problema. Toti am avut sau avem vieti mizerabile, nu stiu cum e viata ta, dar viata mea de copil a fost grea in saracie, in casa aveam pamant pe jos, nu parchet.
Uite-te din nou la ce ai in viata si cat de binecuvantata esti pentru ce ai, si dupa vezi daca merita sau nu sa traiesti.
Daca dumneata crezi ca as face toate astea pentru ca am copilarit in puf, pentru ca am avut parintii aproape, pentru ca am avut prieteni si pentru ca am ras toata viata, te inseli amarnic.
OK, "pentru ca am x, y, z" e la timpul trecut. Ce ai ACUM? Ziua de azi e punctul de plecare. Nu dau sfaturi din exterior, crede-ma ca am mai contemplat si eu suicidul cu ceva vreme in urma (destul de multa, dealtfel) si intr-un final concluzia e ca daca o faci, cistiga ei - toti cei care ti-au facut rau, care te-au considerat nebuna, care au considerat ca nu esti demna de compania sau prietenia lor. Nu e o pledoarie pentru nimic asta. Iti spun in privat mai exact.
Nu mananci,te gandesti la amintiri din trecut pana in prezent cum ai zis tu,vrei sa te sinucizi pentru ele,etc etc = DEPRESIE
Daca te-ai duce la doctor, ai manca, ai renunta la problema despre trecut si ai fi bine.E o mica boala care iti afecteaza gandirea.
Ca un om beat, el inconstient fiind, cade pe strada pana acasa.Asa si depresia ta, inconstienta fiind vrei sa te sinucizi.
Nu esti un om prost, de ce vrei sa mori la 14 ani cand inca creierul tau e necopt si nu astepti macar varsta maturitatii,sa gandesti cu acelasi creier dar cu toate calitatile lui?
Solutia e simpla, te duci la spital sa-ti rezolve problema cu vomitatul si cu mancatul, iti da pastile si s-a rezolvat.Ii spui ca ai luat multe paracetamoluri sa rezolve si asta ca se descurca doctorul, iar trecutul lasa-l acolo ce treaba mai ai cu el?
Spune-mi in privat o faza din trecut care te deranjeaza sa comparam, creier necopt (al tau) si creier copt (al meu) 50 ani.Adica sa vedem diferenta impreuna, sa-ti explic eu ce e grav in amintirea aia si ce nu e, tu sa-mi explici din punctul tau de vedere si dupa tragi concluzia ca trebuie sa mai astepti pana la 20 ani macar.Imi spui problema in privat, orice ai si rezolvam impreuna, nu neaparat legata de depresie, ca sa iti revii.
Nu mai conteaza. Deja am cunoscut cativa oameni pe TPU, aici. Va bateti joc. Ma ridicati sus moral, ma duceti la un nivel inalt, si dupa ce faceti? Ma aruncati, imi dati drumul, si imi taiati si parasuta. Frumos, ce a zic? Ma bucur ca creierul dumnevoastra e copt, ca aveti o viata frumoasa, o nevasta cu copii acasa, chiar ma bucur! Dar nu mai am nevoie de nimic ajutor. Cred ca mai am oleaca si vomit a 4-a oara, dar din cauza oamenilor de pe TPU cu ajutorul lor care nu-l dau.
Mergi la doctor, e o depresie si atat.
Din cauza ei ai totul.
Iti da pastile si ai rezolvat.
Copile,de ce vrei să faci așa ceva?
https://youtu.be/o_JWz2WdYNs
https://youtu.be/_jF4h8kwoos
Nu mai incerc! Tocmai ce am trecut peste. Azi dimineata avea un mental breadown si am vomitat de 7 ori apa galbena pentru ca ghici ce? De doua saptamani n-am mancat nimic, am consumat doar lichide ) Dar acum sunt bine, si cred ca asta e cel mai important. Dupa ce am vomitat de 7 ori am realizat ca asa am eliminat paracetamolul din corp
N-a fost placut deloc, mai ales ca-mi venea sa vomit si nu aveam ce pentru ca nu am mancat nimic...
Suferi de bulimie cel mai probabil sau ai o problemă gravă la sistemul digestiv. Indiferent trebuie să mergi la spital și să afli care e problema ca să te tratezi. A i nevoie și de ajutor psihiatric!
Of, Doamne! Sunt bine acum! Ultima data cand am vomitat a fost cam acum 9 ore!
"Oare e destul de afectat ficatul?"
Sa inteleg ca ai dorit asta. E destul de rau afectat daca vomiti atata.
"acum ma mai intereseaza doar daca mor sau traiesc."
Vei trai un timp in chinuri cu ficatul praf. Apoi... cine stie!
