Buna, didi pai tu ai o problema tipic adolescentilor, aceea de a consuma in exces ceva, doar pentru ca "e la moda", pentru ca adevarat este faptul ca energizantele nu ne ajuta cu nimic, pai ai putea sa inlocuiesti energizantele cu alt ceva, nu tigari sau mai stiu eu ce pur si simplu, tunci cand nu mai poti fara sa bei energizant fa'ti un ceai, bea o colla, iesi in oras, fa miscare, distrage'ti atentia, si da, iti trebuie vointa, dar vei reusi cu siguranta !
Daca problema ta e atat de grava si tu nu te poti lasa, mai bine du'te la un medic, pentru ca aceste bauturi sunt foarte periculoase, nu acum, dar peste 10 ani o sa vezi... Taurina si cofeina "erodeaza" ficatul, accelereaza si intensifica ridurile, dau cearcane, si nu vei mai putea sa te concentrezi
Deci in concluzie incearca sa inlocuiesti aceste bauturi nesanatoase cu ceva mai putin nesanatos, sau chiar foarte sanatos daca ne gandim la un ceai, o vitamina C sau alt ceva care iti blace sa bei/ sa mananci :*
te'am pupat, sper ca vei reusi sa "te vindeci" de dependenta! :X
Si eu am fost dependent de cola si cafea beam 5l de cola pe zi si 2 3 cafele pana cand a trebuit sa fac vzita medicala pentru echipa scolii la fotbal si baschet si am avut tensiunea 17 nu am trecut vizita ba mai mult m-au trimis sa fac analize si acolo mi-au zis ca e de la cola si de atunci nu mai beau cola si nici cafea. Incearca sa bei alceva prigat fanta sprite fresh de portocale sucuri bauturi naturale.
PS :si Mountain Dew are cofeina chiar si Nestea
Si eu am avut aceeasi problema cu a ta...Si acum nici nu mai ma gandesc la ele! Eu am reusit doar distragandu-mi atentia de la ele.
Didi ideea este sa te gandesti mereu cand vrei sa iti cumperi un energizant ca poate vrei un ruj sau alceva de genul asta si poate o sa te gandesti ca mai bine iti pui bani deoparte pentru acele lucruri mai importante decat bautul unui energizant