| Solix a întrebat:

E chiar asa de nociva Coca Cola daca bei mai rar si cate 2 doze mici?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
15 răspunsuri:
| Doja a răspuns:

Orice bautura carbogazoasa iti afecteaza dintii si poate duce in timp fie la colorarea lor (in cazul bun) fie la "topirea" lor.

Coca Cola are 2 componente importante : zahar si cofeina. Fiecare luat in cantitati suficiente creaza dependenta. Zaharul iti afecteaza secretia de insulina, iar in exces iti va schimba metabolismul. Asta e valabil pentru orice forma de dulce cu zahar rafinat.

| Începătorul988 a răspuns:

Salut, nu. Chiar este recomandat sa mai bei uneori niste bauturi racoritoare. Eu unul beau Coca-Cola/Pepsi zilnic, si nu am nimic.
Daca ar fi nociva nu s-ar vinde.

| raMLesS a răspuns (pentru Începătorul988):

"Daca ar fi nociva nu s-ar vinde."
Ai dat cel mai prost exemplu.
Tigarile sunt nocive, de ce se vand? Ai vazut ce patesti daca fumezi cativa ani.
Iti distrugi sanatatea, dintii, risti sa faci si cancer de la ele.
Legat de Cola, nu e sanatos sa bei zilnic.
Ai n studii legate de asta.
Pun pariu ca duci un stil de viata sedentar si esti obez laughing.

| AllyAlexandra20 a răspuns:

Majoritatea sucurilor nu sunt sănătoase, dar depinde cât de des bei. Dacă bei în fiecare zi, e clar că mai devreme sau mai târziu te va afecta intr-un mod vizibil (îți îngălbenește dinții, etc). Dacă bei rar și doze mai mici, oricum te va afecta, nimic nu trece prin corp fără să reacționeze într-un fel sau altul, dar cel puțin nu la fel de rău.

| Frank51 a răspuns:

Oameni buni, scrie pe fiecare produs din ce este fabricat. Uitati-va putin mai atent si va dati seama ca beti apa cu zahar si conservanti. Pana si sucurile naturale sunt mai mult zahar cu arome, chiar daca exista pulpa, daca ne uitam atenti pe eticheta zaharul depaseste 10%. Deci daca vrem sa fim sanatosi o sa reducem foarte mult consumul de bauturi cu zahar, si mai ales cola.

Apropo, poate nu stiai dar zaharul in exces este transformat in grasime, si corpul il depoziteaza.

| Ionut58282856 a răspuns:

Eu nu mai beau suc de mult timp si se simte diferenta.

| AllyAlexandra20 a răspuns:

Ook, stai că nu înțeleg... Cred că ai răspuns cui nu trebuia, fiindcă eu n-am zis așa ceva big grin

| LPCTSTR a răspuns (pentru AllyAlexandra20):

Scuză-mă, pe telefon TPU are probleme la nivel "mintal".

| Începătorul988 a răspuns (pentru raMLesS):

Bunicul meu fumeaza de pe timpul cand eu nici nu eram in faza de proiectie, cred ca nici mama mea. A ajuns la 62ani, si inca duce mai bine decat mine. Stra-bunicul meu, la aproape 90ani inca are puterea sa mai "fuga" cu stra-nepotii, el fiind fumator in "tinerete", si la batranete o mai da pe alcool.
Fiecare corp se adapteaza dupa stilul lui.

| LPCTSTR a răspuns (pentru Începătorul988):

Cine ti-a spus ca daca ceva nu este nociv, nu se vinde?
Cel mai bun exemplu este tigara, este extrem de nociva insa tot se vinde.
Si woo frate! Cate kg ai si ce naiba mananci de nu te ingrasi intr-atat incat sa poti considera sucurile ca avand un efect neutru asupra ta?
Unde am vrut sa ajung: nimic carbogazos si dulce (ca tot veni vorba se sucuri) nu este bun pentru om, absolut nimic!

| AllyAlexandra20 a răspuns (pentru LPCTSTR):

Nu-i nimic, știu cum e happy

| Începătorul988 a răspuns (pentru LPCTSTR):

Am 1.80, si 55/60kg. Sincer, nu ma ingras, mananc mult, si nu prea depun efort, si uite ca nu se pune nimic pe mine.
Am inceput sa cred ca un suc natural este mai bun decat apa. Trebuie sa ne si luam energie din ceva.

| LPCTSTR a răspuns (pentru Începătorul988):

Asta e, tu esti un caz fericit cu metabolism special.
Insa afla ca noi, oamenii neafectati genetic de astfel de bucurii, intalnim termenul "ingrasare" si din pacate manifestarea sa.

| Rihhana1 a răspuns:

Coca Cola distruge ficatul in timp.

| Violleta2022 a răspuns:

ESte extrem de nociva, chiar daca bei 1 singura doza, 1 data pe an!