Uhuuu, multumesc mult! Te pup, papa, iti doresc niste relatii cu prietenii cat mai toxice, niste certuri cu parintii pe care-i vezi din an in Pasti cat mai urate si rele, o copilarie cat mai neagra, jumate din stresul pe care-l suport eu in fiecare zi si o viata cat mai de rahat! Ca mna, daca ti-as ura numai bine n-ar avea rost, ca vad ca nu te bucuri de el. In locul tau as pupa pamantul daca as stii prin ce trec altii, ca mine.
Ureaza-mi de sanatate, de restul n-am avut parte si nici nu o sa am vreodata.
citesti si in stele, stii ce viata duc altii i-auzi, discuta cu utilizatorul TeIubescCuAdevarat, cred ca sunteti pe o undă comuna.
Esti dus, trebuie sa treci pe la psihiatru.
Cu alta ocazie.
Vai, Doamne! Gata! Am is clar ca am trecut de mental breadown-ul de ieri!
Paracetamolul este foarte toxic pentru ficat - sincer ma mir ca mai esti in regula
daca continui in ritmul asta cu paracetamolul ai ocazia sa mori
incearca sa mananci branza prospata de vaci si sa bei lapte - poti incerca si sa faci o detoxificare cu ceai de rostopasca ( te documentezi inainte pe net cum foloseti ceaiul de rostopasca)
pastile pentru ficat iti recomand Lagosa...
Nu pot manca... Mi-e rau, nu am putut manca doua saptamani. Am vomitat de doua ori apa, apa galbena. Nu mai pot nici sa beau ceva. Imi sta totul in gat. Speram sa intru direct intr-o coma sau sa am un lesin, cu vomitatul si starile de greata e oribil..Multumesc oricum.
Pai la câte pastile ai băgată in tine ma Mir cum de nu te pisi sânge scuza-ma dar ai depășit orice limita tu ești conștientă ca nu-i deloc normla ce faci
Nu te lua după ăla nu te duce-n pe niciun pot ăla are probleme serioase nu te lua după el
Stii ceva? Nu ma mai spama si tu cu atatea comentarii daca nu esti in stare sa ai o mana de ajutor! Ti-e mai usor sa taci decat sa iti pierzi timpul pe mine! Taci macar, TACI! Am incercat sa te rog sa-mi dai o mana de ajutor si 3 minute mai tarziu ma faci nebuna. Lasa-ma macar, lasa-ma si vezi-ti de viata ta ca tot esti asa destept si tot ce faci e sa judeci!
Eu team făcut nebuna? Wtf unde am zis eu asta? Aratami haide arată? am zis niște condiții atâta tot ce naiba unde te-am judecat eu pe tine? Când am judecată eu? Arată haide uite acum putem vorbi am timp dar sunt status junior nu pot vorbi trebuie sa umbli la setări dacă vrei
Nu trebuie sa umbli la setari, pe bune, pur si simplu nu vreau sa-ti dau mesaj ca deja vad ca nu esti cine ai incercat sa pari prima data! Frate, serios acum, nici limba romana nu o prea stii si tot eu sunt proasta. Si ma intrebi unde m-ai facut nebuna? Ai zis ca am nevoie de un psiholog si un doctor, corect? Din asta mie ce sa-mi reiese? Ca vrei a-mi psui ca sunt nebuna. Prin mod indirect, imi spui ca nu-s intreaga la cap. Dar gata, nu mai conteaza, nu mai am nevoie de niciun ajutor ca mi-a ajuns. Aproape toti oamenii de pe TPU sunt niste animale mai degraba. Stai de fapt, daca zic asa, ar insemna ca fac abuz de animale, si asta ar fi culmea pentru ca eu iubesc animalele. Nu mai conteaza, mai mult m-ai dus cu moralul la pamant.
Omule trebuie sa umpli la setări altfel nu ai cum nu pot sati răspund am vrut sati trimiti mesaj sa nu mai ei pastile ca îți faci rău nu-i normlă și sate întreb ce vroia sa spui și nu mi-a dat voie și unde am zis eu ca am spus eu ca ai nevoie de un psiholog? Unde am zis eu ca ai nevoie de un doctor? Arată sa văd și eu unde am zis eu asta? Îmi pare rău dacă team făcut sate simți rău sau altlfe și îmi cer scuze cu adevărat da nici nu știu când am zis macar asta sau zis chiar nu am spus asta
Psihologul nu este pentru nebuni, ci pentru pacientii care au suferit o depresie si nu numai. El te ajuta sa treci peste asta.
Psihiatrul este pentru pacientii care sufera de nebunie, schizofrenie etc.
Incurci doua meserii total diferite.
Un psiholog este un bun terapeut care te va poate ajuta sa treci peste traumele care te-au marcat. Bineinteles ca trebuie sa ai si tu o ambitie interioara ca sa te vindeci mai bine.
anonim_4396 întreabă: