| user5493 a întrebat:

E posibil ca mandarinele sa nu aiba samburi? Eu am fost atent cand le-am mancat dar daca din greseala am mancat samburi mici are ceva? am vazut ca unele n-ar avea samburi, altele au mici si altele au mai mari..banuiesc ca l-as fi simtit oricat de mic ar fi?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Petrica1605 a răspuns:

Nu te ingrijora laughing. Poti manca si 10 mandarine intregi cu 5 samburi fiecare si nu patesti nimic, doar ca nu o sa-ti placa gustul samburelui ( e foarte acru daca-l mesteci ), si il vei simtii putin pe gat pana se duce, atat. Doar nu mori ca ai mancat un sambure de mandarina happy. Si da, unele mandarine nu au samburi absolut deloc, alte mandarine sunt pline, deci daca n-ai simtit nimic, nu ai mancat, si chiar daca ai fi mancat, nu ai fi patit nimic.

8 răspunsuri:
| ionutborcea a răspuns:

Oricum le-ai mânca nu îți fac nici un rău şi când mesteci din cauza că este dulce închiți si de acea nu simnți sâmburi dar se mai întâmpla cazuri în care mandarinele nu au nici un sâmbure

| user5493 explică (pentru ionutborcea):

Deci zici ca e ok si nu e motiv de ingrijorare..doar o mandarina am mancat.

| ionutborcea a răspuns (pentru user5493):

Nu frate e k mănâncă cât poți dar nu prea multe că s-ar putea să te constupi adică sa te ea burta rolling on the floor

| dannyel86 a răspuns:

Exista soiuri de mandarine care nu au samburi. Am experimentat si eu.
Si chiar daca le inghiti fara sa vrei, nu ti se intampla nimic

| Alexandru_Mihai_1988 a răspuns (pentru dannyel86):

Salut daniel

| Rux2000 a răspuns:

Parca ar fi prima oara cand mananci sau poate o fii nah nu stiu. Sâmburi nu iti afectează organismul in niciun fel negativ nici sâmburi de portocală nici de mandarină, clementina, mar, pară etc in general cele de la mandarine, clementine nu le simpti pentru ca sunt mai mici doar daca stai sa mananvi foarte incet si sa "analizezi" fiecare bucăţică.nu ai motiv de îngrijorare

| Uxellodunon a răspuns:

Samburii nici macar nu se digera, nu au ce sa iti faca
O alta poveste eiste daca ii sfarmi mai intai, expunand continutul lor. Samburii anumitor fructe contin substante toxice, cum ar fi marul sau caisa, care au compusi care in corp se transforma in cianura. Cele de mandarine nu, totusi.

Dar daca te gandesti vreodata sa mananci cantitati mari de miez de sambure de caisa sau sa bagi in blender cotoare de mar, mai bine nu.

| dannyel86 a răspuns (pentru Alexandru_Mihai_1988):

Salut si tie, Alexandru! happy