Da, ingrasa. Energizantele contin zahar, deci zaharul din ele ingrasa. Sunt o doza de dependenta si boli cronice. Yum-yum!
Cum pot sa ma abtin? beau pentru ca 1 e bun la gust si 2 ma gandesc ca nu o sa mai fiu obosit
Inlocuiesti o adictie cu alta. Esti dependent de zaharul din el si de cofeina. Poti incerca sa bei o cafea. Poate vei avea dureri de cap pentru ca renunti la o doza mare de cofeina, dar este mai sanatoasa cafeaua, daca nu pui zahar in ea cu atat mai bine. Dupa care o inlocuiesti cu ceva mai usor, un ness, adica acea cafea solubila. Cafeaua solubila are mai putina cofeina, chiar daca gustul pare mai intens. Si d-abia apoi poti s-o lasa fara mari efecte negative. Ori le lasi dintr-odata, ori o iei treptat astfel incat sa nu simti efectele negative: dureri de cap, senzatia de oboseala, depresie.
Salut! Da, Normal că îngrașă, ai zahar mult.Bea in locul lor limonada(apa cu lămâie) făcută în casă sau ceaiuri de fructe naturale. Daca vrei energie bea 1 cana de ceai verde sau negru dar nu abuza de astea 2 din urmă. Doar una și de recomandat până în ora 16:00. Dsca vei înlocui energizantul cu apa cu lămâie sau limonada naturala nu numai că vei slabi, dar ti se va îmbunătăți in timp și starea generala de sănătate, lămâia fiind un fruct foarte foarte sănătos.Nu ai ce face pentru a nu te mai îngrașă dar a avea energie în continuare decât să înlocuiești băuturile nesănătoase aducă energizantele și sucurile din comerț carbogazoase și cu zahar cu băuturile sănătoase adică apă, ceaiul, limonada, sucul natural de fructe, smoothie-uri de fructe etc.Sanatate!
In mod normal nu ar trebui sa te ingrase intr-un mod special sa zic asa.Adica, contribuie acolo un pic, dar eu zic din experienta ca nu, adica beam cate 3-4 pe zi si nu observam o diferenta(stiu ca nu e ok).
Sunt dăunătoare in general, cu multe chimicale. Citeste și tu pe el. Numai bea, sunt prostii care îmbolnăvesc ficatul în timp. Coca cola, din ce bei, din ce ai mai bea și mai mult, și parcă gura este tot mai uscată. Eu numai beau nici cola decât apă plată. Am observat că acidul ala puternic, mă fierbe in burtă burta sau mă înțeapă pe undeva pe la inimă foarte fin. Beam și eu înainte o gramadă cola, energizante, pepsi etc. Eu în prezent nu am probleme, pot bea un energizant dar rar se simte o mică adiere de disconfort, și am decis să renunț, până nu accentuez si mai mult situația :)
https://www.kilostop.ro/top-4-bauturi-care-ingrasa-2/
https://m.cugetliber.ro/......unca-70193
Citește si tu asta sunt două articole.
Uăi, ala era si ingredientul cheie, pe langa cofeina, zaharul este cel mai legalizat drog.
Termini cu imbecilitatea, ca, pana la urma, te minți pe tine, nu pe noi. Daca vrei sa nu mmi bei, nu mai bea! Este pe atat de simplu!
Nu sunt deloc sanatoase, am făcut abuz de ele si acum m-am îmbolnăvit grav, încearcă treptat să te lași, stiu ca creează dependență, dar gandeste-te la sanatatea ta. Și nu, nu îngrasă.
Rezonez cu tine, ador red bull-ul, daca nu mi-ar face rau la inima(am palpitatii si tot beau) cred ca as bea 10 odata.
Ideea este ca bauturile energizante sunt"otrava " pentru organism si da, ingrasa pentru ca au f mult zahar.
Poti, te rog sa-mi spui de ce anume suferi in urma consumului de bauturi energizante? Multumesc!
Ofata122 întreabă: