anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

E normal la 16 ani jumate sa am 1.61 inaltime? Pana si varu meu de 13 ani ma ajuns.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| StefanE2019 a răspuns:

Ăsta e un factor. spre exemplu eu la 14 ani am 1.66, și nu am băut niciodată cafea, doar un pahar de cola ocazional.
In schimb, sunt cam gras (68kg), deci...
Nu știu ce să zic. Oricum, creșterea în înălțime se oprește pe la 20-21 de ani, așa că mai este timp.

12 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Normal sau ne-normal mai ai timp destul sa te mai inalti.
Gentica vorbeste.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

SĂ știi că cel mai mult ține de moștenirea genetică, mai putin de dietă și de sporturi practicate...

"Factorul genetic – este cel mai important factor, ceea ce inseamna ca daca un copil este nascut intr-o familie cu persoane inalte, sansele ca el sa fie de asemenea inalt sunt foarte mari. Pe de alta parte, daca parintii copilului sunt scunzi, probabil ca nici copilul nu va creste foarte mult in inaltime. Bagajul genetic este, evident, un factor ce nu poate fi modificat sau influentat in vreun fel"

| Mosotti a răspuns:

E normal, sunt destui oameni maturi care au 1, 6 m si barbati si femei, nu e o problema.

| Frank51 a răspuns:

Ba eu la 25 de ani am 1.70, nepotumiu in clasa a5a m-a ajuns laughing Inaltimea medie pentru un barbat este 177
la femei 167

Medie inseamna ca normala este o inaltime si sub si peste medie, daca exista o problema medicala din nastere si inaltimea este afectata vorbim de o inaltime peste sau sub medie cu 20-30cm.

| al0o0o0 a răspuns:

Parintii tai sunt inalti?

| StefanE2019 a răspuns:

Depinde de la om la om, gene, alimentație, sport...
Dacă părinții vărului tău sunt mai înalți decât ai tăi este clar că după gene se ia.
Dacă nu, poate fi din motive precum băut Cola/cafea etc la o vârstă mică (sub 16 ani), alimentație fără proteine, legume, lactate și lipsă de sport (dacă faci câteva exerciții pe săptămână te-ar ajuta enorm).
Exista aplicații precum "Home Workout" care pot fi instalate pe telefon și care îți dau exerciții, pe mine chiar mă ajută.

| anonim_4396 explică (pentru StefanE2019):

Fac sala de 1 an, am si aplicatia home workout beau si o cana de lapte in fiecare seara. Tatal meu e destul de inalt nu inteleg de ce nu cresc =(

| StefanE2019 a răspuns (pentru anonim_4396):

Cât despre Cola și cafeină?

| StefanE2019 a răspuns (pentru StefanE2019):

*cofeină pardon

| anonim_4396 explică (pentru StefanE2019):

Din cand in cand mai beau cafea dar nu in exces.

| StefanE2019 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ăsta e un factor. spre exemplu eu la 14 ani am 1.66, și nu am băut niciodată cafea, doar un pahar de cola ocazional.
In schimb, sunt cam gras (68kg), deci...
Nu știu ce să zic. Oricum, creșterea în înălțime se oprește pe la 20-21 de ani, așa că mai este timp.

| MingDynasty a răspuns:

Fetele tot timpul au fost mai micuțe de statură, eu am 14 ani și 1.61, pentru vârsta ta ar mai trebui să cresti 2-3 centimetri.dar nu e o mare problemă...

| Danielllllllllll2005 a răspuns:

Fa sport sala sau ceva si te inalti dar e ok mai sunt copii de inaltimea ta la 16 ani...fa sport