| nustiuexact69 a întrebat:

E normal când mă gândesc la cineva de exemplu:
Mă gândesc la iubita mea Ioana și cat de mult o iubesc, și să îmi apară altcineva în cap?
Sau mă gândesc la sora mea și îmi apare altcineva în cap?
Sunt nebun?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| jdbmp a răspuns:

Da, e absolut normal.

| Invictusman2025 a răspuns:

Un psihiatru poate știi. Cred că sunt gânduri dezorganizate, acestea se regăsesc cel mai frecvent în schizofrenie și în alte tulburări mai "ușoare".
E posibil de altfel sa fii normal și să ai momente de astea rare, daca sunt frecvente atunci e o patologie. In mod normal când iubești o persoana nu e normal sa te gândești la alta. Normali in ziua de azi la cap să știi că puțini oameni sunt, și cei care par perfecți au câteodată probleme la cap, aparențele sunt înșelătoare.

| nustiuexact69 explică (pentru Invictusman2025):

Deci am scizofrenie?sad nu aud voci sau ceva

| Invictusman2025 a răspuns (pentru nustiuexact69):

Nu ai, trebuie sa ai mai multe simptome, tu ai doar gânduri încâlcite.

Și cum pot rezolva asta? sufăr și de tulburare obsesiv compulsivă

| Invictusman2025 a răspuns (pentru nustiuexact69):

TOC e cauza. Nu poti scăpa, dar poți să o tii sub control cu tratament și psihoterapie cognitiv comportamentala.

Offff, și e grav?