| Florazul15 a întrebat:

E mult dacă beau patru cafele pe zi? Îmi pot face rău?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
16 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Da este mult, depinde cat de tare este acea cafea si ce unitate de masura folosesti, adica una este ceasca de 20 de ml, ceasca de 50 ml, ceasca de 100 ml sau daca bei cu CANA ca mine
Eu de exemplu beau 2 cafele pe zi cu CANA, e mai mult decat 4 cesti moderate ca si ml
Daca bei 4 CANI (cana fiind unitate mai mare decat ceasca ai inteles) atunci bei enorm!

Rezuma-te la a bea doar maxim 2 cesti de cafea pe zi indiferent ce "unitate" de masura folosesti!

Cafeaua este buna in cantitate mica, in cantitate mare are o multime de efecte nedorite: in primul rand dezhidrateaza, creaza agitatie si enervare, iti ia somnul, numai zis cat rau face celor care au probleme cardiace!

Deci cafea dar cu moderatie!

| doctorandus a răspuns:

Depinde, nu exista o limita de cafele/zi, ci difera de la individ la individ. Eu pot sa beau doua cesti de espresso si peste jumatate de ora sa dorm bine.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Cam multe

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

Cafeaua e nasoala pentru colesterol, deoarece contine cafestol si kahweol, dar... aceste susbtante raman pe hartia de filtru, daca folosesti hartie de filtru.

| MrAM a răspuns (pentru doctorandus):

Exista o limita. Nu are importanța daca dormi sau nu bine, cand consumi multa cafea iti creste tensiunea. Astfel esti predispus la infact miocardic/ AVC.

| doctorandus a răspuns (pentru MrAM):

Am tensiune de aviator.

Si da, sunt supraponderal si am peste 50 ani.

| MrAM a răspuns:

Doua cafele e suficient. Aici trebuie sa iei in considerare varsta, greutatea cat si valoarea tensiunii arteriale a ta. Daca ai tensiunea mare nu as recomanda.

Si mananc foarte sarat.

| MrAM a răspuns (pentru doctorandus):

Si sarea contribuie la probleme arteriale, trebuie luat in considerare. Insa daca aveți tensiunea mica2-3 cafele pe zi e ok.

| ALM2000RO a răspuns:

Cam mult, eu te sfătuiesc să te rezumi la cel mult două pe zi.

| Holiday a răspuns:

De fapt nu are absolut nicio importanta cata apa pui, ci cata cafea, si ce tip de cafea. Cu alte cuvinte, daca fierbi doua lingurite de cafea in 50ml apa, sau in 200ml, e fix acelasi lucru dpdv al eventualelor efecte pe care le creaza. De asemenea, sortimentul de cafea este important, pentru ca difera mult cantitatea de cafeina intre diverse soiuri de cafea. Patru cafele de intensitate medie pe zi, in principiu nu au efecte negative asupra unui om sanatos. Si nici nu te imbolnavesc de ceva.

Pe vremuri am avut probleme cu tensiunea, iar problemele erau ca era prea scazuta. Acum nu am probleme cu tensiunea.

| Dragobeta a răspuns:

Muuult.

| ArchangelElohim a răspuns:

Eu beau o singura ceasca mica de cafea pe zi mai exact o cafea din jumate de lingurita rasa de nescafe. in primul rand trebuie sa intelegi cand anume se bea cafeaua: 1 la o ora dupa ce te-ai trezit nu mai devreme, pentru ca atunci cand te trezesti corpul creaza cortizol in organism, cortizol care tocmai te-a ajutat sa te trezesti, daca bei cafea imediat dupa ce te scoli si nu astepti o ora, iti ia cortizolul si in plus te vei simti mult mai obosit si adormit. si mai exista o ora cand nu trebuie sa bei cafea deloc, intre 12 si 13. atunci organismul din nou creaza cortizol sa te mentina treaz si se recomanda consumul de cafea dupa ora 13, asta daca vrei, nu inseamna ca e indicat. trebuie sa intelegi ca in general cafeaua e o otrava, tocmai de aia te trimite la baie organismul sa o elimini, si daca tot o consumi, fa-o cu prudenta!

Întrebări similare