1)
Daca NU il prajesti,
NU este FOARTE daunator.
2)
E binevenit pe salate.
Important e sa nu fie ulei de palmier.
3) Pentru prajit, medicii din Germania recomanda ulei de rapita,
si cam acest tip de ulei e folosit preponderent in Germania.
Bineinteles, si acesta e daunator, nu trebuie facut exces.
Uleiurile rafinate produc cancer,mă rog,nu direct,formează niste compuși care duc la cancer in timp.
Untura,untul sau uleiul de cocos sunt alternative mult mai sănătoase, nu dezvolta compuși cancerigeni, au nu știu ce compus care nu permite acest lucru.
Daca e sa mănânci ocazional in oraș, sa zicem că e ok-iș, dar daca mănânci zilnic și doar cu asta trăiești...
Nu știu ce să-ți spun.
Untura chiar si de la magazin e mult mai buna decat uleiul rafinat?
Pai acum ce i drept doar cand sunt la munca mananc cu ulei rafinat, ca atunci cand sunt acasa mananc mancare facuta in untura
Înțeleg,da,măcar încearcă sa ți faci terci de ovăz dimineața, să-ți pui intr-o caserola și să mănânci când poți.E mult mai sățios.
Ca sa fie și mai bine, ia și niște semințe de chia sau in și baga-le-n terci, o să fie și mai sățios! Bafta!
Chiar și aia e mai bună, da.
Nu uleiul in sine e daunator, ci mancarea prajita in ulei!
Evita prajelile!
Nu îți recomand acest ulei cum nici margarina nu ar trebui consumata, încearcă ceva natural și citește eticheta înainte cu atenție
Tu de exemplu ce folosesti?
Deci daca e asa fac foarte rau ca mananc zilnic din oras cand sunt la munca, nu?
Asa ar fi, dar nu prea ai cum sa eviti. Acum orice mananci, e ceva naspa.
Ar fi bine sa mananc numai de acasa si cand sunt la munca
Untul nu mai este cum era.
Eu stiu, dar, daca e sa o luam asa, nu mai mancam nimic
Cam asa e.
Toate uleiurile sunt rafinate. Se mai gasesc dar foarte rar, uleiuri obtinute prin presare la rece si nerafinate dupa obtinerea lor. Au un gust mai dur. Unora nu le place. Dar sunt mai sanatoase. Se gasesc de regula pe la targurile de profil. Evident, si mai scumpe.
anonim_4396 întreabă: