Aptul că ai ales să nu mănânci dulciuri din cauza problemelor dentare mi se pare o decizie înțeleaptă, mai ales dacă te ajută să eviți durerea și alte complicații. Oricum, chiar dacă eviți dulciurile procesate, corpul tău poate obține zahărul necesar din fructe și alte alimente naturale, deci nu-ți face griji din punctul ăsta de vedere.
Legat de greutatea ta, e adevărat că la 182 cm și 54 kg ești cam subțirel, dar asta nu e neapărat din cauza lipsei de dulciuri. Poate ai un metabolism rapid sau poate că nu mănânci suficiente calorii zilnice. Ar fi bine să te asiguri că ai o dietă echilibrată care să includă proteine, grăsimi sănătoase și carbohidrați din surse bune, cum ar fi fructele, legumele și cerealele integrale.
Cât despre diabet, nu trebuie să-ți faci griji că îl vei face din lipsă de dulce. Diabetul e legat mai mult de consumul excesiv de zahăr și carbohidrați rafinați, nu de lipsa lor. Continuă să bei apă și să mănânci sănătos. Poate încearcă să diversifici cu alte alimente care-ți plac și sunt hrănitoare, ca să nu mai slăbești.
Nu ai voie sa mănânci dulciuri daca ai carii pentru că se vor agrava și vor apărea alte carii la măselele alăturate, plus că dulciurile inflamează întreg organismul. Foarte bine ai făcut că nu mănânci dulciuri o sa poți mânca cand îți plombezi măselele sau dinții.
Nu faci diabet de la nemâncat dulciuri. Atât pot să îți spun fără nicio umbră de îndoială. Este o alegere făcută de tine şi este foarte bună. Nu are ce să se întâmple rău. Dacă eşti îngrijorat de ce eşti aşa slab fă toate analizele hemoleucograma, la rinichi, ficat, etc. să descoperi poate ai o anemie ascunsă, lipsă de vit. b12 sau aşa ceva.
Nu, nu e sanatos sa nu mananci dulciuri. Corpul omenesc are nevoie si de glucide. Dar a le obtine sunt cai diferite. Depinde insa - daca ai probleme cu dantura - sub ce forma le ingurgitzi.
Da, este foarte santos sa nu manaci dulciuri.
Ca baiat la 19 ani si 1.82m ar trebui sa ai 82kg
Pune mana serios si manca mancare cu multe legume, fructe si carne, fiindca numai asa vei lua in greutate.
Lasa zaharul si dulciurile ca se poate trai fara ele.
Dulciurile sunt o otrava pentru organism, trebuie sa consumi fructe, legume, carne, 2l de apa si sa ridici greutati si sa alergi macar 30 de minute pe zi, diabetul il poti face pe baza de stres, in mare parte diabetul e mostenit genetic, eu daca as avea corpul tau care e super cool sincer, as baga 2, 4 grame de proteine si as baga sala astfel mi as construi un corp de invidiat, ai o genetica buna, esti inalt dar cal slabut trebuie sa pui masa musculara
Organismul uman are nevoie de fructe, legume care ii furnizează energie nu otrava alba
Si fructele contin zahar destul de mult. Zice ca nu mananca dulciuri dar bea suc, banuiesc ca sucuri din comert, care au zahar adaugat la greu, mai mult decat la un tort.
Nu contin zahar, ci fructoza, altfel procesata de organism. Poti face corelatia cu colesterolul, procesat de organism din oua, acelasi efect ca fructoza, nedaunator, ba chiar benefic.
Un pahar de suc contine de trei ori mai mult zahar decat are nevoie organismul pentru o zi.
Apoi gasesti zahar in orice, in sosuri, in paine, cereale.unt de arahide, dulceturi etc
Nu beau suc de 3 ani, nici măcar natural. Pe atunci beam mult pepsi și m-am lăsat de tot de sucuri și chiar nu mi-a fost greu, doar nu l-am mai băut.
Chiar îmi e greu să mă îngraș. Nu știu dacă e cel mai bun exemplu, dar mănânc foarte multă pâine, câteodată chiar mai mult de 2 într-o zi cu mâncare și nimic. Am dat exemplul ăsta pentru că i-am auzit pe mulți că nu mai mănâncă pâine ca să slăbească. Bănuiesc că e un metabolism rapid, mulțumesc pentru răspuns!