E bine sa eviti pe cat posibil. Daca mananci o data pe luna nu prea are cum sa afecteze.
Mai conteaza daca e bine sau nu? Orice aliment pe care il cumperi din magazin contine conservanti sau coloranti artificiali si substante potential daunatoare corpului, pana si fructele sau legumele sunt cultivate cu substante chimice. In concluzie, orice ai manca, atata timp cat e din supermarket, e toxic.
Cine ti-a spus prostia asta?
Nu, nu este adevarat.
In schimb nu este bine sa mananci in exces, orice lucru in exces nu e sanatos.
Indicat asa ar fi, da. Totusi, daca mai scapi ocazional, rar, jumatate de punga acolo, nu e chiar asa o mare problema. Rau e daca faci exces. In primul rand, probabil o sa te ingrasi, chips-urile avand foaaaaarte multe calorii la 100gr si, apoi, mai important, e foarte posibil sa apara probleme de sanatate odata cu trecerea varstei.
Da si Nu,acele chipsuri sunt proteine false ( bombe calorice care pacalesc creierul ) da dependenta si au foarte multe calori,creierul vrea mancare bogata in proteine, producatori baga chimicale care imita proteina dar provoaca dependenta, practic un homon regleaza cat sa manaci dar chimicalele alea pacalesc sistemul, in concluzie cu limita, nu de 3 ori mai mult pe saptamana, in caz contrar devine o rutia
Eu nu consum cipsuri. Daca tu nu te poti opri din a le manca, mananca, dar nu in exces. Pentru ca daca simti nevoia de ele si nu te poti opri din a te gandi sa le mananci e o problema pentru creier. Incearca sa stai o saptamana fara ele, si daca reusesti, toata viata( Nu vorbesc de tine, de altii)
Daca vrei sa te ingrasi / imbolnavesti sunt bune.
Ar fi bine sa nu le consumi niciodata. Poti sa le elimini din dieta ca si cum ai fi alergic la ele.
Nevasta-mea a lucrat pentru o companie mare de cips-uri din Romania. Si i-a dus la fabrica sa vada cum se fac cips-urile.
Veneau tiruri intregi de cartofi, ii baga intr-o masinarie, care ii spala, curata si taia, apoi erau prajiti in ulei, si la sfarsit puneau aromele. In principiu cred ca conteaza uleiul ala sa fie proaspat, si natural, si ca praful ala de aroma care il pun deasupra, sa fie sanatos. Daca inteplinesc astea 2 conditii, inseamna ca sunt ok.
Ca in restul etapelor de peparare, e totul ok.
Nu pot spune acelasi lucru despre pringles tho, ca cipsurile alea nu sunt facute din cartof adevarat
Exista solutii de compromis
Se ia un cartof, se curata se spala.LE tai in felii foarte subtiri.Stergi foarte bine feliile cu un prosop. Intr-un ceaunas infirbinti foarte bine o cantitate de ulei.Cand uleiul e fierbnte,dai drumul feliilor de cartofi intr-un singur strat, Le intorci pe partea cealalta, le scoti pe hartie absorvanta, Pui sare si gata.
Sunt o gramada de retetete pe yutube, asta e testa de mine.
Cipsurile lays tot din cartofi sunt facute. Dar nu toate sortimentele, La fel ca si la chio. Dar chio are cele mai multe sortimente, de cips, facut din 100 cartof neprelucrat.
Effyyyy întreabă: