| VulpeaDinUmbra a întrebat:

E adevarat ce se spune despre uleiul rafinat ca e foarte daunator?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
21 răspunsuri:
| lilianaivana a răspuns:

Cica da... untul ar fi cel mai bun

| VulpeaDinUmbra explică (pentru lilianaivana):

Deci daca e asa fac foarte rau ca mananc zilnic din oras cand sunt la munca, nu?

| lilianaivana a răspuns (pentru VulpeaDinUmbra):

Asa ar fi, dar nu prea ai cum sa eviti. Acum orice mananci, e ceva naspa.

| VulpeaDinUmbra explică (pentru lilianaivana):

Ar fi bine sa mananc numai de acasa si cand sunt la munca

| Hyperion7 a răspuns:

Uleiurile rafinate produc cancer,mă rog,nu direct,formează niste compuși care duc la cancer in timp.
Untura,untul sau uleiul de cocos sunt alternative mult mai sănătoase, nu dezvolta compuși cancerigeni, au nu știu ce compus care nu permite acest lucru.
Daca e sa mănânci ocazional in oraș, sa zicem că e ok-iș, dar daca mănânci zilnic și doar cu asta trăiești...
Nu știu ce să-ți spun.

| VulpeaDinUmbra explică (pentru Hyperion7):

Untura chiar si de la magazin e mult mai buna decat uleiul rafinat?

| VulpeaDinUmbra explică (pentru Hyperion7):

Pai acum ce i drept doar cand sunt la munca mananc cu ulei rafinat, ca atunci cand sunt acasa mananc mancare facuta in untura

| Hyperion7 a răspuns (pentru VulpeaDinUmbra):

Înțeleg,da,măcar încearcă sa ți faci terci de ovăz dimineața, să-ți pui intr-o caserola și să mănânci când poți.E mult mai sățios.
Ca sa fie și mai bine, ia și niște semințe de chia sau in și baga-le-n terci, o să fie și mai sățios! Bafta!

| Hyperion7 a răspuns (pentru VulpeaDinUmbra):

Chiar și aia e mai bună, da.

| Delliae a răspuns:

Eu din ăla folosesc.

| darrio2007 a răspuns (pentru lilianaivana):

Untul nu mai este cum era.

| darrio2007 a răspuns:

Foarte dăunător, nu. Dar este dăunător.

| lilianaivana a răspuns (pentru darrio2007):

Eu stiu, dar, daca e sa o luam asa, nu mai mancam nimic laughing

| darrio2007 a răspuns (pentru lilianaivana):

Cam asa e.

| NLS a răspuns:

1)
Daca NU il prajesti,
NU este FOARTE daunator.

2)
E binevenit pe salate.
Important e sa nu fie ulei de palmier.

3) Pentru prajit, medicii din Germania recomanda ulei de rapita,
si cam acest tip de ulei e folosit preponderent in Germania.
Bineinteles, si acesta e daunator, nu trebuie facut exces.

| LisaJulie a răspuns:

Nu îți recomand acest ulei cum nici margarina nu ar trebui consumata, încearcă ceva natural și citește eticheta înainte cu atenție

| ContulM a răspuns:

Toate uleiurile sunt rafinate. Se mai gasesc dar foarte rar, uleiuri obtinute prin presare la rece si nerafinate dupa obtinerea lor. Au un gust mai dur. Unora nu le place. Dar sunt mai sanatoase. Se gasesc de regula pe la targurile de profil. Evident, si mai scumpe.

| VulpeaDinUmbra explică (pentru LisaJulie):

Tu de exemplu ce folosesti?

| Cipi1212 a răspuns:

Orice produs rafinat poate fi periculos.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Nu uleiul in sine e daunator, ci mancarea prajita in ulei!
Evita prajelile!

| ALM2000RO a răspuns:

Depinde de modalitatea și de frecvența cu care îl consumi.