Este, dar nu una mare. Adica iti poti trai viata linistit, doar ca estetic vorbind, cel putin, o sa fie un deranj vizual, atat pentru tine, cat si pentru altul.
Ai cifoză unchiule. de asta am si eu, de asta are juma de romanie. poate ca nu te doare acum dar o sa te doara mai tarziu. trebuie sa faci exercitii specifice.
Pai coloana are anumite curburi, dar ideea este sa nu fie prea mari. Este foarte bine sa faci exercitii kinetoterapeutice pentru corectarea coloanei, ti-o poti intrepta, poti evita deformarile mai grave ale coloanei si poti preveni durerile de spate, toate cu doar 3-4 minute de exercitii zilnic
Poate fi lordoza, cifoza, scolioza și altele. E de mult așa? E genetic sau pe parcurs ai sesizat că nu e dreapta?
Faptul că nu ai dureri de spate e un semn bun, dar o coloană vizibil strâmbă (fără să doară) poate fi totuși o problemă, mai ales pe termen lung. Iată ce ar fi bine să știi:
Posibile cauze: Postură incorectă (stând mult la birou, pe telefon etc.) Scolioză – o deviere laterală a coloanei, destul de comună, mai ales la adolescenți sau tineri. Diferență de lungime între picioare, platfus, sau alte cauze biomecanice. De ce poate fi o problemă, chiar fără durere: Poate duce în timp la uzură inegală a articulațiilor, probleme musculare, sau tulburări de echilibru. Poate afecta respirația, organele interne sau chiar postura generală. La un moment dat pot apărea dureri, chiar dacă acum totul pare ok. Ce ai putea face: Un control la un ortoped sau kinetoterapeut e cel mai sigur pas – îți pot spune dacă e o scolioză serioasă sau doar postură proastă. Eventual, o radiografie de coloană ajută să vezi clar cum stă treaba. Dacă e ceva ușor, se corectează adesea prin exerciții posturale sau kinetoterapie.
Poziție incorecta cum a zis și un user. Și în timpul somnului dar și când stai in aceeași poziție pe telefon mult timp. Patul mă gândesc, salteaua nu are probleme? Totul e in regula...
Eu de la paturi terci am probleme și sedentarism.
Feyenooord666666 întreabă: